Ihanaa, että saatiin tunti lisää tähän päivään! Olen häärännyt täällä kotosalla ja napsinut kuvia. Ihan ensimmäiseksi tein syksyisen, ehkä vähän Halloween-henkisen kattauksen ja ajattelin, että panostetaan tänä sunnuntaina vähän enemmän päivälliseen. En itse ole ihan kauhean innostunut Halloweenista, mutta lasten takia on kiva vähän hössöttää. Tämä kattaus ei mitenkään alleviivaa Halloweenia – siitä henkivät vain kurpitsat ja ripaus oranssia.

 

Kattaus syntyi kaapista jo ennestään löytyvistä astioista ja kattaustekstiileistä. Tässä on paljon samoja elementtejä kuin kesällä tekemässäni kattauksessa (Kesäinen kattaus): osittain samat astiat ja sama Linumin pöytäliina ja kangasservetit. Syksyistä tunnelmaa tuovat somistukset: kummituspuu, kurpitsat ja tummat sävyt. Kangasservettien koristukseksi katkaisin sykyisestä ”risusta” muutaman oksan. Oiva Toikan Iittalalle suunnittelema Riihipöllön poikanen* sopii kuin nakutettu tähän hetkeen.

Aterimet asettelin tällä kertaa kulhojen päälle. Niin kuin olen ennenkin tokaissut, minusta kattauksessa saa olla luova ja unohtaa kaikenlaiset säännöt. Ei ole maailmanloppu vaikka aterimet eivät olisikaan aseteltu vanhojen oppien mukaan – vaihtelu virkistää!

Tunnelman luomiseen tarvitaan oikeanlainen valaistus. Hämyisä syyspäivä kajastaa hämärän valon, jolloin kynttilät pääsevät oikeuksiinsa. Itse kattauksessa on vain yksi tuikkukippo*, mutta asettelin niitä taustaseinän tauluhyllylle vielä lisää.

Seuraavaksi täytyisi enää valmistaa se päivällinen. Sen osuuden hoitaa onneksi mies tällä kertaa. Minä jatkan sunnuntaihääräilyjä ja odottelen, että ruoka valmistuu.

Mukavaa sunnuntaita teillekin!


Translation: I created an autumn table setting that subtly reflects Halloween. But no spiders or monsters around here. Except for the cute owl from Iittala. The table setting consists of tableware and textiles that I found from my own cabinets. It has a lot of the same elements as the table setting I did last summer, but the still life and the details are different, creating a nice autumn look.

*Riihipöllön poikanen ja tuikkukupit saatu aikonaan osana Iittala-yhteistyötä / Some of Iittala products are gifted

 

 

Author

12 Comments

 1. Hei! Onko tuo teidän pöytäliina nimeltään Hedvig? Mikä sen koko on? Olen kauan etsinyt 120cm pöydälle sopivan kokoista ja näköistä liinaa. Tosi kaunis kattaus!

  • suvi m Reply

   Kiitos paljon! 🙂 Juu on Hedvig ja meillä taitaa olla tuo 170×170 koko, kun on pyöreä ruokapöytä. Pitää olla neliön muotoinen liina.

 2. Muuttuva kotini Päivi S Reply

  Kaunis kattaus ja ihanat värit.

  Luen blogiasi nyt koneella ja miksihän minulla ei näy kuin yksi kuva?

  On vissiin useampi kuva, tekstistä päätellen?

  • suvi m Reply

   Kiitti Päivi! 🙂 Tässä on ollut teknisiä ongelmia, mutta ne korjataan…

 3. Muuttuva kotini Päivi S Reply

  Sorry…näköjään kesti kun latasi noita kuvia. Vissiin meillä niin vanha ja hias kone 🙁

  • suvi m Reply

   Täällä on ollut häikkää. Ei siis välttämättä johdu sinun koneesta.

 4. Minullakin lataa tosi hitaasti kuvat. aiemmin on kyllä ladannut nopeammin. Voisikohan välissä olevat mainokset vaikuttaa asiaan..

  • suvi m Reply

   Tämä ongelma on huomattu ja sitä korjataan. Kiitos, että ilmoitit. 🙂

 5. Oikein onnistunut syksyinen, aavistuksen Halloween-henkinen kattaus. Ihana tunnelma.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.