kesakattaus-1710

Suomen kesään mahtuu myös sadepäiviä, eikä kesäisiä ruokia ole aina mahdollista nauttia ulkona terassilla tai parvekkeella. Minun teki mieli kattaa pöytä kauniisti, joten kokosin meidän ruokapöydälle kesäkattauksen astioista ja tekstiileistä, joita omasta kaapistani löytyi. Koko kattaus rakentui luonnonkukkien ympärille – perinteiset koiranputket tuovat heti kesäfiilistä ja niitä on näppärä käydä napsimassa pellolta jos perjantaikukat on jäänyt ostamatta.

kesakattaus-1730

kesakattaus-1687

kesakattaus-1810

Astioina käytin Iittalan Teemaa, joka on meidän perheen arki- ja juhlakalusto. Sujautin sekaan myös Iittala X Issey Miyake -sarjan* pikkulautasia sekä vaaleansinistä Arabian KoKoa*. Juomalaseiksi valitsin Kastehelmeä, sillä minusta nämä kauniit lasit tuovat mieleen nurmikon aamukasteen ja sopivat hyvin kesäiseen kattaukseen. Aterimet olemme aikoinaan saaneet häälahjaksi: ne ovat Iittalan Citterio 98 -sarjaa, jota ei tietääkseni enää saa tässä kirkkaassa teräksessä.

kesakattaus-1836

kesakattaus-1702

kesakattaus-1741

kesakattaus-1773

kesakattaus-1805

Tiukat kattaussäännöt saisi minusta unohtaa ja olen sitä mieltä, että aterimet ja astiat voi asetella omaa silmää miellyttävällä tavalla. Tällä kertaa syntyi tällainen kattaus, jossa aterimet ovat lautasten päällä ja jälkiruokakulho lusikan kera on lautasen yläpuolella, toisessa reunassa. Kangasservettien yläpuolelle asettelin Iittala X Issey Miyake -sarjan pikkulautasen – sitä voisi jokainen ruokailija käyttää vaikkapa omana voilautasenaan leivälle.

kesakattaus-1715

kesakattaus-1757

kesakattaus-1818

kesakattaus-1761

Sisustuksen Koodin kautta saamani Linumin pellavasekoitepöytäliina* ja servetit* ovat ensimmäistä kertaa käytössä. Harmaansävyinen pöytäliina ei ehkä ole kesäisin valinta, mutta kun siihen yhdistää heleitä sävyjä kuten saman sarjan vaniljan sävyiset kangasservetit ja sinertävät astiat säilyy ilme raikkaana. Yhden puutteen huomasin somisteissani: minulla ei ole ollenkaan lautasliinarenkaita. Joskus olen solminut servettien ympärille silkkinauhaa, mutta nyt taittelin kangasservetit reippaasti pinoksi ja asettelin koiranputken oksan koristeeksi.

kesakattaus-1750

kesakattaus-1787

kesakattaus-1774

Eikä sovi unohtaa kesäkynttilää! Minulle on muutaman viime vuoden aikana tullut tavaksi hankkia sellainen. Tämän Lumin Suvi-kynttilän sain tosin joululahjaksi siskolta. Kyllä kesälläkin tarvitaan kynttilöitä!

Näitä kattausideoita voi soveltaa vaikkapa juhannuksena tai muissa kesän juhlissa. Toivottavasti saadaan kuitenkin myös paljon aurinkoisia kesäpäiviä ja voidaan nauttia ruokahetkistä ulkosalla.

*saatu blogin kautta


Translation: On a rainy summer day, you can set the table nicely and enjoy dinner in candle light surrounded by wild flowers and nice tableware.


Author

4 Comments

 1. Ihanan kutsuva ja onnistunut kattaus, niin mielelläni istuisin tuon pöydän ääreen ruokailemaan loistavassa seurassa. Ja tietysti upeat kuvat jälleen. =D

  On niin mahtavaa huomata kun perinteisiä kattauslinjoja uskalletaan rikkoa, yhdistellään uutta ja vanhaa, Iittalaa ja Arabiaa sekaisin, kaivetaan esille isovanhempien kattausaarteita yms. Silloin kun olin Iittalalla töissä, tämä kattamisen uusi vapaus oli minulla jo valmiina selkärangassa ja sitä oli helppo myydä myös asiakkaille. On tietenkin hyvä, että kotoa löytyy joku perusastiasto, mutta siihen tuo lisämaustetta muista astiasarjoista ja väreistä. Ja kaiken kruunaa tekstiilit, kukat ja kynttilät.

  • suvi m Reply

   Kiitos herttainen Mirella! 🙂 Kivat kommentit kyllä ilahduttaa kovasti.

   Muunneltavuus on yksi tärkeimmistä asioista minulle sisustamisessa ja kehittelen mielelläni uusia tapoja käyttää olemassa olevia esineitä/huonekaluja/astioita. Kauniiden kattausten makuun olen päässyt oikeastaan vasta viime vuosina, sillä aiemmin karsastin hienosti katettuja pöytiä, koska ne eivät tuntuneet omalta. Mutta kun soveltaa, saa paremmin oman näköistä.

 2. Kaunis kattaus! Nuo kastehelmen lasit sopivat kyllä kaiken kanssa yhteen. Haluaisin muuten kiittää siitä, että merkitset yhteistyöpostaukset hyvin ja selkeästi ja merkitset erikseen blogin kautta saadut tuotteet. Valitettavasti harvassa blogissa ei ymmärretä tämän asian tärkeyttä

  • suvi m Reply

   Kiitos Emma! <3 Ja onpa kiva kuulla, että lukijat arvostavat merkintöjäni. Joskus tuntuu hullulta merkitä jokin vuosia sitten saatu juttu blogin kautta saaduksi, mutta koen itsekin tuon läpinäkyyvyden niin tärkeäksi, että haluan tehdä sen.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.