Yksi yleisimmistä kysymyksistä, joita minulta kysytään on mistä inspiraatio sisustamiseen tulee. Mistä saan ideoita kodin uudistamiseen ja blogipostauksiin? Olen havainnut, että minulla on pääasiassa neljä ”kanavaa”, mitä kautta ideat lähtevät liikkeelle.

inspiroivat-6944

Sisustusjulkaisut

Yleensä olen vastannut inspiraationlähteekseni erilaiset sisustusjulkaisut: lehdet, kirjat ja blogit. Luen todella paljon sisustuslehtiä. Suomalaisista lehdistä luen säännöllisesti Avotakkaa, Asun-lehteä ja Glorian Kotia. Ulkomaisista lehdistä luen joka kuukausi ruotsalaista Elle Decorationia ja Residenceä. Lehdessä saattaa olla vain yksi kuva tai pieni yksityiskohta, josta saatan poimia idean omaan kotiin. Lehtien kautta seuraan myös sisustustrendejä.

Sisustuslehtien lisäksi inspiroidun kauniista sisustuskirjoista. Tällä hetkellä olen lukemassa Ilse Crawfordin ”A Frame for Life” kirjaa, joka näkyy monissa kuvissa meidän olohuoneen pöydällä. Ilsen sisustusfilosofia kolahtaa minuun hyvin vahvasti. Sisustuskirjoja ei lue niin usein, vaan ne ovat lähettyvillä, jotta voin palata niihin aina silloin kun siltä tuntuu.

Tietysti seuraan aktiivisesti myös sisustusblogeja, niin suomalaisia kuin muita pohjoismaalaisia. Suomalaisissa blogeissa pidän siitä, että blogin kirjoittaja tulee tutuksi ja blogiin tulee aivan erityinen suhde, kun taas ulkomaiset blogit jäävät minulle vähän etäisiksi ja niitä seuraan enemmänkin kauniiden kuvien vuoksi. Ulkomaisista blogeista lemppareitani ovat Elisabeth Heier, STIL Inspiration ja Krickelin. Suomalaisista blogeista en haluaisi nimetä lemppareita – seuraan niin monia blogeja ja jokaisessa on omat erityisen hyvät puolensa.

inspiroivat-8570

Luonto

Yksi suuri inspiraation lähteeni on luonto. Havainnoin sävyjä, muotoja ja valoa ympärilläni ihan kaikkialla. Luonnon sävymaailma on huikaisevan hieno! Varsinkin nyt syksyllä olen ihastellut kaunista ruskaa, upeita auringonlaskuja ja aamujen usvaa. Samoja sävyjä voi soveltaa myös oman kodin sisustamisessa.

Luonnon lisäksi tutkailen rakennuksia ja niiden yksityiskohtia. Meillä on tapana lähteä autoajelulle vain katselemaan taloja, mikä ei kylläkään ole lasten mielestä yhtään hauskaa. Juuri nyt kun kirjoitan tätä, sattui hauska yhteensattuma. Mankku on nimittäin tällä hetkellä pienellä reissulla Ruotsissa ja juuri äsken puhelimeni piippasi ja hän lähetti minulle kuvia toinen toistaan kauniimmista ruotsalaisista rantahuviloista – ihan parhaita ”tuliaisia” minulle. Olisipa kiva tehdä reissu vaikkapa Tanskaan ja mennä siellä autoajelulle vain katselemaan taloja ja maisemia!

inspiroivat-7962

Joutilaat hetket

Yksi tärkeimmistä inspiraation herättäjistä ovat joutilaat hetket. Kiireisen arjen keskellä en todellakaan mieti sisustusta tai pyörittele sisustusideoita mielessäni. Mutta kun vähän hidastaa ja saa omaa aikaa, niin jostain niitä ideoita alkaa syntyä. Yksi tehokkaimmista rentoutumiskeinoista minulle on, kun olen saanut siivottua kodin, eikä ole oikein mitään tekemistä. Silloin istahdan sohvalle ja katselen ympärille: ”tuohon sisustusasetelmaan voisi vaihtaa maljakon”, ”voisin siirtää tuon valaisimen tuohon toiseen nurkkaan”, ”miltä tuo seinä näyttäisikään hiekan sävyisenä” – pieniä ja suurempia ideoita alkaa kummuta mieleen.

inspiroivat-6571

Inspiroivat ihmiset

Olen onnekas, että minun lähipiirissäni on hyvin inspiroivia ihmisiä. Oman siskoni kanssa käymme usein maraton-puheluita ja vaihdamme ideoita niin bloggaamisesta kuin sisustamisestakin. Oma mies ei varmastikaan jaksaisi puida näitä asioita yhtä perusteellisesti, joten on mahtavaa kun lähellä on ihmisiä, joilla on samat kiinnostuksen kohteet.

*

Sisustaminen ja leppoisa kotona hääräily ovat minulle tärkeitä rentoutumiskeinoja ja lisäävät hyvinvointiani merkittävästi. Nautin siitä, että saan uudistaa kotia pienillä jutuillan; en niinkään kaipaa suuria remontteja tai kodin perusteellista mylläämistä. Tietysti minullakin on kausia, jolloin tuntuu ettei ideoita synny niin helposti, mutta tiedän että se on ohimenevää enkä ota siitä stressiä.

Mistä sinä ammennat inspiraatiota kodin sisustamiseen?


Translation: People often ask me where I get all the inspriration for decorating and home interiors. My main sources for inspiration are: interior publications (magazines, books and blogs), the surrounding nature and buildings, my own quet time and the inspiring people around me, like my sister.

 

Author

6 Comments

 1. Aika pitkälti samoja inspiraation lähteitä täälläkin kuin sinulla. Sisustuslehtiä ei ole nyt tullut vuosiin, ostan lähinnä irtonumeroita suomen ja ruotsin puolelta sekä matkoilta. Olen se ihana asiakas joka hyllyjen välissä selaa lehtiä ja ostaa vasta sitten jos jokin mielenkiintoinen tai inspiroiva juttu tai kuva on lehdessä 🙂 Blogit, instagramit ja pinterest ovat varmaan ne isommat inspiraation lähteet ja tietysti luonnosta otetut värit. Norjalaisten, Tanskalaisten ja Ruotsaliastenkin instagram tilejä seuraan ja muutamaa blogia, niistä saa monesti myös hyviä ideoita omaan sisustukseen. Blogijutun aihe tulee yleensä silloin, kun ns. jokin remontti, sisustus, matkustelu, kunnostaminen tai suunnitelma on ajankohtaista ja sitä on suunnitellut jo pitempään. En ennakkoon yleensä suunnittele juttuja. Ihanaa sunnuntaita sinne <3 täältä pohjisesta 🙂

  • suvi m Reply

   Kyllä minäkin selailen lehtiä kaupassa ja katson kannattaako numeroa ostaa. Ilman selailua ostan kyllä joka kuukausi ruotsalaisen Elle Decorationin ja Residencen. Instagramista minäkin saan paljon inspiraatiota. Tykkään siitä kyllä enemmän kuin Pinterestistä.
   Ihanaa viikonloppua sinne! 🙂

 2. Samoja inspiraation lähteitä täälläkin. Lehdet ostan irtonumeroina ja yleensä mukaan tarttuu ruotsalaisia ja tanskalaisia lehtiä, suomalaisista lehdistä en vaan saa niin paljoa irti. Olen huono blogien lukija ja aktiivisesti luen vain kolmea blogia, mutta ne ovatkin sitten ihan lemppareita ja odotan aina innolla uusia postauksia mistä saan valtavasti inspiraatiota (sinun blogisi kuuluu tähän TOP 3:een). Instagram on ahkerassa käytössä ja viime aikoina olen huomannut eksyväni Pinterestin puolelle yhä useammin. Inspiraatiota tulee myös ihan arjen jutuista, esimerkiksi kaunis kukkakimppu tai kahvilan ihanat astiat saavat aikaan kunnon ideamyrskyn päässäni.

  Ja on muuten mukava lukea, etten ole ainut joka harrastaa tuota ”taloajelua”! Minusta on ihan parasta lähteä illalla ajelemaan (uusille) asuinalueille ja katsella taloja.

  • suvi m Reply

   Aivan ihana kuulla, että minun blogini on päässyt sinun top3:een. Arvostan. <3
   Pinterestissä on jotenkin minulle liikaa tavaraa – tulee ähky enkä löydä sieltä mitään. Siksi se on jäänyt minulle vähän vieraaksi.
   Ja mahtavaa, että joku muukin harrastaa taloajeluita! 😀

 3. Hello from Germany, unfortunately I can not read or understand one single word in finnish. But I love your photos and frequently visit. I hope, I fill out the required fields below correctly so that I can submit my comment 😉

  Could you please tell me, where I can find this adorable small tree plate on your photo with the flowers from above??

  Thanks a lot! Daniela

  • suvi m Reply

   Hi! So nice to hear from you! 🙂 Great that you have found my blog!
   The small table is from Marimekko.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.