tyton-huone-4716

tyton-huone-4778

Eiköhän ole jo korkea aika kurkistaa valmistuneisiin lastenhuoneisiin, kun olen niistä niin monesti vain ohimennen kirjoitellut. Ajattelin esitellä ensin yhdeksän vuotiaan tyttömme huoneen, sillä pojan keskeneräiseen huoneeseen olettekin jo päässeet kurkistamaan postauksessa Itsetehty parvisänky lastenhuoneeseen.

tyton-huone-4706

tyton-huone-4718

tyton-huone-4727

Tytön huoneeseen nikkaroimme parvisängyn samaan tapaan kuin pojan huoneessa, mutta tytön sänky on jonkin verran lyhyempi, eikä se sijoitu seinästä seinään kuten pojan huoneessa. Periaate on kuitenkin sama: eräästä toimistoremontista ylijääneeksi valkoiset kaapisto-laatikostoyhdistelmät tuunattiin poistamalla niistä pitkät metallivetimet ja maalaamalla kaapistot samalla sävyllä kuin seinät. Ovet tehtiin mdf-levystä, joka luonnollisesti maalattiin samalla värillä. Kaapistojen päälle hankittiin levy, joka kiinnitettiin seinään, jolloin tason päälle muodostui sopiva tila patjalle. Harmi, että unohdin ottaa ennen-kuvat laatikostoista, mutta ehkä ehditte nähdä ne Snapissä tai Instagram Storyssani.

tyton-huone-4707

tyton-huone-4712

tyton-huone-4815

tyton-huone-4748

Tytön huoneessa parvisängyn sivuun tehtiin rungon levyinen ovi, jotta kaappien taakse jäävä tila saatiin hyötykäyttöön. Siellä on hyvä säilyttää suurempia leluja, kuten barbitaloa ja ponilinnaa silloin kun niillä ei leikitä. Sänkyyn kavutaan tästä päästä pienen jakkaran avulla.

tyton-huone-4689

tyton-huone-4685

tyton-huone-4696

Lisäksi tuunasimme vanhat, minun lapsuudenkodistani peräisin olevat Muuramen laatikostot uuteen uskoon. Maalasimme kellastuneet etuosat valkoiseksi ja hankimme pöydänkanneksi valkoiseksi pinnoitettua vanerilevyä. Näin saimme tehtyä pitkän työtason, joka ulottuu seinästä seinään. Nyt on paljon tilaa piirtää, askarrella, tehdä läksyjä ja rakentaa leikkejä tason päälle.

tyton-huone-4700

tyton-huone-4697

Kaikki kirjat eivät mahtuneet parvisängyn alakaappeihin, joten kokosin loput kirjat pöydän päälle korkeaksi pinoksi. Seinähylly ei myöskään ole tarpeeksi syvä kaikille kirjoille, joten täytyy miettiä mikä voisi olla ratkaisu kirjojen säilytykseen. Ehkä hankimme syvempää hyllyä. Joka tapauksessa seinälle pitää vielä ripustaa muutama taulu sekä oheisessa kuvassa näkyvä pieni talohylly.

tyton-huone-4731

tyton-huone-4744

tyton-huone-4739

Tavoitteena oli käyttää tytön huoneen tehostevärinä kullan/messingin sävyä, joka toistuukin joissakin pikkutavaroissa sekä Muuton Dots-ripustimissa. Luulen, että hankin vielä muutaman Dots-koukun lisää. Tarkoitus olisi löytää myös jokin kiva peili Dots-koukkujen viereen.

tyton-huone-4773

tyton-huone-4799

Mattoa tyttö ei haluaisi ollenkaan, sillä hän haluaa rakentaa PetsShop-leikkejä suoraa lattialle. Ostimme Ikeasta lampaantaljan, jonka päällä on pehmoinen istuskella. Aiemmin huoneessa ollut raitamatto haalistui liikaa auringonvalossa, kun jätin sen pesun jälkeen kuivumaan ulos ja se näyttää nuhruiselta. Minä haluaisin hankkia huoneeseen uuden maton, mutta tietysti on tärkeää kuunnella asukkaan omia toiveita. Neiti toivoo vielä sängyn päälle sellaista ohutta verhoa, joka meiltä löytyykin jo ennestään. Ehkäpä se täytyy vielä kiinnittää kattoon.

ennenjalkeen

Aiemmin hyvin värikäs ja levoton huone sai nyt paljon rauhallisemman ilmeen. Aikaisemmin yhdellä seinällä tehosteena ollut kukkatapetti oli toki ihana, mutta tytön huoneessa on niin paljon pientä tavaraa, että ilme jäi liian rauhattomaksi (lisää kuvia). Näyttävä tapetti kaipaa rinnalleen pelkistetympää sisustusta ja tilaa, joka pysyy useammin siistinä, heh.

Lisäksi huoneessa oli aikaisemmin liian monta erilaista lipastoa: Ikean Malm, Componibilibi, vaatekaapit sekä vanhat Palaset-laatikot. Nyt kiinteä parvisänky kätkee sisäänsä kaikki vaatteet ja pääosan leluista. Muuramen lipastoihin taas saatiin kynät ja koulutarvikkeet sekä loput lelut näppärästi käden ulottuville. Pääasia on tietysti, että asukas itse pitää uudesta ilmeestä ja siellä on helppo touhuta.


Translation: Our daughter’s room after renovation. We built a new bed / storage system for her and painted all the walls with warm grey colour. We also updated the old Muurame drawers by painting the doors with white paint. We really love the calm and functional result.

Author

25 Comments

 1. Kaunis sävy seinissä ja kaapistossa, ihanan rauhallinen tunnelma, vaikka tytöillä tosiaan tuota pikkusälää tuntuu kertyvän. 😀

  • suvi m Reply

   Kiitos paljon! 🙂 Pikkusälää kertyy kyllä paljon – mutta samoin oli minullakin pienenä. On ihana seurata tyttösen leikkejä.

 2. Hei,

  Ihana tytön huone kerrassaan! Mistä nuo metalliset korit, joissa korkkikansi? näyttävät käteviltä

  • suvi m Reply

   Kiitti! 🙂 Korit ovat kotimaisen Mayn mallistosta. Kirjoittelen niistä lähiaikoina vielä tarkemmin – ne ovat niin käteviä moneen eri tilaan!

 3. Onnistunut muutos, olettepa saaneet taas aikaan! Minun silmääni tuo huone näyttää tosi kivalta noin ilman isompaa mattoa. Lattia näyttää kauniilta lampaantaljan parina ja sopii hyvin noiden kalusteiden rinnalle isompanakin pintana näkyviin.

  • suvi m Reply

   Voi kiitos Hanna! 🙂 Niin, ei tuo huone hullummalta näytä ilman mattoakaan. Ja jos/kun laitetaan vielä se verho sängyn päälle, niin tulee vähän lisää pehmeyttäkin.

 4. Todella hyvä muutos! Kylläpä muuttui huone rauhallisemmaksi! Ja mikä ihana taideteos siellä pöydällä…hienosti tulee yksityiskohdatkin esille neutraalia taustaa vasten. Olen entistä enemmän vakuuttunut, että sama pitäisi tehdä meillekin…värikäs tapetti pois ja neutraalimpaa tilalle.

  • suvi m Reply

   Onpa kiva kuulla! 🙂

   Nyt tosiaan pääsevät tytön taideteoksetkin paremmin oikeuksiin, kun ei kukkatapetti vie liikaa huomiota.

 5. Ihana muutos! Minunkaan mielestä huone ei suuremmin mattoa kaipaa. Kalusteetkin korostuvat paremmin. 🙂 Poikalapsen äitinä sitä aina välillä salaa toivoo, että olisi tyttöjen huone jota sisustaa kaikesta tilpehööristä huolimatta.

  • suvi m Reply

   Kiva kuulla, kiitos! 🙂

   Tyttöjen huoneessa kyllä tilpehööriä riitää… Siellä on vielä minunkin vanhat barbitavarat ja muut pienet tavarat. Ihana, että ne pääsevät taas osaksi leikkejä.

 6. Hei Suvi!

  Raikas ja toimivan näköinen muutos! Millä maalilla maalasitte Muuramen pöydän etusarjat? Oliko kyseessä koivu-valkoinen -yhdistelmä aikaisemmin? Meillä tytön huoneeseen tulossa vastaava pöytä 70-luvulta ja nyt aloin miettimään myöskin maalaamista…

  • Minäkin mietin sattumalta ihan samaa tänään. Miten projekti eteni? Autotallissa seisoo tyhjänpanttina vanha koivunkeltainen lipasto.

  • suvi m Reply

   Mukava kuulla! 🙂

   Isäntä maalasi kellastuneet koivuosat Tikkurilan Empirellä. Ihan sävyttämätön valkoinen vaan.

 7. Oikein kauniilta ja harmooniselta näyttää! Mikä on maalisävy? Mahtaako olla Tikkurilan laasti?

  • suvi m Reply

   Kiitti, kiva kuulla! 🙂 Värikoodi on Teknoksen S 1502-Y.

 8. Ihana muutos <3 Jospa saisi itsekin tartuttua lastenhuoneiden viimeistelyyn, kun muuttovaiheessa kannettiin vain tavarat sisään! Kiitos inspiraatiosta <3

 9. Kivat nuo korit – pysyykö pet shopit niiden sisällä hyvin? Meilläkin kun kaivattaisiin petseille uutta säilytyspaikkaa.

  • suvi m Reply

   Noihin koreihin saa sellaiset erilliset, kauniit pohjat ja niiden avulla pienemmätkin tavarat pysyvät korin sisällä. Normaalit petsit eivät mahdu tippumaan raoista pois, mutta toki pienemmät mahtuvat.

 10. Todella onnistunut muutos! Mutta värikkäät vaiheet taitavat kuulua tyttöjen elämään jossain vaiheessa 🙂 Meilläkin tuota pikkutavaraa riittää, vaikka osasta on jo päästy eroon. Mahtaakohan se koskaan loppua?

  • suvi m Reply

   Kyllä, värit kuuluvat lapsuuteen ja minusta on tärkeää saada toteuttaa omia toiveitaan. Nyt tyttö haluaa kaikkea muuta kuin vaaleanpunaista: pitää olla mustaa, valkoista ja harmaata. 😉 Pikkutavarat ovat edelleen tärkeitä ja on ihanaa katsoa, kun lapset leikkivät.

   • Hei, aivan upea huone tytöllä. Olen miettinyt että tuo tapetti joka oli tytöllänne ennen sopisi meidän tytölle. Mistä sitä saa tilattua? En ole oikein löytänyt

 11. Pingback: Pojan huoneen sisustusuudistus - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.