Kun täällä meidän saitilla vietetään siivouksen ja järjestelyn teemaviikkoa, ajattelin vielä jakaa yhden siivousvinkkini. Snäppiseuraajani taitavatkin tietää, että on olemassa yksi siivousaine, johon olen aivan hurahtanut tänä vuonna. Kyseessä ovat Methodin lattianpesuaineet. Ne on tarkoitettu käytettäväksi ilman vettä: pesuainetta vain pruutataan suoraa purkista lattialle ja pyyhkäistään. Niin kätevää ja tuoksu on aivan ihana!

method-pesuaineet-9282

method-pesuaineet-9287

method-pesuaineet-9296

method-pesuaineet-9283

Ostin ensin vain tuota keltaista, kaakelilattioille tarkoitettua pesuainetta (joka on muuten jo melkein loppu), mutta tykästyin siihen niin kovasti, että täytyi hankkia myös puulattioille tarkoitettu versio. Ja voi kuinka ihana mantelin tuoksu tuosta puulattian pesuaineesta tuleekaan!

Olen käyttänyt Methodin pesuaineita jo vuosia. Paitsi että ne puhdistvat tehokkaasti ja jättävät ihanan tuoksun, ovat ne myös ekologisia ja myrkyttömiä. Ihanat pesuaineet nostavat siivousmotivaatiota ja niitä on miellyttävä käyttää. Meillä ei ole enää tämän vuoden puolella käynyt siivooja, koska totesin että suurin vaiva on tavaroiden järkkääminen paikoilleen, joten sen jälkeen imurointi ja lattian pyyhkiminen ei enää tunnu isolta urakalta. Ja kun tykkään kuitenkin siivota omalla tavallani…


Translation: I love Method cleaning products! My latest favourites are these floor cleaners, which can be squirted straight on the floor and then swept. And the scent is so lovely! Especially the almond one, which is meant for wooden floors. The bonus is that these are ecological and non-toxic.

Author

7 Comments

 1. Kiitos hyvästä vinkistä! Oon pyöritellyt molempia puteleita useamman kerran käsissäni, kun muuten meiltä löytyy Methodia keittiöstä ja kylppäristä, mutta nämä ovat jostain syystä jääneet kauppaan. Nyt on siispä aika testailla, josko tulisi keväsiivoukseen uutta intoa. 🙂

  Ihanaa perjantaita! <3

 2. Pitihän se käydä ostamassa näitä, kun kuulosti niin helpota lattianpesukonstilta. Kävinkin muun perheen jo nukkuessa pyyhkäisemässä lattiat ja hyvältä aineelta vaikuttaa! Tällaisia siivouselämää piristäviä juttuja tarvitsee minunlainen mukavuudenhaluinen siivooja. 🙂

  • suvi m Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Minäkin olen mukavuudenhaluinen siivooja ja siivousmotivaatio on joskus hukassa – ihanat pesuaineet innostavat siivoamaan.

 3. Hei Suvi! Oletko tutustunut uusimpaan tietoon nestemäisistä pesuaineista? Tässä mielenkiintoinen artikkeli pesuaineiden saralta: http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ympäristö/mikrobiologi-tyrmää-ekopesuaineet-ja-ilmanraikastajat-myrkyiksi-sehän-on-varsinainen-pommi-1.182440

  Kaikki mitä mainostetaan myrkyttömänä ei sitä välttämättä ole. Varsinkin nestemäiset pinnoille jäävät pesuaineet sisältävät usein haitallisia aineita mm. säilöntä- ja desinfiointiaineita. Kuluttajalle hyvän ja terveellisen tuotteen valintaa ei ole tehty helpoksi.

  • suvi m Reply

   Jep, näin tästä uutisen taannoin. Menee kyllä vaikeaksi jos kaikki pitää itse selvittää… :/

 4. Hei

  ja kiitos tosiaan hyvästä vinkistä!

  Kiinnostuin samalla kuvissa näkyvästä lattiasta – juuri sellainen sävy mitä haaveilen tulevaan olohuoneeseemme. Mistä lattiasta mahtaa olla kyse? Onko laminaattia?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.