Olemme etsineet saunatupaan uutta sohvaa jo tovin. Yhdessä vaiheessa haaveilimme pehmoisesta Boknäsin Heaven-sohvasta tai Hakolan Lazysta. Emme kuitenkaan halunneet luopua vuodemekanismista, joten sopivan sohvan löytäminen tuntui entistäkin hankalammalta. Lopulta vuodesohva löytyi lähempää kuin aavistimmekaan.

Saimme nimittäin vanhempieni muutaman vuoden vanhan Ikean Karlstad-sohvan. He hankkivat omaan kotiinsa uuden vuodesohvan, joka heidän on näppärämpi saada auki. Hyväkuntoinen Karlstad sopii meille oikein hyvin ja olen iloinen, että ratkaisu syntyi kätevästi kierrätysratkaisuna.

Aiemmin saunatuvalla ollut Ikean PS Lövås-vuodesohva ei ollut istuinmukavuudeltaan paras mahdollinen, sillä suora selkänoja ei tarjonnut mukavaa noja-asentoa. Sohvasta ehti katketa yksi palkkikin, joten nyt oli jo korkea aika vaihtaa ehjään sohvaan.

Karlstadin istuinmukavuus on oikein hyvä. Sohva on pehmeä ja selkätyynyt tarjoavat mukavan nojailuasennon. Sohva avautuu vuoteeksi näppärästi vetämällä alaosa eteenpäin ja kääntämällä istuintyyny kokonaan auki. Patjan alle jää säilytystilaa vuodevaatteille. Pidän myös sohvan ajattomasta muotokielestä.

Me avaamme sohvan vuodeasentoon muulloinkin kuin vain yövieraita varten, sillä katsomme saunatuvalla usein leffoja. Avattuna sohva toimii loistavasti löhöilypaikkana, johon meidän nelihenkinen perhe mahtuu hyvin yhtä aikaa nauttimaan elokuvasta. Olen levittänyt sohvapatjan päälle tummanharmaan kuminauhallisen aluslakanan, joten sohvan yleisilme säilyy melko yhtenäisenä avattunakin.

Tumman harmaan värinsä puolesta Karlstad sopii oikein hyvin meidän saunatupaan. Sohvakangas on kuitenkin paikoin haalistunut auringonvalosta, joten luulenpa, että tulemme jossain vaiheessa hankkimaan sohvaan uudet päälliset. Esimerkiksi ruotsalaiselta Bemziltä löytyy kauniita kangasvaihtoehtoja Ikean sohviin. Mutta tällä asialla ei ole kiire; olen nyt oikein iloinen, että sohva-asia ratkesi näin helposti.


Translation: I have been looking for a new sofa bed for our second living room at our sauna house. My parents decided to buy a new sofa bed (that had an easier mechanism for them), so we got the one they had before – and it is perfect for us! The sofa is Ikea’s Karlstad.

 

 

Author

6 Comments

 1. Onpa kiva kokonaisuus! Innostuin heti sohvasta, koska tuntuu että on mahdoton yhtälö löytää silmää, lompakkoa ja selkää miellyttävää vuodesohvaa. Mutta ilmeisesti tuota ei enää ole ikeassa myynnissä, voi että harmi!

  Mukavaa viikon jatkoa!

  • suvi m Reply

   No niinpä, tosi harmi ettei tätä mallia saa enää Ikeasta! :/ Mutta kannattaa tsekata löytyisikö nettikirppiksiltä… Kivaa viikon jatkoa sinnekin! 🙂

 2. Hei! Meille itseasiassa majoittui samainen sohva varavuoteeksi mökille pari kuukautta sitten. Oikein kivannäköinen ja näppärä sohva! Ainoa ongelma, mikä ainakin meidän sohvassa on, on että siinä istuessa alkaa valua pois sohvasta? Ja tämä asia häiritsee minua. Oletteko kokeneet mitään samaa, vai onkohan kyse vaan meidän versiosta? Samoin kysyisin miten olet saanut piiloon, ettei ne tyynyjen alla olevat kankaat ja muut näy? Meillä ne pilkottaa sieltä välistä. Kaunis sohva kyllä ja todella kauniin näköinen teillä!!

  • suvi m Reply

   En ole meillä vielä huomannut tuollaista valumista. Enemmän olemme kuitenkin loikoilleet sohvassa niin, että vuode on levitetty. Pitääpäs tarkkailla tapahtuuko valumista…
   Meilläkin kyllä pilkotti valkoiset sisälmykset tuolta tyynyjen alta, mutta kävin painelemassa tyynyjä alemmaksi ennen kuin otin kuvat. Ehkä ne tulevat sieltä taas esiin, kun sohvalla istuskellaan. Mutta koska sohva on meidän saunatuvalla, niin asiaan ei tule kiinnitettyä huomiota kun siihen ei ole päivittäistä näköetäisyyttä.
   Nuo on kyllä harmittavia pikkujuttuja.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.