Syksy taitaa olla sisustajan kannalta antoisinta aikaa. Viilenevät päivät ja pimenevät illat houkuttelevat kotoiluun ja sisustajia hemmotellaan sisustusuutuuksilla ja uusilla mallistoilla. Seuraan mielenkiinnolla sisustustrendejä ja viime päivinä olen tutkaillut millaisia trendejä Ruotsin Formex-messuilla olikaan nähtävillä. Niinpä päätin koota yhteen syksyn sisustustrendit ja poimia niistä omat lempparini.

Samettia, samettia, samettia

479190-546df8da74ec4c1fa4ec0ae86b305a9b.png

ell_1732_camp_intellect_img5

Tämän syksyn ajankohtaisin materiaali on selkästi sametti. Samettia nähdään niin huonekaluissa ja verhoissa kuin pienemmissäkin yksityiskohdissa, koristetyynyissä. Tätä trendiä on helppo soveltaa kotiin, sillä toteutus onnistuu vain tekstiilejä päivittämällä.

Murrettuja, tummia sävyjä

Jotun_1877_Vallmofro-900x1350

jotun3

MIDNATT_MIKAEL LUNDBLAD_201706272360_hires_contrast

Useita vuosia vallalla ollut valkoinen kausi on jo pitkään ollut väistymässä sisustustrendien aallonharjalta. Nyt sisustetaan väreillä! Harmaan sävyt ovat muuttumassa lämpimämpään suuntaan; ruskeisiin, beigen ja greigen sävyihin. Tummansininen ja vihreä ovat edelleen ajankohtaisia värejä, mutta aletaanko pikkuhiljaa nähdä myös enemmän punaisia, mausteisia sävyjä? Myös lämpimän sävyistä keltaista ja oranssia näkyy yhä enemmän sisustuskuvissa. Minä ihastuin kovasti yllä näkyviin midnatt-merkkisiin mausteisen sävyisiin lakanoihin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

8-1

479190-ef24477d3a294b47973fa82ec33bcd4a

Sisustukseen kaivataan persoonallisia ja erikoisia yksityiskohtia. Upeat veistokset ja kivet ovat mielenkiintoisia katseenvangitsijoita. Edelleen nähdään paljon myös merellisiä yksityiskohtia kuten koralleja ja suuria simpukoita. Itse panostaisin mielelläni johonkin upeaan, pieneen veistokseen, joka toisi sisustukseen syvyyttä.

Raheja

tine-k-lake-collection-5

BV_17AW_73

Raheja näkyy nyt joka puolella ja monen eri brändin mallistossa. Trendikkäimpiä ovat pyöreät samettirahit. Paitsi että rahi täydentää olohuonetta kivasti, on se myös käytännöllinen lisäistuin. Rahia on helppo siirrellä tarpeen mukaan ja se lisää istuinmukavuutta, kun jalat voi nostaa lepäämään rahin päälle. Meillä rahi on lasten suosikki: sitä siirrellään paikasta toiseen ja sen päällä makoillaan, leikitään ja pelataan.

Luonnonläheistä tunnelmaa

MEDCC3721C3125B4E719CB0745C3AF5F81E

BV_17AW_133

Vaikka tummat sävyt ovatkin voimaakkasti pinnalla tällä hetkellä, nähdään niiden vastapainona myös vaaleita sävymaailmoja. Luonnonläheinen tunnelma syntyy pehmeistä valkoisen eri sävyistä sekä vaaleasta puusta. Rattan-punoksiset huonekalut ovat nyt erittäin ajankohtaisia. Luonnonläheinen tunnelma on helppo toteuttaa nyt syksyllä, kun luonto tarjoaa ihanasti kuihtuneita oksia – muutama sellainen maljakkoon riittää tuomaan tätä ilmettä.

Tupsut tulevat

BV_17AW_125_high-700x934

Lopuksi vielä sisustustrendi, jota ei välttämättä tulla näkemään meidän kodissa. Elle Decorationin mukaan tupsut tulevat taas ja niitä nähtiin Formex-messuilla usean brändin mallistossa. Tupsut tyynyissä ja torkkupeitoissa taitavat siis yleistyä lähiaikoina, mutta nähdäänköhän pian myös verhotupsuja nyt kun pitkät verhot ovat jälleen niin suosittuja…?

*

Sisustustrendejä on kiva seurata, mutta tärkeintähän on se, että sisustaa kotiaan niin kuin parhaaksi katsoo. Trendejä ei pidä ottaa liian vakavasti. Usein sisustustrendeillä on Suomessa ehkä vähän negatiivinenkin kaiku, mutta eihän niiden tarkoitus ole kannustaa meitä uusimaan koko kodin sisustus muutaman vuoden välein. Trendejä voi tuoda kotiin pienin ripauksin, jolloin kotiin saa pientä piristystä ja sisustuksen ajankohtaisuus säilyy.


Translation: My picks of the current interior trends. We see lot’s of velvet both in furniture and home textiles. The colours are dark; especially warm tones of brown. There are also a lot of interesting details in a trendy interior: sculptures and weird stones. The most trendy furniture at the moment is a round puff made of velvet. We also see a lot of natural tones and materials. And it seems that tassels are back.

Photos in the order of appearance: Apartment Stories, Ellos, Jotun, Midnatt, Residence magazine, Apartment Stories, Tine K Home, Bloomingville, Fantastic Frank, Bloomingville.

Author

4 Comments

    • suvi m Reply

      Onpa kiva kuulla! 🙂

      Minä kyllä vierastan tupsuja. Mutta saa nähdä… 😀 Sametti on minusta aivan ihanaa!

  1. Tupsut aiheuttavat kauhua. Tulee mieleen Svenska Hollywoodfruar ja Maria Montazamin tupsuöverit 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.