Sivulauseessa olen ohimennen maininnut lastenhuoneiden remontista, joten ehkä nyt olisi aika näyttää bloginkin puolella tarkemmin mitä olemme puuhastelleet (Instagram Storyyn ja Snapchatiin olen päivitellyt remonttikuulumisa reaaliaikaisesti). Aloitimme lastenhuoneiden pintaremontin pojan huoneesta ja olemme nyt parin viikon ajan hääränneet siellä päivätyön ohella. Remppa olisi sujunut varmasti sutjakkaammin jos olisi ollut vapaata, mutta onneksi nyt aletaan olla loppusuoralla. Ja kesälomakin häämöttää jo.

parvisanky-diy-2114

Pojan huoneen ennen kuvia voi kurkata vaikkapa tästä postauksesta. Nyt päivitimme huoneen maalaamalla seinät kylmällä harmaan sävyllä ja maalasimme myös katon takaisin valkoiseksi. Säilytystilat yhtenäistettiin nikkaroimalla itsetehty parvisänky, jonka alaosa on kaapistoa ja laatikostoa. Tämän kanssa kävi älyttömän hyvä tuuri, sillä saimme molempiin lastenhuoneisiin suhteellisen uudet lipasto-kaapistoyhdistelmät ilmaiseksi eräästä myymäläremontista. Muuten nämä huippukunnossa olevat kalusteet olisivat joutuneet roskalavalle.

parvisanky-diy-2117

parvisanky-diy-2122

Laatikosto oli aiemmin valkoinen ja siinä oli paksut reelinki-vetimet sekä lukot. Irroitimme lukot ja vetimet. Lukoista jäänyt pyöreä reikä toimii jatkossa vetimenä. Laatikoiden yläosaan teimme ovet mdf-levystä ja koko kaapisto maalattiin pohjamaalauksen jälkeen puolihimmeällä kalustemaalilla samalla sävyllä kuin seinät. Harmi etten ottanut ennen-kuvia kaapistoista, mutta sama urakka on edessä vielä tytön huoneessa, joten voin postailla ennen ja jälkeen -kuvat sieltä.

parvisanky-diy-2145

parvisanky-diy-2141

parvisanky-diy-2165

Sahautimme kaapiston ovet tarkoituksella korkeammiksi kuin runko, sillä nyt rungon yli jäävä osa toimii kaiteena kaapiston päällä olevalle sängylle. Oviin tulee vielä pomppusalvat, jolloin ovet pysyvät kiinni magneeteilla ja avautuvat vain, kun niitä työntää sisäänpäin. Tämä on meille tuttu ratkaisu kodin muista kaapistoista. Tällä tavoin ei tarvinut hankkia erillistä kaidetta sängyn yläosaan ja kaapiston ilme säilyy yhtenäisenä. Lopuksi kaapiston toiseen reunaan rakennettiin vielä avohyllyt.

parvisanky-diy-2107

parvisanky-diy-2262

Suunnitelmat muuttuivat jonkin verran remontin varrella, sillä emme olleet pikkutarkasti suunnitelleet kaikkea etukäteen. Alunperin avohyllyjen kohdalle piti tehdä tikkaat, mutta halusimme hyödyntää myös tuon tilan säilytykseen. Sänkyyn pääsee hyvin kiipeämään keittiöjakkaran avulla. Täytyy vain hankkia pojalle oma jakkara ja maalata sekin samalla sävyllä kaapiston kanssa.

parvisanky-diy-2148

parvisanky-diy-2167

parvisanky-diy-2152

parvisanky-diy-2147

Näiden kuvien ottamisen jälkeen olemme alkaneet sisustaa tilaa ja täyttää kaapistoa pojan tavaroilla. Kaapistoon mahtuu kyllä oikein mukavasti tavaraa ja voimme luopua huoneessa aiemmin olleesta vaatekaapista. Yksi hankinta huoneeseen täytyy kuitenkin vielä tehdä; nimittäin pieni laatikosto koulupöydän viereen, jossa voi säilöä pikkusälää, kuten kyniä ja koulutarvikkeita.

Tämä on ollut tosi mukavaa puuhaa ja on ihana nähdä kuinka innoissaan lapset ovat pienestä päivityksestä. Eilen, kun sisustelimme huonetta valmiimmaksi 11-vuotias poikamme totesi, että: ”Nyt tämä ei ole enää mikään 6-vuotiaan pikkupojan huone”. Pojan huoneessa ei ole tehty mitään suuria päivityksiä talon rakentamisen jälkeen, eli kuuteen vuoteen. Nyt hän on jo sen ikäinen, että voi itsekin enemmän vaikuttaa oman huoneen sisustukseen ja täytyykin sanoa, että miehinen kosketus kyllä näkyy valmiissa lopputuloksessa. Postailen koko huoneesta tarkemmin, kunhan olemme saaneet sen sisustettua valmiiksi. Ja sitten aloitamme saman urakan tytön huoneessa…

Aiheesta aiemmin:

Lastenhuoneiden päivitykset (25.1.2017)

Maalisävyt lastenhuoneisiin (30.5.2017)


Translation: We have been renovating our 11-year-old son’s room. We painted the room with cold grey colour and built a storage system from left-over furniture that we rescued from another renovation project. The storage system is painted with the same shade as the walls. The bed is located on top of the storage system. Now we are decorating the room and making finishing touches. I’ll post more images when everything is finished. Next we’re going to do the same thing in our daughter’s room…

Author

14 Comments

 1. Oi kuinka upea toteutus! Parasta tietenkin, että huoneen omistaja tykkäsi lopputuloksesta, ihana kommentti häneltä.:) Varmasti tärkeää, ettei huone tosiaan enää näytä pikkupojan huoneelta. Harmaan sävy on myös kaunis ja ajaton.

  • suvi m Reply

   Kiitos. 🙂 Se on tietysti tärkeintä, että huoneesta tulee lapselle mieluinen. Luulenpa, että oma elektroniikka, mitä huoneeseen asennettiin oli se viimeinen silaus, joka teki nuoren miehen tyytyväiseksi. 😉 Toki seinäväri sovittiin myös yhdessä.

 2. Olenkin insta storiesin ja snäpin puolella seurannut tätä projektia ja tosi hyvältä näyttää ja ihana kun itse asukaskin on tyytyväinen

  • suvi m Reply

   Kiitos Evamaija! 🙂 Oli kivaa toteuttaa tämä remppa, niin että seuraajat pääsivät livenä katsomaan missä mennään.

 3. Minäkin olen seuranut snäpistä remontin vaiheita mielenkiinolla. Kivalta näyttää nyt pojan huone ja hienosti toteutettu tuo parvisänkysysteemi. Olette taitavia ja ideoita riittää. Kiitos että jaksat jakaa kaiken meille muillekin

  • suvi m Reply

   Mukava kuulla! 🙂 Ja kiitos paljon kommentistasi. Välillä kieltämättä tuntuu siltä, että miksi jaan näitä juttuja muille jos ei ole mitään vuorovaikutusta – siksi on tosi mukavaa saada kommentteja. <3

 4. Hei! Kivalta näyttää! Jäin miettimään, että miten sängyn ilmastointi toimii jos sänky on kaapin päällä joka on umpinainen? Tai siis kaapin päällinen joka on sängyn pohja on umpinainen. Vai nostetaanko parjaa säännöllisesti pystyasentoon? Oon tämmöisen DIY-sängyn tekoa miettinyt itsekin, mutta patjan hyvä ilmanvaihto on mietityttänyt ettei vaan patja homehdu. 🙂

  • suvi m Reply

   Siellä kaapin päällä on reikiä. 🙂 Kaapiston taakse jäi ihan tyhjää tilaa jonkin verran, joten sitä kautta reikien välityksellä ilmanvaihto onnistuu.

 5. Pingback: Kesäloman remonttipuuhat - Valkoinen Harmaja

 6. Pingback: Tytön huoneen sisustusuudistus - Valkoinen Harmaja

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.