Törmäsin Facebookissa muistoon kahden vuoden takaa. Kuvassa näkyi meidän melkoisen värikäs ruokailutilamme (kuvia täällä). Kodin väripaletti on karsiutunut viime aikoina luonnollisempiin sävyihin. Kevään lähestyessä alan kuitenkin taas kaivata värejä – ainakin pieninä ripauksina. Niinpä valitsin viikonloppukukkasiksi tavallisen värikkään tulppaanikimpun, mutta höystin sitä muutamalla lisäyksellä. Rennot sekakimput ovat minusta tosi kauniita, joten päätin tehdä sellaisen.

kukkakimppu-9011

kukkakimppu-9051

kukkakimppu-8993

kukkakimppu-9042

kukkakimppu-9034

kukkakimppu-8982

Tämä sekakimppu syntyi yksinkertaisesti lisäämällä tavallisen värikkään tulppaanikimpun sekaan muutaman kukkakaupan kukkasen. Kimpussa on tulppaanien lisäksi anemoneja, oliivipuun oksia ja kaksi pallomaisesti kukkivaa oksaa (nimi unohtui). Oliviipuun oksat ihastuttavat pitkän eucalyptysvillityksen jälkeen.

Värikäs kimppu tuo ihasti energiaa ja keväistä ilmettä kotiin! Postiluukkuunkin kolahti viikonloppulukemista, joten kyllä nyt kelpaa. Mukavaa viikonloppua!


Translation: Flowers for the weekend. I am crawing for colours, so I decided to make a more colourful flower bouquet than usual. I just added few extra flowers (anemone, olive and some weird branches) to a normal tulip bouquet to make it more special.

Author

17 Comments

 1. Hauskasti sinun ja Kertun blogipostaukset oli saman asian äärellä. 🙂 Juuri tätä olen kaivannut omiin tulppaanikimppuihin – vähän lisää ytyä! Kiitos myös vinkeistä kasvien/oksien yms. suhteen. Olen aina kukkakaupassa täysin hukassa, kun en tiedä mitä sieltä etsisin. Nämä tällaiset postaukset jeesaa meitä leikkokukka-aloittelijoita paljon! 🙂

  • suvi m Reply

   Hah, juu joskus sattuu näitä yhteensattumia! 😀

   Kiva jos sait tästä vinkkejä! Minä en ikinä muista minkään kukkien nimiä ja sitten uunona aina osoittelen kukkakaupassa sitä mitä haluan. 😀 Ja vaikka he kertovat ne nimet, niin unohdan ne samantien.

 2. Minulla on tapana lisätä tulppaanien sekaan koivun oksia. Näyttää kauniilta sellaisenaan ja varsinkin hiirenkorvien auettua.

  • suvi m Reply

   Koivunoksat ovat niin kauniin herkät, mutta minä en voi niitä allergian takia laittaa ollenkaan sisälle.

 3. Onpa ihanan raikas ja keväinen kimppu! Itselläni ei ole luottokukkakauppaa, nyt pitäisikin löytää hyvä paikka käydä hakemassa jotain yllätyksellistä viikonloppukimppuihin. 🙂

  Ihanaa sunnuntaita! <3

  • suvi m Reply

   Kiitti Jenni! 🙂 Kukkakaupassa on ihana asioida ja mielelläni tuen paikallisia yrittäjiä. Tuoreet kukat tuovat niin paljon raikasta ilmettä kotiin.

  • suvi m Reply

   Kiitos Essi! 🙂 Kukkakimppujen tekeminen on kyllä kivaa puuhaa. Mietin ensin, että sopiikohan nuo pallomaiset oksat mukaan ollenkaan, mutta ihan kivasti ne tuovat kontrastia – ei ole kaikki kukkaset niin herkkiä, vaan mukana on jotain vähän ”raffimpaakin”.

 4. Aivan ihana kimppu! Mä passitin äsken muksun pihalle ja aloin erottelee mun tulppaanikimppua pienempiin maljakoihin :). Ihanaa, kun on vähän väriä ympäri kämppää !

  • suvi m Reply

   Kiitoksia! 🙂 Minullakin riitti tuosta kimpusta pari tulppaania toiseen maljakkoon. Ja hyvin voi kimppu vieläkin näin monen päivän jälkeen. 🙂

 5. Hauska nähdä miten erilainen ilme ruokailutilassa nyt ja pari vuotta sitten. Kummatkin kauniita, mutta huomaan, että itseäni sytyttää enemmän värit. Huomaatko itselläsi tällä hetkellä selkeästi neutraalin kaipuuta? Johtuuko se jostain asiasta vai meneekö nämä jutut kausittain ”ihan randomisti”? T. Pitkäaikainen lukija

  • suvi m Reply

   Onpa kiva kun kommentoit! 🙂 Neutraalin kaipuu tulee minulle usein syksyisin, mutta kyllä siihen on liittynyt nyt myös se, että sisustustrendeissä suositaan aika paljon neutraaleja sävyjä. Paljon ruskeita, joihin on aika hankala yhdistää kirkkaita sävyjä. Luulen kuitenkin, että tässä kevään lähestyessä alkaa meilläkin näkyä enemmän taas värejä. Niin se menee, eikä ne trendit vaikuta kuin hetkellisesti.

 6. Kaunis kimppu, etenkin anemonet. Ja maljakko myös. 🙂 Minä osuin vahingossa panemaan marketin tulppaanit ja neilikat samaan maljakkoon ja sekin näytti kivalta. Vielä puhkeamattomat neilikannuput muistuttivat jollain lailla pajunkissoja, kun kaukaa katsoi, ja siitä tuli kivaa keväistä meininkiä.

  Hankin muuten etenkin bloggaajien kuvien innostamana Marimekon Urna-maljakon. Vitsit kuinka painava se on vettä täynnä! Vähän aina jännittää kanniskella sitä, tulisi kalliit sirpaleet, jos kävisi vahinko. 😀

  • suvi m Reply

   Neilikatkin on niin ihania! Sopivat varmasti tosi kivasti tulppaanien kanssa. 🙂

   Urna on kyllä tosi painava! Minäkin aina jännitän, kun pesen tai kantelen sitä. Mutta on se niin ihana maljakko!

 7. Valkoinen tähdikki Reply

  Aivan loistava idea, ja ihana kimppu henkii jo kevättä! Täytyy kokeilla itsekin.

  • suvi m Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Kummasti tuo väriä kotiin vain yksi tällainen kimppukin.

 8. Pingback: Pieni, pyöreä piristys - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.