Tein eilen pienen edestakaisen pyrähdyksen Helsinkiin Rasmus-yhtyeestä tutun Lauri Ylösen tupareihin! Viimeisissä sisustusuutisissa kerroinkin, että Lauri on suunnitellut neljä taloa, joiden valmistumista tullaan keväällä seuraamaan MTV3:lla uudessa Laurin talot tv-sarjassa. Laurin lisäksi talot valmistuvat Elastiselle, Duudsoneiden Jarpille sekä Aleksi Valavuorelle. Näiden hemmojen ja muiden vieraiden kanssa nostettiin eilen malja Laurin upealle talolle. Me bloggarit pääsimme ennen tupareita napsimaan kuvia talosta ensimmäisenä Suomessa, joten tässäpä teillekin esimakua Laurin talosta.

laurin_talot-7636

laurin_talot-7641

laurin_talot-7638

laurin_talot-7652

laurin_talot-7632

laurin_talot-7648

Moderni talo on valmistettu CLT-tekniikalla, eli massiivipuulevyistä. Talojen suunnittelu on Laurille intohimo ja hän totesikin, että kun ei voi koko ajan suunnitella ja rakentaa omalle perheelle taloja, täytyy alkaa tehdä niitä muille. Laurilla on selvästi silmää muotoilulle ja arkkitehtuurille! Talon yksityiskohdat ja materiaalivalinnat olivat upeita: puuta, betonia, lasia. Jänniä kelluvia rakenteita niin talon julkisivussa kuin huonekaluissa, joita Lauri on myös suunnitellut. Suurista ikkunoista avautuu kaiken lisäksi upeat merimaisemat.

laurin_talot-5

Minä, Lauri ja Modernisti Kodikkaan Kerttu

laurin_talot-7630

laurin_talot-7659

laurin_talot-7664

laurin_talot-7689

laurin_talot-7669

laurin_talot-7674

laurin_talot-7642

Talossa on myös hulppea elokuvahuone, jonka lepotuoliin istahdin (kännykuvasta kiitos Kertulle!)

laurin_talot-7685

laurin_talot-7687

laurin_talot-7633

Talon sisustus on toteutettu Iskun huonekaluilla ja Vallilan kankailla. Kiintokalusteet tulevat Domukselta. Näissä kaikissa Laurilla on myös ollut näppinsä pelissä: Lauri on suunnitellut olohuoneen modernin sohvan Iskulle, kangaskuoseja Vallilalle ja kiintokalusteita Domukselle.

laurin_talot-7676

laurin_talot-7678

laurin_talot-7681

Täytyy sanoa, että odotan innolla 3.4.2017 alkavaa Laurin talot tv-sarjaa! Sarjassa tutustutaan Laurin suunnittelemien talojen valmistumisen lisäksi rakentamiseen muissa Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Vähän niin kuin Suomen Grand Designs kenties?

Lämmin kiitos Laurin perustamalle Alvardagille kutsusta ja leppoisista juhlista!


Translation: I had a very interesting day yesterday, when I got to visit the house of Lauri Ylönen from the band Rasmus. He has designed houses for himself and three of his friends. The house building project will be shown in a tv-series ”Laurin talot” this spring on Finnish MTV3 tv-channel.

Author

10 Comments

 1. Huh…olipa kaunista ja kaikki niin viimeisteltyä. Hienoja huonekaluja ja ihanan jotenki eleetöntä. On kyllä taitava ”poika”. Kiva tuo sohva, jotenkin tuli Artekin sohva mieleen…siis hyvässä mielessä, tietty 🙂 Varmaan huipppua päässä tuonne. Duutsonit oli tänään täällä Torniossa, nopeita poikia 🙂

  • suvi m Reply

   No, kylläpäs ne Duudsonit ehtii. 😉

   Oli kyllä upea kokemus päästä käymään tuolla. Todella hieno ja laadukas talo kaikinpuolin.

 2. Ymmärtääkseni Lauri Ylösellä ei ole kelpoisuutta toimia vastuullisena suunnittelijana. On opiskelut muilla mailla rakennusbusiness:tä. Suomessa vaaditaan melko korkea koulutus (esim. arkkitehdin tutkinto ja sen lisäksi monen vuoden työkokemus), jotta voi toimia rakennus- tai pääsuunnittelijana. Luonnoksia on toki voinut piirustella harrastuspohjalta. Toivoisin sinulta tarkkuutta näissä asioissa, koska blogissasi on aiemminkin tullut mielikuva, että kuka vaan voi alkaa suunnitella harrastuspohjalta.

  • suvi m Reply

   Uskon, että lukijani ovat fiksua porukkaa ja ymmärtävät, että luvat ja byrokratian on oltava kunnossa rakennusprojektissa. Lauri on kuitenkin suunnitellut talot ja ansaitsee siitä kunnian, vaikka viralliset piirustukset ja tarkastukset olisikin tehnyt joku muu. Kyllä minäkin haaveilen suunnittelevani vielä oman talon ja jos/kun sen piirrän, miellän sen kyllä omaksi suunnitelmaksi, vaikka sen arkkitehti viimeistelisikin. Näin varmasti moni tekeekin.

 3. Upea koti! Silmiin pisti kyllä monta ihanuutta mm. takka, kylpyamme… Testasitko istua mustaa concorde lepotuolia? Minä haluaisin tuollaisen <3

  Tuohon edelliseen vielä sen verran, että myös minä olen suunnitellut oman talon ja olen tuossa asiassa ihan amatööri. Eli talon suunnittelu ihan harrastuspohjalta, on mahdollista:) Vein piirustukset ammattilaiselle joka piirsi siitä viralliset rakennuspiirustukset. Byrokratiaa riittää, sen tietää varmasti jokainen joka on rakentanut. Teimmepä talon vielä kappaletavarasta, ihan puunkaadosta lähdettiin. Talo on tehty ihan kaikkien sääntöjen mukaan ja hyvä on ollut 🙂

  • suvi m Reply

   En istuskellut tuossa mustassa nojatuolissa. Näytti ihan kivalta ryhmässä (niitä oli siis monta).

   Niinpä, sitähän minäkin että kyllä talon voi suunnitella ja ideoida itsekin ja alan ammattilainen auttaa sitten byrokratiassa ja tarkistaa, että kaikki on teknisesti kunnossa. Mukava kuulla, että olette olleet tyytyväisiä. 🙂

  • suvi m Reply

   Heh, okei. 🙂 Tässä postauksessa saa vain pintariipaisun talosta. Tarkemmin näkee sitten keväällä maikkarilla.

 4. Siis eivät ole Laurin taljoa vaan arkkitehtien ja ammattilaisten suunnittelemia ja toteuttamia taloja. Säälittävää julkisuuden hankintaa.

 5. Kaunista. ?
  Tiedättekö mistä puusta ja miten mm takan yläpuolinen puurimotus on rakennettu?

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.