Meidän sisustusbloggaajien omassa ryhmässä on ollut tapana keksiä jokaiselle kuukaudelle teema, josta halukkaat voivat postata. Pienen tauon jälkeen olemme taas jatkamassa teemapostauksia ja syyskuussa Zubi’s Cornerin Suvi haastoi meidän kirjoittamaan niksejä pikkurahalla sisustamiseen. Minun vastauksiani kuvittaa meidän olohuoneen kuvat vuosien varrelta.

2017

olohuone-livingroom-2017

Monet sisustusbloggaajat ovatkin jo aiheesta kirjoitelleet ja antaneet oikein oivallisia vinkkejä. Useat konkreettiset niksit ovat sellaisia, joita olisin itsekin listannut. Siksi haluankin nostaa esille sen ehkä olennaisimman säästövinkin, joka on lopulta koko sisustamisen taustalla: löydä oma sisustustyylisi.

2016

olohuoneen_sisustus-2016

Parhaiten turhilta hutiostoksilta välttyy, kun on löytänyt oman sisustustyylinsä ja silloin tietysti säästyy rahaa. Sisustustrendejä tulee ja menee. Jos jokaiseen trendiin lähtisi täysillä mukaan, saisi olla uudistamassa kotia lattiasta kattoon vähän väliä. Se ei ole järkevää luonnon tai oman rahapussin kannalta.

2015

olohuone_2015

Olen havainnut, että joskus tyyli saattaa muuttua romattisesta moderniin melko nopeallakin aikataululla. Tietysti maku voi muuttua vuosien varrella, mutta ennen kuin lähtee sisustamaan koko kotia uudestaan, suosittelisin miettimään ja tutkimaan mikä tyyli tuntuu omalta. Jos on epävarma omasta tyylistään, voi avuksi ottaa vaikka Pinterestin. Sinne voi luoda omia tauluja lempikuvistaan ja katsoa millainen yhteinen nimittäjä kuville löytyisi. Minusta romanttista ja modernia tyyliäkin voi sekoitella, eikä koko sisustusta ole pakko heti laittaa uusiksi, vaikka siltä innostuksen vallitessa saattaisi tuntua.

Oman tyylin löytämiseen voi pyytää myös taitavan sisustusammattilaisen apua – hänen vinkkinsä tuovat lopulta säästöä, kun hutiostokset jäävät tekemättä.

2014

olohuone_2014

Jos taas tiedät olevasi vaihtelunhaluinen sisustaja, kannattaa kodin sisustuksen perusta laatia sellaiseksi, jota on helppo muunnella mieltymysten mukaan. Neutraalit pinnat toimivat taustana monenlaiseen sisustukseen ja näyttävät ajattomilta vuodesta toiseen. Kun teet kodin kiinteiden kalusteiden tai pintamateriaalien valintoja, mieti onko valintasi tämän hetken trendikkäin juttu vai näyttäisikö se hyvältä vielä  myös esim. kymmenen vuoden päästä.

2013

oh_ruokailutilaan_2013

Oma sisustusfilosofiani kulmakivi on ajattomuus ja se on samalla myös yksi olennainen säästövinkki. Ajaton sisustus näyttää hyvältä vuodesta toiseen. Trendit näkyvät kotonamme pienissä asioissa (esineissä ja tekstiileissä). Vaihtelua tuon sisustukseen pienin keinoin: esimerkiksi päivittämällä sisustusasetelmia ja tekstiileitä sekä siirtelemällä huonekaluja ja keksimällä niille uusia käyttökohteita. Monikäyttöisyys onkin yksi olennainen asia, mitä arvostan huonekalussa. Seinien maalaaminen on tietysti melko helppo ja edullinen tapa päivittää sisustusta tarpeen mukaan.

2012

livingroom1_2012

Uskon myös siihen, että pidemmän päälle tulee edullisemmaksi satsata laatuun. Laadukas huonekalu säilyy ehjänä ja hyvännäköisenä vuodesta toiseen. Designtuotteilla on myös hyvä jälleenmyyntiarvo – laadukkaita (design)huonekaluja löytää helposti edukkaammin kirpputoreilta ja netin myyntipalstoilta. Mielummin säästäisin ja satsaisin laadukkaaseen huonekaluun kuin ostaisin korvikkeen, joka ei kuitenkaan koskaan olisi ihan sama asia. Laatuun ei välttämättä ole mahdollista panostaa yhdellä rykäisyllä, vaan se vaatii pitkäjänteisyyttä ja aikaa.

2011

olohuone_2011

Sisustamisen säästövinkkini lyhyesti:

 • löydä oma tyylisi
 • pidä pintamaterialit neutraaleina
 • satsaa ajattomuuteen ja laatuun

Zubi’s Cornerin Suvi koostaa vielä lopuksi yhteenvedon kaikista bloggaajien säästövinkeistä, joten se kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa ensi kuun puolella.

Lue myös: Elämäni kodit -sarjassa olen esitellyt meidän kaikki aikaisemmat kodit. Kuvista on hauska seurata miten trendit ovat näkyneet kodeissamme, mutta sisustuksen punainen lanka on pysynyt vuodesta toiseen samanlaisena.


Translation: Suvi from Zubi’s Corner blog challenged us Finnish interior bloggers to give tips on how to decorate home with a small budget. My advice on this (in short) is to find your own style, keep the base neutral and to keep focus on timeless and sustainable interior.

Author

8 Comments

 1. Lena Storbacka Reply

  Moi Suvi. Ihana koti teillä. Mikäs on toi matto mikä on kuvissa 2012-16. Ihanan näköinen. Hakusessa uuteen kotiin mattoa.

  • suvi m Reply

   Kiitos, ihana kuulla! 🙂 Matto on Linie Designin ”Asko mixed”. On kyllä ihana matto ja on tainut nousta sittemmin tosi suosituksi…

 2. Ihana postaus, ja todella hyvä pointti tuo oma tyyli! Kun mietin tämän postauksen innoittamana oman kotini tyyliä samoilta vuosilta, on isojakin muutoksia tapahtunut. Niihin on vaikuttanut kyllä eniten se, että talo on vaihtunut matkan varrella. Se, mikä toimi edellisessä, ihan eri tyylisessä kodissa, ei vain toiminut enää sellaisenaan täällä. Tälläistä luontaista tyylin muuttumista voi siis myös tapahtua, mutta silti koen että molemmat kodit on olleet ihan meidän näköisiä, vaikkakin eri tavalla 🙂 Kalusteet on lähestulkoon kaikki samoja kuin edellisessäkin talossa, eli kun puitteet muuttuu, näyttää koti erilaiselta vaikkei hankintoja muuten tekisikään!

  • Ihana koti teillä.

   Mistä olet saanut kuvan 2013 Artek pöytään

   Lyhyet jalat itselläni on ruokapöytäjalan pituisena?

   • suvi m Reply

    Tiina, olemme tilanneet jalat Artekin jälleenmyyjältä. Eri pituisia jalkoja voi ostaa erikseen. 🙂

  • suvi m Reply

   Kiitos Lyde! 🙂 Olet aivan oikeassa, talon arkkitehtuuri ja tyyli vaikuttavat varmasti kodin sisustukseen – tai ainakin yleisesti suositellaan, että ne otettaisiin huomioon sisustamisessa. Sehän on hienoa, että kuitenkin kalusteet ovat pysyneet lähes samoina, vaikka muuten tyyli olisikin muuttunut.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.