Silloin tällöin saan teiltä toiveita blogipostauksista ja toteutan niitä oikein mielelläni. Blogilukijani Heidi toivoi postausta koristetyynyillä sisustamisesta:

”Meiltä löytyy tooooosi paljon koristetyynyjä, rakastan niiden vaihtelua. Pähkäilen kuitenkin jatkuvasti niiden yhdistämisen suhteen. Arkailen väriyhdistelmien ja kuosiyhdistelmien kanssa. Vinkkejä ja viisauksia tähän olisikin mukava kuulla.”

Pidempään blogiani seuranneet tietävät varmasti, että tykkään sisustaa koristetyynyillä; se on yksi helpoimmista tavoista tuoda vaihtelua sisustukseen. En tiedä onko minulla jakaa Heidin peräänkuuluttamia viisauksia, mutta muutamia omia ajatuksiani koristetyynyillä sisustamisesta voin toki kertoa.  Kuvituksena muutamia olohuonekuvia vuosien varrelta.

1. Varma valinta: harmooninen värimaailma

harmaata_oh

Tyynyt: Linum – Finlayson – harmaasta pellavakankaasta itse ommeltu

Jos arkailee kuosien ja värien yhdistelemistä, varminta on sisustaa minimalistisella väripaletilla ja hillityillä kuoseilla. Musta-valko-harmaa värimaailma toimii takuuvarmasti ja niukka väripaletti luo harmonista vaikutelmaa. Tällaiset valinnat saattavat helposti olla tylsiä, mutta pääasia on tietysti se, että itse pitää valinnastaan. Sisustukseen voi tuoda jujua muillakin tavoin kuin koristetyynyillä.

2. Tasapainoita näyttäviä kuoseja yksivärisillä tai mustavalkoisilla tekstiileillä

sisustus-8387

Tyynyt: Svenskt Tenn (itse ommeltu) – Baker (Sisustuksen Koodi) – Iittala X Issey Miyake (saatu)

olohuoneen_kesa

Tyynyt: Muuto – Missoni (Sisustuksen Koodi) – HAY

Minä pidän sekä harmoonisesta sekoituksesta että värikkäämmistä yhdistelmistä. Jos sisustan näyttävillä kuoseilla, lisään koristetyynyjen sekaan yleensä muutaman mustavalkoisen tai yksivärisen tyynyn tasapainoittamaan värimaailmaa. Mutta harvemmin sisustelen pelkästään yksivärisillä koristetyynyillä; yleensä aina joukossa on jotain kuosia tai sitten tekstiilissä on vekitystä, nappeja tai muuta ilmettä.

3. Yksi väripilkkukin riittää tuomaan ilmettä

livingroom_interior

Tyynyt: Afroart – Marimekko (kuosi toisella puolella)

halloween-5425

Tyynyt: Afroart – vanha, kaapin perältä löytynyt koristetyyny (ostettu joskus Sisustuksen Koodista)

Olen huomannut, että varsinkin syksyisin palaan hyvin luonnonläheiseen värimaailmaan: luonnonvalkoisen ja beigen sävyihin. Sellaisesta yhdistelmästä saattaa tulla vähän vaisu, mutta jo yksikin voimakkaan värinen tyynykin riittää tuomaa potkua lopputulokseen.

4. Yhdistele eri muotoisia tyynyjä

linum_luonnonlaheista-9085

Tyynyt: Vitra – Linum – Linum

Koristetyynyissä suosin vakiokokoa 50×50 cm, mutta sekoitan niiden kanssa useinmiten myös pitkulaisia, suorakaiteen muotoisia koristetyynyjä. Näin tyyny-yhdistelmään tulee rytmiä ja vaihtelua. Sijoittelen tyynyt usein siten, että pitkulaisen tyynyn edessä on osittain 50×50 cm kokoinen koristetyyny, jolloin niistä muodostuu kivannäköinen pari.

5. Satsaa sisätyynyihin

koristetyynyt-8222

Tyynyt: Marimekko – Svenskt Tenn

Yksi tärkeimmistä vinkeistä on minusta muistaa, että koristetyyny ei saa olla liian ohut ”liru”. Lähes tyhjältä näyttävä koristetyynynpäällinen on aika kauhea näky. Mielummin siis hitusen liian suuri sisätyyny kuin liian pieni. Suosittelen hankkimaan höyhentyynyjä sisätyynyiksi, sillä niitä voi pöyhiä ja ne säilyttävät muotonsa paremmin kuin keinotäytetyynyt, jotka usein muuttuvat muhkuraisiksi.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua tai saat uusia ajatuksia koristetyynyillä sisustamiseen. Toki saa kysyä jos jokin asia jäi mietityttämään.


Translation: Five tips for decorating with cushions. 1. If you are unsure, pick a minimalistic colour pallette. 2. Balance bold colours and textures with black-and-white or monocromatic cushion covers. 3. Only one colourful cushion gives a lot of character to interior. 4. Combine different shapes of cushion covers. 5. Remember to use good pillows inside.

Author

10 Comments

 1. Kauniita kuvia ja tyynyillä kyllä saa nopsasti uutta ilmettä 🙂 Täällä kans yksi tyyny friikki. Osan olen tyynyistä laittanut pois, enää en osta kuin päällisiä. Muutaman päälliseen pitäis kyllä hakea noita untuvatyynyjä, ovat paljon parempia kuin nuo keinotäytetyynyt. Onneksi tuo Ikea tuossa kivenheiton päässä, siellä ihan ok valikoima niitä 🙂 Kivaa viikonloppua sinne!!!

  • suvi m Reply

   Kiitos Päivi! 🙂

   En minäkään osta enää muuta kuin päällisiä. Tai no, joissakin koristetyynyissä on sisälmys valmiina. Kivaa tulevaa viikkoa sinne!

 2. Hyviä vinkkejä, kiitos! Kolmoskohdan kuvaa katsoessa yhtäkkiä tuli flashback että minulla on jossain sininen silkkikoristetyynyliina, se on ihan pakko etsiä ja laittaa esille!

  Ja todellakin, liru tyyny on ehkä se pahin 😀

  • suvi m Reply

   Minullakin on myös silkkinen sininen koristetyynynpäällinen! Salakavalasti on noita koristetyynyjä kertynyt vuosien varrella. 😀

 3. Kiva postaus ja kauniita asetelmia olet tehnyt tyynyillä.

  Höyhentyynyjen ja keinokuitutyynyjen lisäksi yksi vaihtoehto on Porin Villan ja Peitteen villatäytteiset tyynyt. Niitä pystyy myös pöyhimään kuohkeammiksi, ne ovat 100% luonnonmateriaalia, kotimaiset ja villa on eettisesti tuotettua. Höyhentyynyjen osalta kannattaa kysyä myyjältä höyhenien alkuperästä. Monesti halvoissa höyhentyynyissä höyhenien alkuperä on varsin kyseenalainen ja niitä on revitty eläviltä linnuilta.

  • suvi m Reply

   Kiitos Sanna! 🙂 Ja kiitos vinkistä: en olekaan aiemmin kuullut noista Porin Villan ja Peitteen villatäytteisistä tyynyistä! En tiennyt, että sellaisia on olemassakaan. Kuulostavat nimittäin todella hyvältä vaihtoehdolta! En tietenkään haluaisi omaan kotiin kyseenalaisista olosuhteista peräisin olevia höyhentyynyjä.

  • suvi m Reply

   Sisätyynyt ovat niin tärkeät – muuten kauniskin päällinen saattaa näyttää ihan mitäänsanomattomalta. Ja onhan pöyhkeisiin tyynyihin paljon kivempi nojaillakin. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.