harmaja_saimaa_kannustalo_olohuone-ikkuna

Tällä hetkellä trendikkäin sisustus lienee tummasävyinen, pehmeän minimalistinen sisustus, joka henkii mennyttä aikaa modernilla otteella. Suomalaisissa sisustuslehdissä trendi ei näy yhtä selkeästi kuin muissa Pohjoismaisissa lehdissä, mutta kannattaa kesällä tsekata esimerkiksi Kannustalon asuntomessutalo Harmaja Saimaa, niin pääsee hyvin kärryille kuumimmista sisustustrendeistä.

Joka kerta, kun kirjoittelen sisustustrendeistä tulee tarve selventää, että en suinkaan halua sisustaa omaa kotiani kaikkien viimeisten trendien mukaan. Seuraan mielenkiinnolla trendejä ja sisustusvillityksiä ja sovellan niitä omaan kotiin pienin ripauksin. Mitä se sitten tarkoittaa? Tässäpä muutamia esimerkkejä.

Oslo-Design-Fair_Aug17_7-960x1200

Tummien interiöörikuvien tunnelma on tarttunut minuun vahvasti ja tästä trendistä inspiroituneena olemme maalanneet koko makuuhuoneen tummansiniseksi ja saunatuvan oleskelutilan kattoa myöten tummanharmaaksi. Muualle kotiin tämä trendi ei ole kuitenkaan leviämässä. Seinien maalaaminen on helppo ja suhteellisen nopea tapa soveltaa trendivärejä omaan kotiin. Kun kyllästyy, on seinät helppo taas maalata jollain toisella sävyllä.

Oslo-Design-Fair_Aug17_9-960x1200

Trendikkäimmät materiaalit näkyvät kotonani pienin ripauksin. Samettisohvat ja -nojatuolit näyttävät upeilta sisustuskuvissa, mutta omassa kodissa tämä trendi näkyy vain muutaman pikkuisen koristetyynyn muodossa. Mikä onkaan helpompi tapa päivittää olohuoneen ilmettä kuin kliseinen koristetyynyjen vaihtaminen.

220b1aa5cfa2f989cd988cb20ed864f1

Trendikkäimmät muodot ja sisustuksen somisteet ovat selkeästi pyöreitä tai kuutioita. Sisustuskuutioista kirjoittelinkin jo aiemmin (Trendi nyt: kuutiot) ja tämä trendi ei ainakaan vielä näy meidän kodissa. Sen sijaan monia pyöreitä sisustusesineitä meiltä löytyy esim. maljakoina ja pyöreinä peileinä. Muutama trendikäs esine päivittää sisustuksen helposti ja yleensä melko edullisestikin.

entrance6588843

Trendikkäimmät sisustusesineet kootaan tasapainoisiin ja persoonallisiin asetelmiin ympäri kotia. Täysin minimalistinen sisustustrendi on pikkuhiljaa vaihtunut pehmeämpään minimalismiin, jossa esillepano ei ole enää niin karsittua. Erilaiset sisustushyllyt ovat nousseet suosituiksi ja meidänkin kodista löytyy trendikäs avohylly, johon rakentaa sisustusasetelmia. Myös tällä tavoin on nopeaa ja helppoa tuoda vaihtelua sisustukseen.

perjanssonMEDD67E9090536140F5A3238119F5421683

Trendikkäimmät keittiöt eivät enää ole valkoisia, vaan joko hyvin tummia (mustia) tai pehmeän sävyisiä: vihreitä, vaalean harmaita tai beigen sävyisiä. Trendikkäimmät kaapinovet ovat pelkistettyjä peiliovia. Omaan kotiimme halusimme valita mahdollisimman ajattoman keittiön, joten emme edes ajatelleet muuta väriä kuin valkoista. Keittiön välitilan olemme rakentamisen jälkeen päivittäneet carrara marmorilla ja se tietysti tuo tilaan ajakohtaisuutta. Minusta marmori on kuitenkin ajaton materiaali, enkä usko että tulemme vaihtamaan välitilan ilmettä pitkiin aikoihin.

765b15f24701bbe3921a9ef3f9a2e5f2

Oma sisustusfilosofiani painottuu vahvasti ajattomuuteen, kotoisuuteen ja rentouteen. Mutta jotta sisustus ei käy tylsäksi, maustan sitä sopivalla määrällä sisustustrendejä. Minulle on kuitenkin hyvin tärkeää, että oma tyyli säilyy mukana vuodesta toiseen, enkä ole vuosien varrella vaihdellut omaa tyyliäni. Minulla ei ole ollut maalaisromanttista tai vahvaa sinistä vaihetta sisustuksessa. Monet huonekaluistamme ovat kulkeneet matkassa mukana jo vuosia, enkä ole koskaan laittanut koko kodin sisustusta kokonaan uusiksi.

Joskus olen koettanut stailata kotona vahvasti jonkin trendin mukaisesti, mutta oma tyyli puskee väkisin esiin – se on usein ärsyttänytkin minua. En edes koe nykyisin vallalla olevaa sisustustyyliä täysin omakseni, joten kun poimin sieltä vain palasia omaan kotiin, en kadota omaa tyyliäni kokonaan. Tällöin ei tietenkään synny puhtaasti nykytrendien mukaista sisustusta, mutta eihän se ole tarkoituskaan, kun omasta kodista on kyse. Täytyy myös kunnioittaa talon arkkitehtuuria: meidän moderniin omakotitaloon eivät välttämättä edes sopisikaan kaikki nykytrendit.

Sovellatko sinä sisustustrendejä omassa kodissasi vai tyydytkö seuraamaan niitä sisustuslehdistä ja -blogeista?


Translation: My thoughts on interior trends and how to apply them to your own home. In short, in my opinion it is important to keep your own style and maintain timeless atmosphere, but you can spice it up with few items that reflect the trends.

Photos: Kannustalo – styling: Susanna Vento, photographed by Riikka Kantinkoski / Oslo Design Fair – Styling by Kirsten Visdal, photographed by Margaret M. de Lange / Oslo Deco – photography Birgit Fauske / Entrance Makleri – home of Sara Margaretah / Per Jansson /Oslo Deco – photography Birgit Fauske

Author

4 Comments

 1. Todella hyvä kirjoitus. Vahvistaa ainakin omaa tunnetta, että olen oikealla tiellä oman kotini sisustamisessa. Trendit vaihtuvat niin nopeaan, että joku oma perustyyli on pakko säilyttää jo budjetinkin takia. Ja kukapa haluaisi vain trendikodin. Hiukan enemmän kuitenkin kaipaan päivittämistä tähän päivään omaan kotiini. Kirjoituksessasi olikin tähän vinkkejä. Itselläni on vaan kova luopumisen tuska tavaroista, jos uusia hankkii. Kaikkea kun ei voi kaappeihin varastoida.

  • suvi m Reply

   Kiitos Viivi! <3

   Niinpä, en usko että kovin monikaan haluaisi trendikotia ja varsinkin pintamateriaaleja valittaessa on minusta tärkeää muistaa ajattomuus, sillä niitä on vaikeampi päivittää. Kyllä minäkin koen luopumisen tuskaa, mutta nyt alkaa kaapit pursuilla siihen malliin, että täytyisi pitää kirppis. Haaveilen kauniin järjestelmällisistä kaapeista, mutta aina löydän muuta "parempaa" tekemistä kuin tavaroiden järjestelyn kaapeissa.

 2. Hyvä kirjoitus! Meillä ollaan hyvin samoilla linjoilla. Pohjana ovat klassikkohuonekalut, joihin en usko kyllästyväni koskaan, mutta kaipaan vaihtelua piensisustuksen muodossa. Trendejä voi soveltaa kukkakimpuista lähtien, joten yksityiskohtien suhteen kyllä seuraan aikaa.

  • suvi m Reply

   Kiitos Riikka! <3

   Ihan samaa mieltä olen. Kukkakimpuissakin on vallalla tietyt trendit aika ajoin.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.