Loppukesän huhkimme aidan rakennuspuuhissa. Se olikin aikamoinen urakka, sillä rimojen maalaaminen oli melkoisen hidasta ja niitä rimojahan tuntui riittävän loputtomiin! Mutta nyt on kaikki rimat paikoillaan ja aita viimeistelyä vaille valmis.

aita-7139

aita-7117

aita-7125

aita-7127

aita-7137

Piirsin luonnokset aidan rakenteesta viime keväänä ja lopputulos vastaa kyllä visioitani. Aidan ideana on se, että rimat on asennettu runkotolppien molemmin puolin limittäin. Näin aita näyttää samalta molemmilta puolilta ja rimojen limitys saa aikaan jännän efektin: edestä päin katsottuna aidasta ei näy läpi, mutta vähän katselukulmaa muuttamalla, rimojen välit tulevat esiin keventäen kokonaisilmettä.

Viimeistelemme aidan vielä ensi keväänä. Pystytolpat täytyy katkaista samaan pituuteen ja niihin täytyy asentaa suojukset. Lisäksi tasaamme myös aidan alapuolen, sillä paikoitellen aita osuu liian lähelle maata (johtuu tontin korkeuseroista).

Täytyy sanoa, että olipa ihanaa päästä epäsiististä pensasaidasta eroon ja saada parempaa näkösuojaa nopeasti! Olisi pitänyt tehdä tämä urakka jo aiemmin!


Translation: We finally finished building a fence in our garden. I designed the fence and the idea is that it looks the same on both sides. When you look straight ahead you cannot see through the fence, but if you change the view angle a little bit, you can see through a little – this way the fence looks more airy.

Author

4 Comments

 1. On kyllä hieno aita, mutta varmasti työläs! 🙂 Minulla kummittelee vieläkin mielessä rakennusaikaiset rimanmaalaukset, eikä niitä loppuviimeksi hirveän paljoa tullut meidän taloon. Olette olleet ahkeria! 🙂

  • suvi m Reply

   Oli tässä kyllä aikamoinen homma! 😀 Onneksi se on nyt tehty. Enää vain viimeistelyt…

 2. Kyllä tuli hieno! Paljon parempi kuin se pensasaita totta tosiaan 🙂

  • suvi m Reply

   Juu, se rikkaruohojen valtaama pensasaita ei ollut mikään kaunis näky. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.