Olen luonteeltani sellainen, että kaipaan uusia haasteita ja ideoita, jotta into tekemiseen säilyy yllä. Olen kirjoittanut blogia vuodesta 2008 saakka ja sinä aikana some-maailma on kehittynyt huimasti. On tullut uusia kanavia (mm. Instagram) ja some-työ on muuttunut kovasti. Kuitenkin viime vuonna koin, että kaipaisin jotain uutta tekemistä, uusia innostuksen aiheita. Siitä lähti kypsymään uusi ajatus…

Viime kesänä (lomalla, kun on joutilasta aikaa) mietin, että haluaisin kokeilla IGTV:tä. Innostuin ideasta kovasti, mutta en saanut jalostettua ajatuksiani tarpeeksi pitkälle. Toisaalta minua epäilytti koko IGTV, sillä itse katson mielummin Instagram Storyja. Sitten siskoni aloitti syksyllä mahtavan IG-Stories-sarjan Siivouscornerin ja se innosti minua miettimään omaa ideaani uudesta näkökulmasta.

Ideani kypsyi ja parisen viikkoa sitten se kirkastui selkeäksi konseptiksi: aloitin uuden IGTV & Instagram Stories -sarjan nimeltään Sunnuntaisuosikit. Sunnuntaisuosikit on Instagramissa kerran viikossa ilmestyvä sarja, joka painottuu sisustamiseen, mutta mukana saattaa olla muitakin aiheita. Aluksi nimesin sarjan Sisustussuosikiksi, mutta koska haluan välillä käsitellä muitakin aiheita, päädyin nimeen Sunnuntaisuosikit. Tavoitteena on julkaista uusi jakso joka sunnuntai.

Sunnuntaisuosikeissa annan omia sisustusvinkkejäni sekä esittelen lempijuttujani ja asioita, joista innostun

Ajatuksena on, että esittelen joka sunnuntai jonkin helpon tai yksinkertaisen sisustusvinkin, jonkin lempijuttuni tai tavan miten sisustan tai teen jonkin kotiaskareen. Aiheena voi olla jokin ihana esine, kukka, ruoka, kosmetiikka, vaate tai jokin asia tai tuote, josta innostun juuri nyt.

Juttelen jaksoissa myös omasta sisustusfilosofiasta painottaen ajattomia ja kestäviä valintoja. Tarkoituksena on antaa helppoja vinkkejä tai vain “jutella” teidän kanssa yhteisistä kiinnostuksen kohteista. Pätkät ovat lyhyitä ja painotus on sisustamisessa ja kotoilussa, vaikka joskus aiheet saattavatkin rönsyillä. Sarjaa ilmestyy sekä Stories-pätkinä sekä IGTV:ssä.

Tänään ilmestyi Sunnuntaisuosikkien ensimmäinen jakso (viikko sitten julkaisin intron, jossa kerroin ideaa Sunnuntaisuosikkien taustalta). Ensimmäisessä jaksossa näytän miten luon sisustusasetelman olohuoneen pöydälle. Minulta on vuosien varrella kysytty usein vinkkejä sisustusasetelman luomiseen, joten ajattelin sen olevan hyvä aihe aloittaa.

Video antaa uudenlaista ulottuvuutta someen ja koen, että Instagram on alustana minulle mieluisampi kuin esim. YouTube. IG-videot eivät vaadi niin paljon editointia, vaan ne syntyvät melko vaivattomasti. Olen tosi innoissani tästä uudesta aluevaltauksesta ja suunnittelen jo kovaa kyytiä uusia jaksoja.

Blogi on minulle edelleen rakas kanava ja tällä on oma paikkansa some-maailmassa. Blogissa jutut säilyvät tallessa ja löytyvät helposti myös googlettamalla. On kuitenkin mukavaa ”rikastaa” omaa ilmaisua uusin tavoin ja saada näin uutta innostusta. Joskus Sunnuntaisuosikkien tarina saattaa jatkua vielä täällä blogissakin ja niin ne täydentävät toisaan. Toivottavasti nähdään IG:n puolella!

Sunnuntaisuosikit löydät tästä linkistä

Author

2 Comments

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.