Hyvää isänpäivää! Takana on aivan ihana ja rento viikonloppu. Blogissakin on ollut normaalia hiljaisempaa, kun olen kiireisen työviikon jälkeen keskittynyt rentoutumiseen ystävien ja perheen kanssa. Olen viettänyt niitä tärkeitä joutenolon hetkiä, joita tarvitaan ennen kaikkea oman jaksamisen vuoksi, mutta myös luovan blogityön mahdollistamiseksi. Nyt mielessä on kivoja postausaiheita ja kamerassa uusia kuvia tekstien tueksi. Tänään ajattelin kirjoitella muutaman ajatuksen yhdestä blogimaailman tämän hetkisestä kuumasta aiheesta: blogien ns. väljähtymisestä.

Aihe taisi lähteä liikkeelle suosituista lifestyle-blogeista, mutta on aiheuttanut keskustelua laajasti muissakin blogeissa. Viimeisimpänä luin Suuskuun kuudes -blogin näkökulmasta tähän keskusteluun ja päätin, että ehkä minäkin laitan lusikkani soppaan. Taustalla on kritiikki siitä, etteivät bloggaajat enää uskalla kirjoittaa mielipiteitä jakavista aiheista ja blogien anti jää latteaksi. Ajan kuluessa tämän aiheen painopiste on hiukan muuttunut ja itse haluaisin pureutua etenkin bloggaamisen vaativuuden näkökulmaan.

Blogit ovat ammattimaistuneet viime vuosina hurjaa vauhtia ja vaatimus laadukkaalle sisällölle on kasvanut sen mukaan. Nykyisin saattaa tuntua siltä, että kepeät kahvipöytäkuulumiset tai sohvatyynyjen pöyhimiset eivät enää riitä postauksen aiheeksi, vaan jokaisen postauksen pitäisi tuottaa merkittävää lisäarvoa lukijalle. Ei ihmekään jos bloggaajat kokevat paineita ja inspiraatio on hukassa! Minulle ainakin tulee sellainen tunne, että eikö mikään enää riitä? Vaaditaanko meiltä koko ajan entistä enemmän?

Me bloggaajat luomme itse sitä suuntaa mihin blogimaailma kehittyy. Some-kanavien monipuolistuminen on luonnollisesti heijastunut blogeihin, eikä blogiin enää välttämättä tule ikuistettua spontaaneja kivoja hetkiä kuten blogien alkuajoilla. Sellaisiin hetkiin on uudet kanavat: Instagram Stories tai Snapchat. Ehkä meidän pitäisi bloggaajien sijaan tituleerata itseämme mielummin some-vaikuttajiksi, koska operoimme niin monessa kanavassa. Some-kanavien lisääntyminen on vaikuttanut blogien sisältöön esim. siten, että blogeihin postataan vain ne laadukkaimmat kuvat ja hiotuimmat hetket. Luomme nykyään kokonaisuuksia, jotka muodostuvat blogin ja some-kanavien yhdistelmästä.

Minusta tuntuu siltä, että blogitekstien pituudetkin ovat kasvaneet entisestään. Koetaanko, että lyhyt teksti on huono asia ja on parempi kirjoittaa vaikkapa siitä sohvatyynyjen pöyhentämisestä kappaletolkulla, jotta postaukseen saadaan lisää ”sisältöä”? Minusta on aivan ok kirjoittaa vain muutama lause inspiroivien kuvien kera – mielummin niin jos ei ole sen kummempaa sanottavaa. Minulle blogi on vastapainoa kiireiselle arjelle, enkä kaipaa blogeista mitään syvällisempää sisältöä. Kepeys ei minua haittaa, eikä siinä ole mitään hävettävää. Syvällisemmälle sisällölle on omat kanavansa ja paikkansa.

Vaikka tuntuisi siltä, että meitä bloggaajia haastetaan tuottamaan entistäkin parempaa sisältöä (ja se on toisaalta ihan hyväkin juttu), niin kaikki lähtee pohjimmiltaan omasta motivaatiosta ja inspiraatiosta. Ei pitäisi vertailla omaa tekemistään muihin, vaan pitäisi luottaa omaan näkemykseen. Koitan aina muistaa sen ajatuksen, minkä pohjalta aloin blogia kirjoittaa: tee sellaista blogia, jota itse haluaisit lukea. Kaikkia ei voi koskaan miellyttää, eikä pitäisikään.

Minulle yksi tärkein sisustamisen arvo on ajattomuus ja sen toivon heijastuvan myös blogista. Tavoitteeni on tuoda esiin sitä miten kodin sisustusta voi uudistaa pienin keinoin ajan kuluessa – kuitenkin suurin osa meistä asuu samassa kodissa vuosikaudet, eikä koko kodin sisustusta voi laittaa uusiksi vähän väliä. Jos se jonkun mielestä on tylsää ja latteaa sisältöä, niin silloin kannattaa etsiä toisenlaista luettavaa. Haluan blogissa keskittyä rentoon sisustamiseen ja ihaniin hetkiin. Teen tätä ennen kaikkea omasta innostuksesta ja olen todella iloinen jos voin tarjota lukijoille iloa ja inspiraatiota arjen keskelle tai auttaa jotakuta löytämään esim. oikean valaisimen. Niin yksinkertaista.


Translation: Random pics from our home today. And a long text on how blogging has changed over the years. My aim is to show how to update home interior in small ways and thereby hopefully inspire readers to decorate their home in a timeless way.

 

 

 

 

Author

19 Comments

 1. Retromoderni Reply

  Aika on tosi kortilla ja siksi niitä postauksia ei synny, kun ajattelen, että pitää kirjoittaa miniromaani.

  Mulle sopis hyvin pari lausetta ja kuvia ja miksen tekis sit oikeesti vaan niin ja jatkaisi. Nyt on vaan jäänyt.

  • suvi m Reply

   Voi että, ei minusta tarvitse ollenkaan ajatella niin, että pitäisi tehdä miniromaani. Eihän kiireisillä ihmisillä ole aikaakaan lukea sellaisia. ;D Mutta ymmärrän toki, että arki vie mennessään ja silloin tulee helposti tingittyä somesta. Olisi kyllä tosi kiva lukea teidän uudesta kodista enemmänkin… 😉

  • suvi m Reply

   Peili on Ikeasta. 🙂 Siinä on metallikehykset – musta väri taitaa heijastua läheisestä takasta.

 2. Hyvä kirjoitus. Minulle lukijana nämä kauniit kuvat ovat melkein tärkeintä sisältöä. Niiden ääressä voi rentoutua ja nauttia niiden estetiikasta hetken. Toki pidän myös tavastasi kirjoittaa. Täällä siis ainakin yksi lukija tsemppaa jatkamaan samaan malliin 🙂

  • suvi m Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Ja kiitokset tsempeistä! <3

   Varmasti jatkan omalla tyylilläni, sillä en tätä muulla tavalla osaisikaan tai haluaisikaan tehdä, mutta halusin tuoda esiin huolen laajenevista vaatimuksista ja toiveen siitä, että blogimaailma ei muuttuisi liikaa. Olisi sääli jos spontaanius katoaisi kokonaan.

 3. coffeetablediary Reply

  Kiinnostava aihe ja hyvä kirjoitus! Minusta bloggaaminen lähtee kaikista helpoimmin väärille raiteille vertailemalla ja ajattelemalla, että pitäisi olla jotain muuta kuin on… jokainen tyylillään onkin paras neuvo, jotta bloggaaminen pysyy itselle mielekkäänä ja sitä kautta myös niille oikeille lukijoille! Itse huomaan tekstiä syntyvän helposti paljonkin, ja aika rankasti monesti tiivistän jottei veny ihan liian pitkäksi. Mielestäni sisustusblogissa voi hyvin olla myös pintaa syvemmälle meneviä juttuja, jälleen jos ne tulevat luontevasti bloggaajalta. Koti ja asuminen ovat lopulta aika tunteisiin meneviä juttuja ja elämän isoja asioita, mihin liittyy ajatuksia sekä syvyyttäkin jos tarkemmin asiaa pohtii. Oikeastaan välillä harmittaa kun sisustusjutut koetaan niin pinnallisena hömppänä, vaikka toisaalta niitä ei mielestäni pidä ainakaan ottaa liian vakavasti.

  • suvi m Reply

   Olen aivan samaa mieltä! Ei pitäisi vertailla ja tärkeintä on noudattaa omaa tyyliä; tehdä sitä mikä on omalle luonteelle ominaista. Se on vain rikkaus, että meillä on erilaisia (sisustus)blogeja. Minua vain huolettaa se jos vaatimukset kasvavat niin korkeiksi, että se nostaa rimaa blogata ylipäänsä. Olisi sääli jos blogiskene muuttuisi liian hiotuksi.

   Minua ei sinänsä haittaa jos joku kokee sisustamisen pinnallisena hömppänä. Ihmiset arvostavat eri asioita, mutta tietysti on sääli jos ei osaa ymmärtää eri näkemyksiä. En kuitenkaan jaksa miettiä liikaa sitä mitä muut ajattelevat.

 4. Sandra Juliaana Reply

  Toi oli erittäin hyvin sanottu, että kirjoitan sellaista blogia mitä itse lukisin. Mäkin alan aattelee noin, kun tuskailen voinko kirjottaa näin lyhyen jutun tms. Sun blogia olen tykännyt lukea ihanien kuvien takia, myöskin tekstin. Lukisin, vaikka kirjottaisit muutaman lauseen ja mukana olisi muutama kiva kuva.

  • suvi m Reply

   Onpa mahtavaa jos sait tuosta tokaisusta tsemppiä. Ja suurkiitos ihanasta palautteesta! <3

   Minusta voi aivan hyvin välillä tehdä lyhyempiäkin juttuja jos siltä tuntuu. Jos vertaa muihin pohjoismaisiin suosittuihin sisustusblogeihin, niin huomaa että siellä monet postailevat sillä tavalla. Jos joskus innostuu vaikkapa ihasta valaisimesta, niin mikseipä voisi postailla vain siitä yhden kuvan kera – ehkä joku muukin saa siitä vinkkiä ja inspiraatiota.

 5. Harmi jos blogimaailma on menossa tuohon suuntaan. Omalla kohdallani todettakoon, että aika harvoin arjen kiireessä tule edes luettua sisustusblogien tekstejä 😀 Uskon myös, että osa blogeista jää vähempään seurantaan, koska seuraa sitä elämää jo esim. instan puolella. Minusta ainakin tuntuu välillä ettei siellä blogissa ole sitten mitään uutta. Sinun blogisi on kuitenkin säilyttänyt paikkansa minun lukulistalla, vaikka instassa seurailenkin:) Kiitos siis siitä ja jatka samaan malliin! Mukavaa joulunodotusta!

  • suvi m Reply

   No enpä nyt tiedä onko blogimaailma kokonaisuudessaan menossa tuohon suuntaan, mutta tällaista keskustelua on ollut vireillä viime aikoina. Ja itse halusin nimenomaan tuoda esiin tuota vaativuuden näkökulmaa. Olisi sääli jos liian korkeat vaatimukset rajoittaisivat bloggaamista.

   On ihan totta, että Instassa saattaa näkyä jotkin tietyt jutut aiemmin kuin blogissa, jolloin blogin ”uutisarvo” heikkenee. Siksi yritänkin olla paljastamassa Instan puolella kokonaan tulevia blogijuttuja ja teen InstaStoriesia arkisemmasta näkökulmasta.

   Kiitokset kivasta palautteesta ja mukavaa joulunodotusta sinnekin! 🙂

 6. Hei!

  Juuri niin kuten kirjoititkin, Rentoa sisustamista ja ihania hetkiä sekä inspirastioita lukijoille. Nämä on juuri niitä asioita, miksi seuraan blogiasi. Luulen, että kriittisyys ja vertailu syntyy juuri siitä, että bloggaajat seuraavat muiden blogeja ja joskus jäävät liiaksi kiinni niissä oleviin aiheisiin. Haluan itse lukea ja katsella erilaisten blogien kuvia ja se juuri niiden erilaisuuden vuoksi. Joskus huomaan joidenkin blogeissa hyvinkin samankaltaisia sisustuskuvia, liekö johtuvan yhteistöistä tai siitä, että bloggaaja haluaakin samaistua toisen kuvien kautta. Lukijana haluan kokea juuri sellaista luovaa inspiraatiota hetkiin, joita sinun blogisi tarjoaa!

  Kiitos Suvi

  • suvi m Reply

   Kiitos paljon Carita! <3 Minäkin viehätyn blogien erilaisuudesta ja bloggaajan omasta tyylistä. Sisustusblogeissa tykkään seurata sitä miten bloggaajan oma tyyli välittyy sisustuksesta ja miten huonekaluja/materiaaleja/värejä on yhdistelty.

   Nyt huolestuin siitä jos aletaan ajatella niin, että vain "täydellinen" sisältö kelpaa blogeihin. Alunperin keskustelu ei tokikaan lähtenyt siitä liikkeelle, vaan siitä, että bloggaajat eivät negatiivisten kommenttien pelossa uskalla enää ilmaista mielipiteitään. Mutta siitä aloin miettiä vaativuutta ja sitä, että huolitellut sisällöntuotannon lisäksi pitäisi säilyttää särmää jos lukijat sitä vaativat. Särmän pitäisi minusta tulla luonnostaan ja on täysin ymmärrettävää, että se särmä vähenee jos saa vain negatiivisia kommentteja – se on inhimillistä.

 7. Pakko myöntää, että en jaksa lukea blogeja joissa jokainen postaus on syvällistä pohdintaa jostain aihepiiristä. Blogien lukeminen on minulle tapa rentoutua ja siksi haluan lukea kevyttä tekstiä ja ihailla kauniita kuvia ”aivot narikkaan” mentaliteetilla. Välillä on mukava lukea kilometripostsuksia, kunhan ne on täyttä asiaa. Sen valitettavasti huomaa, jos tekstiä on väkisin yritetty pidentää ja sellaista postausta on ikävä lukea.

  • suvi m Reply

   Aivan samoista syistä minäkin luen blogeja: haluan rentoutua ja inspiroitua kauniista kuvista. Toki nautin myös laadukkaasta tekstistä tai mielenkiintoisista mielipiteistä – ne voivat hyvin höystää muuta sisältöä. Bloggaajan oma tyyli on se, joka minua koukuttaa.

   Minulla postaukset tuppaavat venymään kuvien takia. Olen tosi huono karsimaan, kun mielestäni pienikin kuvakulman muutos luo ihan erilaisen näkymän. 😀

 8. Olen lukenut blogiasi jo monta vuotta. Blogisi on mun suosikki kauniiden kuvien ja sisustusuutisten vuoksi. En kaipaa mitään muutoksia tai uudistuksia, juuri näin on hyvä! Jatka samaan malliin <3.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.