Pyrimme hiihtolomalla tekemään jokaisen lempijuttuja kotiympyröissä. Jääkaappi on lastattu täyteen lempiruokien aineksia ja tänään olivat vuorossa itsetehdyt hampurilaiset. Ruuanlaitto venyi illan puolelle, mutta lomaillessa sillä ei ole niin väliä. Minä vähän stressasin sitä, että en ehtinyt napata kuvia päivänvalon aikaan. Otetaan tämä vaihtelun kannalta – pääsette kurkistamaan meidän keittiöön iltatunnelmissa.

hampurilaiset-8331

hampurilaiset-8376

hampurilaiset-8350

hampurilaiset-8309

hampurilaiset-8346

hampurilaiset-8342”Kuka uskaltaa maistaa chiliä?”

hampurilaiset-8371

Herkkuhampurilaiset 4:lle

600g naudanjauhelihaa

1 tl suolaa

mustapippuria

Pirkka-hampurilaissämpylöitä

tomaattia

salaattia

ketsuppia

Cheddar-juustoa

Auran kurkkumajoneesia

(chiliä)

(sipulia)

(Aura-juustoa)

(Sriracha-kastiketta)

Muotoile jauheliha neljäksi pihviksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista pihvit pannulla juoksevassa Oivariinissa tms. rasvaseoksessa haluamaasi kypsyysasteeseen.

Laita Cheddar-juusto pihvin päälle paiston loppuvaiheessa, jotta se sulaa.

Lämmitä hampurilaissämpylät. Kokoa haluamasi täytteillä.

Itsetehty kastike olisi herkullista, mutta jos haluat päästä helpommalla kaupasta löytyy esim. Auran kurkkumajoneesia.

Tulisen ruuan ystävät voivat lisätä chiliä ja Sriracha-kastiketta.

VINKKI: suodatinpussit ovat hyviä ”taskuja” hampurilaiselle.

hampurilaiset-8390

hampurilaiset-8357

hampurilaiset-8400

Alkuvuonna lupasin, että tulen julkaisemaan blogissa helppoja arkiruokareseptejä silloin tällöin (n. kerran kuussa). Minun on myönnettävä, että olen jännittänyt tätä lupausta ja miettinyt muutamankin kerran oliko tämä uusi linjaus hyvä juttu. En ole mikään mestarikokki ja ruokien valokuvaus on ihan oma taiteenlajinsa. Mutta lupaus on lupaus ja pidän siitä kiinni. Sitä paitsi, tarkoituksenani on toteuttaa näitä reseptijuttuja rennolla otteella ja toivottavasti saan välitettyä näissä postauksissa myös kivaa, kotoista tunnelmaa ja kattausideoita.


Valkoisen Harmajan ruokaresepteissä painotus on helpoissa ja nopeissa arkiruuissa, jotka sopivat sekä aikuiseen että lasten makuun. Tarkoituksena on kokkailla tuttuja arkiruokia rennolla otteella. Ruuanlaitto ei ole Valkoisen Harmajan emännän vahvuuksia, mutta onneksi isäntäkin häärää usein keittiössä.


Author

15 Comments

 1. No nam, näyttää hyvälle.

  Täytyykin tekaista kotona lohiburgereita, nekin ovat tosi jees jos pitää kalasta.

  Mukavaa lomaa teille!

  • suvi m Reply

   Lohiburgerit – kiitos vinkistä! 🙂

   Ja kiitokset, meillä on ollut tosi kiva loma.

 2. Itse tehdyt hampparit ovatki hyviä, eipä ole tullut tehtyä piiiitkään aikaan. Kesällä tuli enemmän näitä tehtyä. Pitäiski tehdä, kun pakkasessa aina jauhelihaa ja saa nopsaa ruoan tehtyä ja kaikille varmasti maistuu. Kivoja kotoisia kuvia ja mukavaa lomaa sinne. Täällä ensi viikko lomaa 🙂

  • suvi m Reply

   Mekin olemme tehneet hamppareita enemmän kesällä, mutta hyvinpä onnistuu näin paistinpannullakin. 🙂

   Mukavaa lomaviikkoa sinne ensi viikolla! 🙂

 3. Kiva, että teet näitä arkiruokajuttuja välillä! Ei sillä ole väliä, miten ruuat kuvataan (ruokablogit on erikseen :D). Enemmänkin se resepti kiinnostaa, jos saisi jotain vinkkejä, ja sellainen ripaus arkea on myös virkistävää ja sitähän nämä postaukset tuovat. Kivaa vaihtelua samalla blogiin! 🙂

  Ihanaa lomaa teille! ♥

  • suvi m Reply

   Onpa mukava kuulla, Satu! <3 Aivan totta: ruokablogit ovat erikseen, eikä minun tarvitse tehdä samalla tavalla. Yritän välittää reseptien lisäksi myös tunnelmaa arjen keskeltä. 🙂

 4. Ihanat tyypit <3 Tällaiset lämminhenkiset kuvat on ihan parhautta ja arkisia helppoja kotiruokavinkkejä on kiva lukea.

  • suvi m Reply

   Kiitos, sikko! <3 Laitan sitten sinunkin reseptejä jakoon, kun ne on hyväksi todettu meidän arjessa. 🙂

 5. Meidän Putousherkkumme on sinulta saatu resepti vuodelta 2013. Etsin sen aina hakusanoilla -valkoinen harmaja nacho- 🙂 Kiitos!

  Hamppareita pitääkin taas tehdä pitkästä aikaa.

  Tiina

  • suvi m Reply

   Ae että! 😀 Onpas kiva kuulla! Ehkä voisin tehdä sivupalkkin ”reseptit” pikakuvakkeen, niin ne löytyisivät helpommin. 🙂

 6. Olemme talonrakennuspuuhissa ja blogisi on tosi inspiroiva, sisustustyylisi on aivan täys kymppi! Kiitos hienoista kuvista. Keittiökuvissa huomioni kiinnittyi valaistukseen, saisinko udella vinkkejä? Olette saaneet luotua kauniin iltavalaistuksen keittiöön/ruokailutilaan. Millaisia värilämpötiloja upotetut kattoledit ovat, entä keittiön tason valaisimet? Itse mietiskelen juuri valaistusasioita, toisaalta pitäisi olla hyvä yleisvalo, mutta lisäksi pehmeämpi iltavalaistus.

  • suvi m Reply

   Voi kiitos ihanasta kommentista catarin! 🙂

   Tietysti saa udella vinkkejä. Meillä on lämpimän sävyiset polttimot: 850 ”warm white”. Lisäksi valot ovat himmennettävät, joka lisää tunnelmaa.

   • Kiitos vastauksesta. 850 tarkoittaa ilmeisesti lumen-arvoa? Lumenit ymmärtääkseni ilmaisevat valon kirkkautta, kun taas kelvinit värilämpötilaa. Yleisvaloksi suositellaan useissa lähteissä 4000 kelviniä, mutta minusta se tuntuu kovin kylmältä/harmaalta. Sitäkin pitäisi miettiä, kuinka valo vaikuttaa sisustuksessa käytettyihin värisävyihin. Tässä kyllä saattaisi olla järkevää panostaa ammattilaisen tekemään valaistussuunnitelmaan…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.