valkoisen-savyt-9885

Olen huomannut, että meissä sisustajissa on selkeästi kahta koulukuntaa: niitä, jotka kammoksuvat lämpimän valkoisen sävyjä ja ovat sitä mieltä ettei valkoisen eri sävyjä voi yhdistellä keskenään ja sitten on niitä, jotka suhtautuvat valkoiseen mutkattomammin ja yhdistelevät eri valkoisia surutta. Kuvista voitte varmasti päätellä kumpaan koulukuntaan minä kuulun.

valkoisen-savyt-9875

Kyllä minusta valkoisen eri sävyjä voi hyvin yhdistellä keskenään. On mahdoton tehtävä löytää kaikkia kodin tekstiilejä ja huonekaluja tismalleen samassa valkoisen sävyssä ja vaikka se onnistuiskin, olisiko lopputulos kuitenkaan täydellinen? Minulta kysytään usein esim. Asko Mixed -matosta ja siitä ovatko sen valkoiset osat kellertäviä. Villa on luonnostaan kellertävää, enkä ole koskaan kokenut sitä ongelmaksi.

Sisustuksessa saa olla kontrasteja, myös pienissä nyansseissa. Minusta sisustusta pitäisi tarkastella ennemminkin laajasta näkökulmasta kuin yksityiskohdista, eikä keskittyä yksittäisten sävyjen pohtimiseen. Kokonaisuus ratkaisee.

valkoisen-savyt-9957

Sekin minua kummastuttaa, että miksi valkoiseen viitataan usein negatiivisessa mielessä: ”sairaalamainen sisustus”. Ei sairaalamaisuus tule yhdestä sävystä, vaan siinäkin asiassa kokonaisuus ratkaisee. Valkoinenkin sisustus voi olla hyvin lämminhenkinen ja kutsuva.

valkoisen-savyt-9867

Meidän olohuoneessa on tällä hetkellä hyvin valkoista, sillä koti valmistautuu kevääseen. Valkoiseen pohjaan on helppo yhdistellä raikkaita sävyjä. Nyt kuitenkin nautin neutraalista värimaailmasta ja valkoisen eri sävyistä. Sohvanpäälliset ovat kylmempää valkoisen sävyä kuin matto ja lisäksi olen yhdistänyt kokonaisuuteen vielä luonnonvalkoistakin koristetyynyn muodossa. Sohvapöydän marmorikansien valkoinenkin on eri sävyä kuin muut.

Kumpaan koulukuntaan sinä kuulut: valkoisia sävyjä yhdisteleviin vai yhden valkoisen sävyn puolesta liputtajiin?

Lue myös: 6 syytä sisustaa valkoisella


Translation: In my opinion, you can mix different shades of white in your home interior. It’s not about the details – the overall look of the space is more important.

Author

9 Comments

  1. Kuulun ehdottomasti tuohon ensimmäiseen eli yhdistän eri valkosen sävyjä ja tämä ei minua kyllä haittaa, Tiedän monia, jotka ovat maalanneet kaikki valmiit valkoiset listat ja väliovetki puhtaanvalkoisiksi. Minusta on kiva kun on pientä kontrastia valkoisten välilläkin. Ainoa mikä kotona häiritsee on keittiö. Rungot ovat puhtaan valkoiset ja ovet taittuu kermaan, tässä olisin halunnut että olisivat olleet samaa väriä. Ihanan näköistä siellä <3

  2. Juuri raksalla katselin seinien valkoista ja ikkunapuiden valkoista ja mietin, mitä muita valkoisen eri sävyjä tilaan vielä lattian, kalusteiden ja tekstiilien myötä tuleekaan. Minusta eri valkoisten sävyjen käyttö tuo mukavasti eloa – siihen eleettömään valkoiseenkin sisustukseen :). Olisi melkoisen maanista käydä kaikki tavarat ja pinnat mätsäämään yhteen tiettyyn valkoiseen.

  3. Ehdottomasti yhdistelen eri valkoisen sävyjä! Olen nähnyt koteja, jotka on sisustettu kautaaltaan liidunvalkoisella ja se ei vaan nappaa. Eri valkoisen sävyt luovat syvyyttä ja tekstuuria sisustukseen ja tavarat myös erottuvat paremmin 🙂

  4. Samaa on minunkin tyyli, erilaisia valkoisia yhdistellen, tykkään kotoisasta tunnelmasta. Vaihdoinkin just tänään vaaleamman maton olohuoneeseen. Ihanasti raikastui! Kivaa viikonloppua!

  5. Minua ei häiritse jos tekstiileissä ja huonekaluissa on eroa valkoisten sävyissä, mutta seinämaalin kyllä valitsimme niin, että perus maalarinvalkoiset listat eivät erotu siitä kellertävän valkean näköisenä. 🙂 Muuten valkoisen eri sävyjen yhdistely tuo minusta mielenkiintoisuutta sisustukseen.

  6. On itse asiassa olemassa kolmaskin ryhmä sisustajia, ne joiden mielestä sisustuksen pääväri voi olla muukin kuin valkoinen. Valkoinen on toki ollut pinnalla jo monta vuotta ja kaikki lehdet ja blogit pursuavat valkoista, johon joskus ”rohkean rouheasti” yhdistetään harmaata ja jopa beigeä. Mutta aika iso osa suomalaisista osaa ja haluaa käyttää muitakin värejä.

  7. Mun mielestä eri sävyt tuovat juuri niitä nyanseja sisustukseen. Pisteet kyllä niille, jotka pysytyvät pysymään vain yhdessä sävyssä, mutta minä en siihen ikinä kykenisi! Kärsivällisyys loppuisi kesken.

    Mun mielestä kylmällä valkoisella päästään aika helposti siihen ”kylmään ja kolkkoon sairaala blogi-koti” -meininkiin, mutta niin kuin itse totesitkin, jos materiaali (villa, pellava) on luonnostaan kellertävä, niin miksi edes yrittää saada siitä puhtaan valkoista? Eikös kuitenkin mutkattomuus ja luonnollisuus ole sisustuksen uusi trendi 🙂

  8. Pingback: Olohuoneen kesäisempi ilme - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.