Vielä on kesää jäljellä ja asuntomessuillakin ehtii piipahtaa jos et ole vielä käynyt. Valitsin messukodeista minun mielestäni kauneimmat tilat, pintamateriaalit ja yksityiskohdat, joten palataan asuntomessutunnelmiin vielä yhden postauksen verran. Onko sinulla samat lempparit?

Kauneimmat tilat

Poimin asuntomessukohteista kokonaisuutena kauneimmat tilat: keittiön, ruokailutilan, makuuhuoneen, olohuoneen jne. Kiinnitin erityisesti huomiota tilojen harmoniaan niin värien kuin huonekalusijoittelun kannalta. Näissä seuraavaksi luetelluissa tiloissa on minusta kaunein ja ajattomin sisustus.

asuntomessut-2017-3288

asuntomessut-2017-3295

Keittiö

Messuilla näkyi paljon tummia, pääasiassa mustia, keittiöitä. Minä ihastelin kuitenkin eniten ajattoman vaaleita keittiöitä ja niistä lempparikseni nousi Piia Kalliomäen sisustaman Kontio Toive -talon lämminhenkinen ja kodikas keittiö. Pidän erityisen paljon keittiön välitilan kiiltävästä, epätasaisesta, tiililadontaan asetellusta laatasta. Keittiön valaisimet ovat myös todella kauniita ja sopivat tyyliin. Tämä keittiö oli minusta kokonaisuutena kaunein ja erottui selkeästi muista hyvin moderneista keittiöistä.

asuntomessut-2017-3780

asuntomessut-2017-3582

Ruokailutila

Vaikka lempikeittöni olikin hyvin vaalea, pidän kovasti myös tunnelmallisen tummista sisustuksista. Kaunein ruokailutila olikin mielestäni tämä tumma Kannustalo Harmaja Saimaan ruokailutila. Tila on tarpeeksi väljä ja Menun pyöreä ruokapöytä kokoaa ruokalijat kivasti yhteen. Tällä hetkellä tällaiset pienemmät ruokapöydät viehättävät kovasti suurien 8-hengen ruokapöytien sijaan. Pöytään yhdistetyt Muuton kangaspäällysteiset tuolit ovat kivaa vaihtelua sisustuskuvissa usein nähtyjen designklassikoiden jälkeen. Ihailen myös tehosteseinän väriä, jonka kohteen sisustanut Susanna Vento on itse kehitellyt. Lisäksi ruokailutila avautuu kauniisti myös olohuoneen puolelle ja keittiöön.

asuntomessut-2017-3111

asuntomessut-2017-3133

Olohuone

Kaunein olohuone sijaitsi minusta kohteessa Villa Saimaanhelmi, jonka on sisustanut Kirsi Valanti. Tilasta avautui huimat, esteettömät näkymät Saimaalle, sillä terassi oli sijoitettu olohuoneen viereen, ei sen eteen. Ikkunat nousivat yläkertaan saakka ja näky oli todellakin vaikuttava. Olohuoneen sisustus ei ehkä ole ihan omaa tyyliäni, mutta ihailen sen ajattomuutta ja kaunista värimaailmaa silti.

asuntomessut-2017-2875

asuntomessut-2017-3615

Makuuhuone

Kauneimmat makuuhuoneet löytyvät minusta Kannustalon Harmaja Saimaasta. Mietin pitkään kumman aikuisten makuuhuoneen valitsen, mutta päädyin tähän yllä näkyvään, koska siitä löytyy niin monta kaunista yksityiskohtaa. Pidän hirmuisesti päätyseinän värisävystä sekä petauksen tekstiilien pehmeistä sävyistä. Sivuhylly on myös kiinnostava, ei niin usein nähty valinta. Lattialle sijoitettu peilikuutio tuo sopivasti trendikkyyttä pehmeään kokonaisuuteen. Ja mikä parasta, tästä makuuhuoneesta löytyy Flosin Parantesi -valaisinklassikko, josta olen haaveillut meidänkin makuuhuoneeseen.

asuntomessut-2017-3407

asuntomessut-2017-3400

asuntomessut-2017-3414

Lastenhuone

Kauneimmat lastenhuoneet löytyivät selkeästi kohteesta Casa Wellikulho. Lastenhuoneet oli sisustettu kauniin, hillityin värisävyin, jotka kestävät hyvin aikaa ja sopivat moneen ikävaiheeseen. Saanan ja Ollin matot sopivat erinomaisesti lastenhuoneisiin – luulenpa, että hankin meillekin tuollaiset! Pidin kovasti myös sympaattisista Ninnimoin julisteista, joita löytyi tämän kohteen muistakin tiloista.

asuntomessut-2017-3419

asuntomessut-2017-3426

Työhuone

Viehättävin työhuone oli minusta kohteessa Muuramen Helmi. Ilmava, lasinen työpöytä oli sijoitettu kivasti keskelle tilaa ja puiset tuolit tuovat sopivasti lämpöä sisustukseen. Vihertävän sävyinen tehosteseinä on myös kaunis ja tuo tilaan syvyyttä. Oikein viihtyisä työhuone!

asuntomessut-2017-3313

asuntomessut-2017-3311

Kylpyhuone

Asuntomessuilta löytyi monta kaunista ja ylellistä kylpyhuonetta. Oli tummia pintoja ja trendikästä mikrosementtiä. Kauneimmaksi kylpyhuoneeksi valitsin kuitenkin Kontio Toiveen kylppärin, joka on laatoitettu huikean kauniilla Tulikiven marmorilaatoilla. Seinissä on suurempaa carrara-marmorilaattaa, kun taas lattia on laatoitettu aivan ihastuttavalla kuusikulmaisella marmorilla. Pidän myös siitä kuinka altaat ja niiden yllä olevat pyöreät peilit on sijoitettu ikkunan eteen. Tämä kylpyhuone näyttää kauniilta vielä vuosienkin päästä.

asuntomessut-2017-3118

Sauna

En kiinnittänyt asuntomessuilla erityistä huomiota saunatiloihin, mutta tämä Villa Saimaanhelmen sauna erottui selkeästi joukosta. Sauna on erotettu muusta kylpyhuoneesta lasiseinin ja lauteet ovat kaunista vaaleaksi käsiteltyä puuta. Kaunista!

asuntomessut-2017-3533

Vaatehuone

Kaunein vaatehuone löytyi minusta kohteesta Minun VALO. Vaatehuone oli sijoitettu kätevästi makuuhuoneen yhteyteen ja tilaa erottivat näyttävät kehikko-ovet. Yllättävää oli se, että kehikoissa ei ollut lasia, vaan ne olivat avonaiset. Oikein kaunis kokonaisuus näin ja täydempänäkin mikäli vaatekaapin sisältö on myös harmoninen.

Kauneimmat pintamateriaalit

Kauneimpien tilojen lisäksi poimin koosteeseen upeimmat pintamateriaalit. Tässäpä minusta kaunein parketti, märkätilan materiaali, paneeli sekä välitilan materiaali.

asuntomessut-2017-3372

Parketti

Askeleeni pysähtyivät välittömästi Casa Wellikulhon parkettilattian nähtyäni. Kyseessä on huikean kaunis kotimaisen Timberwisen tammiparketti, joka ladotaan kalanruotokuvioon. Jos nyt rakentaisimme taloa, olisi tämä minun valintani lattiaan.

asuntomessut-2017-3248

Märkätilan materiaali

Vaikka valitsin kauneimmaksi kylpyhuoneeksi marmorilaatoitetun Kontio Toiveen kylppärin, on silti nostettava mikrosementti yhdeksi kauneimmista materiaaleista. Mikrosementtipintoja löytyi etenkin kohteesta Honka Ink. Mikrosementistä tulee hyvin kaunis, eläväinen ja mattainen pinta, joka on varmasti käytännöllinen myös puhdistuksen kannalta kun ei ole saumoja.

harmaja-saimaa-3729

Paneeli

Paneeli ei ajatuksena heti vaikuttaisi ajankohtaiselta valinnalta, eikä asuntomessuilta paneeliseiniä juurikaan löytynyt. Mutta Kannustalo Harmaja Saimaassa puupaneelia oli käytetty uudella, modernilla tavalla ja lopputulos onkin huikean kaunis. Kyseessä on Risto-Matti Ratian Siparilalle suunnittelma Vire-sisustuspaneeli.

asuntomessut-2017-3450

Välitila

Haluan nostaa esiin myös tämän Sunhousen Talo Vahvaselän kauniin keittiön ja erityisesti sen ihastuttavan välitilamateriaalivalinnan. Välitila on laatoitettu kauniilla, pienellä mosaiikilla. Korkea välitila korostaa entisestään kaunista pintamateriaalivalintaa. Sama mosaiikki toistuu myös kohteen muissa tiloissa. Kaunista ja ajatonta.

Kauneimmat yksityiskohdat

asuntomessut-2017-3176

asuntomessut-2017-3209

Asetelmat ja esillepanot

Kauniita sisustusasetelmia ja esillepanoja löytyi etenkin kohteesta Honka Ink, jonka on sisustanut Jonna Kivilahti. Tässä talossa oli paljon katseltavaa ja esineet oli koottu kauniisti ryhmiin. Ei minimalistista, vaan kauniisti runsasta.

asuntomessut-2017-3428

asuntomessut-2017-3431-2

Tauluasetelma

Taide ei näytellyt näyttävää osaa Mikkelin asuntomessuilla, mutta tämä Muuramen Helmen makuuhuoneen kaunis tauluasetelma kiinnitti huomioni jo ennen messuvierailua, kun ihailin kuvia bloggaripäivään osallistuneiden bloggaajien postauksista. Taulut on sijoitettu viehättävästi sängyn toiseen reunaan ja yhdessä Artekin valaisimen kanssa ne muodostavat hienon kokonaisuuden.

asuntomessut-2017-3305

asuntomessut-2017-3319

Petaus

Vaikka jo valitsin kauneimman makuuhuoneen, haluan silti valita erikseen vielä kauneimman petauksen. Ihastuin nimittäin kovasti tähän Kontio Toiveen harmonisen sävyiseen petaukseen. Eri valkoisen ja beigen sävyt näyttävät huippukauniilta yhdessä ja luovat kutsuvan tunnelman. Jättineulepeitto on myös kaunis yksityiskohta. Lisää kuvia tästä Piia Kalliomäen suunnitelemasta kohteesta löydät muuten tästä meillakotona.fi:n artikkelista.

*

Aiemmin kirjoittelinkin jo omasta lempikohteestani, Harmaja Saimaasta, joka vakuutti minut kokonaisvaltaisesti. Halusin kuitenkin vielä nostaa esiin nämä kauneimmat poimintani, sillä messuilta löytyi niin monia yksittäisiä kauniita tärppejä. Nyt taitaa asuntomessut olla minun puolestani käsitellyt. Asuntomessut ovat käynnissä Mikkelissä 13.8. saakka, joten vielä ehtii piipahtaa paikan päällä astimassa tunnelmia.

Lue myös: Ensitunnelmia ja parhaita paloja asuntomessuilta

Author

13 Comments

 1. Hei, kauniita sisustuksia kaikki! Minun lemppari on toi makuuhuoneen sisustus Harmajassa, erityisesti se päätyseinä väri on perfect. Satutko tietämään sävyn nimeä tai mistä tiedot löytyisi?

 2. Jostain syystä ei tämän vuoden asuntomessut ole inspiroineet kuten edelliset,

  mutta tästä sinun jutusta pidin. Mielenkiintoisia nostoja, pitääkin palata lehdissä ja

  blogeissa vielä muutamaan kohteeseen.

  • suvi m Reply

   Kiva jos pidit jutustani! 🙂

   Jos sisustusta seuraa aktiivisesti, niin ei messuilla hirveästi pääse yllättymään. Mutta tietysti on aina mielenkiintoista nähdä miten tuttuja trendejä/huonekaluja/pintamateriaaleja on sovellettu eri kohteissa.

 3. Melkein voin yhtyä kanssasi samoihin kohdepoimintoihin messujen parhaimmistosta. =)

  Tässä sinulle linkki Toiveen keittiön välitilalaattaan, jos se kiinnostaa enemmän.

  Töissä tullut sitä monesti hiplattua, kun on niin ihana laatta-sarja.

  https://www.varisilma.fi/?s=masia&submit=Hae

  • suvi m Reply

   Hauska kuulla! 🙂

   Ja kiitokset linkistä. 🙂 Tuo laatta on kyllä kaunis.

 4. Kauniita kuvia ja hyviä bongauksia olet tehnyt 🙂

  Ite tykkäsin erityisesti mikrosementti pinnasta, kalanruotoparketista tai ladonta tyypistä, viimeisen makuuhuoneen petaus ja värimaailma miellytti silmää. Ite kans kiinnitin deco lehdessä kauniiseen ja erilaiseen taulu kollaasin asetteluun makkarissa.

  Minua haluttais kovasti lähteä käymään messuilla, saa nähdä pääsenkö nyt käymään? Harmittaa ko asuu tällä jumlalan selän takana 🙂

  • suvi m Reply

   Kiitos Päivi! <3

   Onhan sieltä pitkä matka messuille; meiltäpäinkin on. Aika hyvin on netissä esitelty kohteita, joten kärryille pääsee sitäkin kautta. Toki paikanpäällä maisemat ovat upeat ja kohteita saa kurkistella eri kulmista.

 5. Jokaisen talon sisustus on yhtä tylsää ja ankeaa tyhjyyttä täynnä. Suomikaupan ovesta sisään käveltyjä mökkejä.

  Hirvityksellä toivotan mustapunaiseen syksypimeällä lämpöä ja kodikkuutta.

  Tulee hirviölinnat mieleen ennemminkin.

  Naakat ja hämähäkinseitit ainoastaan niistä uppuu.

 6. Messuvieras Reply

  Kiitos mielenkiintoisista nostoista! Itse kävin asuntomessuilla, mutta tämä blogi oli parempi kuin paikan päällä käyminen.

  Tykkäsin myös Kontion Toive -talon tunnelmasta ja materiaalivalinnoista, erityisesti kylpyhuoneesta ja keittiöstä. Tiedätkö, mistä on peräisin tuon talon keittiön vetimet? Yritin kysellä tätä Kontion esittelijältä, joka vaan totesi, että asiakas on ne hankkinut, ja pyysi googlettamaan hakusanalla ”vetimet”. Ei todellakaan löydy mistään…

  • suvi m Reply

   Voi että, kiitos kovasti! <3

   Voin kysyä Piialta, joka suunnitteli sisustuksen, että mistä vetimet ovat. Palaan asiaan…

 7. Messuvieras Reply

  Ihanaa, kiitos, kun vastasit! <3 <3

  Yritin kysellä vetimistä myös asuntomessujen blogien kautta, mutten koskaan saanut vastausta.

  Minustakin sinun ottamat kuvat päihittävät messuvierailun paikan päällä.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.