Vuosi lähenee loppuaan ja viime vuoden tapaan olen jälleen valinnut kuluneen vuoden sisustukselliset kohokohdat. Valitsin minun mielestäni vuoden parhaat kuudesta eri kategoriasta painottaen suomalaisia brändejä. Vuoden 2017 sisustusuutuudet ja ilmiöt, olkaa hyvä:

Paras tekstiili

Vuoden parhaan tekstiilin tunnustuksen minulta saa kotimaisen Finlaysonin Jesus-mallisto. Finlayson on kehittänyt Jesus-lakanamalliston, jolle se voi myöntää 50 vuoden takuun. Jesus-pussilakanan kestävyys perustuu pellavakankaaseen, valmistustekniikkaan ja siihen, ettei tekstiiliä ole värjätty. Kovalle kulutukselle altistuvien kohtien ompeleita on vahvistettu ja yksityiskohtien ompelua muutettu. Lisäksi takuu perustuu oletukseen, että kuluttajalla on käytössään kaksi Jesus-pussilakanasettiä, joita käytetään vuorotellen kahden viikon välein. Tosi hieno juttu!

Paras pintamateriaaliuutuus

Parhaaksi pintamateriaaliuutuudeksi valitsen kotimaisen Timberwisen Design Parquet K2 -konseptin, johon kuuluvat parkettilattiamallit nimeltään Viisto ja Kolmio. Mallistossa hyödynnetään lattiateollisuudesta yli jääviä hukkapaloja ja kekseliäitä tapoja käyttää puupintoja sisustuksessa. Valmiiden konseptien lisäksi lattian ladonnassa on mahdollista leikitellä – parkettipalat muuntautuvat monenlaiseksi. Supertyylikkään Design Parquet K2 -malliston on suunnitellut Harri Koskinen.

Paras huonekalu / esine / tuote

Tänä vuonna tämän kategorian voittajaksi valitsenkin elektroniikkaa: nimittäin Samsungin The Frame -television. Mustat, suuret laatikot ovat vuosikaudet dominoineet olohuoneiden sisustusta, mutta enää näin ei tarvitse olla. Samsung  nimittäin toi markkinoille The Frame -television, joka toimii tauluna silloin kun televisiota ei katsella. Tämä on ollut yksi meidän kodin parhaista hankinnoista tänä vuonna.

Paras yhteistyömallisto

Vuoden paras yhteistyömallisto ei liene yllätys kenellekään sisustusintoilijalle – se on tietenkin IKEA:n ja HAY:n yhteistyömallisto Ypperlig. Mallisto tarjoaa skandinaavista huippumuotoilua edullisin hinnoin. Lokakuussa myyntiin tulleeseen Ypperlig-mallistoon sisältyy mm. sohvia, tuoleja, pöytiä sekä pienempiä sisustusesineitä.

Paras comeback

Vuoden comeback lienee myös itsestäänselvä valinta: kotimaisen Anno Collectionin paluu.  Suomalainen perheyritys SGN Group osti Anno Collection -sisustusbrändin Anttila Oy:n konkurssipesältä ja näin Annon tarina sai jatkoa. Anno on nykyisin oma itsenäinen brändinsä ja oman verkkokaupan lisäksi Annolla on muutamia uusia jälleenmyyjiä, esim. Hobby Hall.

 Paras aluevaltaus

Vuoden parhaaksi aluevaltaukseksi valitsen The Rasmus -yhtyeen Lauri Ylösen suunnittelemat talot. MTV3-esitetyssä Laurin talot -televisiosarjassa seurattiin neljän Laurin suunnitteleman talon valmistumista. Talot rakennettiin Laurin lisäksi Elastiselle, Duudsoneiden Jarpille ja Aleksi Valavuorelle. Laurin perustama Alvardag luo kauniita, älykkäitä, ekologisia ja ekonomisia asumisratkaisuja CLT-tekniikalla. Lue lisää Laurin tupareista.

Olisitko sinä valinnut samat sisustukselliset kohokohdat vuodelle 2017 vai jäikö listasta jotain uupumaan?

Lue myös: Vuoden sisutuksellisesti parhaat 2016


Translation: My 2017 interior awards go to the following categories and brands. Best textile: Finlayson with Jesus duvet cover set that has the guarantee for 50 years. Best material: Timberwise Design Parquet K2 concept designed by Harri Koskinen. Best furniture/product: Samsung The Frame television. Best collaboration: IKEA + HAY. Best comeback: Finnish Anno Collection. Best ”conquest”: Lauri Ylönen from The Rasmus designing houses for Alvardag.

Author

9 Comments

 1. Komppaan! Erityisesti ilahduttaa Harri Koskisen hukkapaloista syntyvä design-parketti, joka on jäänyt liiankin vähälle huomiolle mielestäni. Arvokasta materiaalia ei saa haaskata! Samoin vähenevän puuvillan maailmassa tarvitsee mielestäni vain yhdet lakanat… Finlayson viitoittaa tietä. Lisää tällaisia!

  • Suvi M Reply

   Niinpä, tuo parketti on kyllä upeaa ja ansaitsisi enemmän huomiota. Ja Finlayson on aivan oikealla tiellä. Varsinkin jos omistaa kuivausrummun, ei tarvitse moniakaan lakanoita. Meilläkin on niitä aivan liikaa, mutta olenkin tällainen sisustusintoilija, joten se sallittakoon… 😉

 2. Ypperligistä puheenollen, mikä ihme on toi kuvassa näkyvä harmaa ”Ypperlig” sohva jota ei Ikeassa tunneta ollenkaan….?! Malliston julkaistaessa marssin Ikeaan hakemaan kahta tämmöistä kaunotarta, mutta eivät olleet koskaan kuullutkaan! Ypperligillä on kaksi sohvaa kuulemma, se vaalean harmaa vuodesohva ja tummansininen pienempi kahden istuttava… Koko Euroopan Ikea-kuvastoista tätä ei löydy, vaan näistä some-kuvista… Vai onko joku oikeasti onnistunut sohvan jostain ostamaan…?!

  • Suvi M Reply

   No onpas kummallinen juttu! 🙂 Aika jännä, että tuo sohva on kuitenkin keskeisesti esillä Ikean kuvissa…

 3. Hyviä valintoja, jokseenkin samoilla linjoilla täällä. 🙂 paitsi nuo laurin talot ei sykähdyttänyt millään lailla; herääkin kysymys että onko brändäys tai yhteistyökuviot syynä siihen että näitä hehkutetaan. Jotakin oivalluksia arkkitehtuurisesti ehkä, muuten ei mtn ihmeellistä mielestäni.

  • Suvi M Reply

   Laurin talot nostin tähän listalle siksi, että se oli aivan uusi konsepti. Ja toki talotkin olivat upeita, mutta niinkuin sanoit, ei mitenkään aivan maailmaa mullistavia.

 4. Heippa Suvi,

  kiva postaus ja varsinkin olen aivan totaalisen samoilla linjoilla tuosta Samsungin televisiosta. En pidä elektroniikasta ollenkaan, mutta tuon television voisin jopa laittaa seinälle. Tällä hetkellä nimittäin meidän televisio on paketissa eikä ole inspiraatiota tukkia seinää sillä.

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla Sohvi! <3 Tuo televisio on niin mahtava ja olen iloinen, että siihen saa ladattua myös omaa taidetta - meidän tapauksessa isäni maalauksia - ja näin siitä saa saumattoman osan tauluasetelmaa.

 5. Erinomaisia poimintoja! Ja kiva kuulla, että olit tykästynyt myös tuohon Timberwisen K2:een! Me rakastuimme siihen ensisilmäyksellä, joten sitä on nyt tulossa uuteen kotiin vuodenvaihteen jälkeen 🙂
  Vähän kyllä vielä jännittää, kalanruoto olisi ollut niin klassinen valinta, mutta luotan siihen fiilikseen, joka Habitaressa K2:sta tuli.
  Ja toivottavasti he saavat tuotua kaunista lattiaa sitten mm some:ssa esiin jahka pääsen kuvailemaan kunnes ollaan muutettu 🙂
  Hyvää alkavaa vuotta!
  Riika
  P.S. Teidän joulu näytti iiiiiihanalta!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.