Ehkä muistattekin, että kävin joulukuussa Romanian Transylvaniassa tutustumassa Tiscan mattotehtaaseen. Reissun jälkeen saimme kuulla, että saamme valita villamaton omaan kotiin! Minulla meni tovi ennen kuin osasin tehdä päätöksen millaisen maton haluaisin meidän kotiin; valinnanvaraa on 26 erilaisesta stuktuurista ja 96 väristä. Lopulta luotin omaan fiilikseen, välittämättä liikaa sisustustrendeistä ja niinpä valitsin meille maton*, jollaista olemme mieheni kanssa molemmat ihastelleet vuosikaudet. Valintamme on ”juustonaksumainen” Olbia Shag.

tisca_rug-9300

tisca_rug-9314

tisca_rug-9302

tisca_rug-9343

Matto saapui meille viime viikon torstaina ja olemme todella tyytyväisiä valintaan! Me kaikki ihastuimme siihen kovasti. Maton rento struktuuri tuo kivaa ilmettä olohuoneeseen ja luonnonvalkoinen sävy on helppo yhdistää olemassa olevaan sisustukseen. Maton sävyn ilmoitin tehtaalle reissulta nappaamani kuvan perusteella, joten tarkka värikoodi ei ole minulla edes tiedossa.

tisca_rug-9308

tisca_rug-9336

tisca_rug-9328

Villamatosta irtoaa luonnollisesti jonkin verran nukkaa aluksi, mutta kokemuksesta tiedän, että se häviää ajan kanssa. Nyt jonkin aikaa täytyy vain imuroida vähän ahkerammin. Tällainen matto kaipaa myös tamppausta useammin kuin sileäpintaisempi malli.

tisca_rug-9361

tisca_rug-9376

Yllä olevat kuvat nappasin ilta-auringon valaisemassa olohuoneessa, mutta innostuin seuraavana päivänä kuvailemaan vielä lisää, sillä vahva valon ja varjon kontrasti ei välttämättä anna matosta realistista kuvaa, vaikka ilta-aurinko luokin ihastuttavaa tunnelmaa.

tisca_rug-9378

tisca_rug-9396

tisca_rug-9405

tisca_rug-9381

Kun sovittelimme mattoa olohuoneeseen, innostuin samalla myös vähän rymsteeraamaan. Siirsin toisen sohvamodulin pois ikkunan edestä ja raahasin aiemmin tilan keskellä olevan modulin takana olleen sivupöydän ikkunoiden eteen. Nyt jättikokoiselle peikonlehdellekin on parempi paikka olohuoneessa.

Vaikka kevättä kohden sisustus yleensä keventyykin, nautin nyt kovasti tästä muhkeasta matosta. Ehkäpä innostun sovittelemaan sitä joskus myös vaikkapa meidän saunatupaan. Seuraava sisustusoperaatio on kuitenkin tuoda ripaus pääsiäistunnelmaa meidänkin kotiin…

Lue myös: Kauneimmat villamatot (vierailulla Tiscan tehtaalla)


Translation: You might remember that I visited Tisca’s rug factory in Transylvania last December. After the trip we were told that we could choose one rug for our home – what a nice surprise! It took me while to decide from 26 different structures and 96 colours the right rug for our home. In the end, I decided to trust my first opinion and choose a rug model which we both, my husband and I, have admired for years. And so we chose Olbia Shag. I got my rug last Thursday and I absolutely love it! The off-white colour is very lovely and the structure brings a nice, relaxed look to our interiors. Plus, I love wool as a material.

*matto saatu Tiscalta / the rug is a gift from Tisca

Author

16 Comments

 1. Ihanan näköinen matto ja huippua kun sai valita sellaisen maton mistä on haaveillut. Matto kyllä passaa hyvin teille. Olen yllättynyt, että tuosta meän Ikean villamatosta ei lähde nukkaa, niin paljon kuin mitä Linie Design matosta lähti alussa. Onneksi sitä kesti vain hetken 🙂 Aluksi epäilin Ikean mattoa, kun harvemmin sieltä on mattoa tullut ostettua. Postiivinen yllätys 🙂

  • suvi m Reply

   On kyllä ihanaa, kun tällainen mattohaave toteutui. 🙂

   Ikean tuotteiden suhteen yllättyy usein positiivisesti, kun odotukset ovat usein turhan alhaalla. Olenkin huomannut, että sinne on tullut uusia, nättejä mattoja.

 2. Kaunis matto; itse miellän sen ehkä enemmän talviseksi.

  Onko teillä muuten myös leikkimökki (näkyy viimeisessä kuvassa)?

 3. Teidän koti on niin ihana <3 Vitsit, kun saisi itsekin loihdittua tuollaisen tunnelman.

  Matto on kaunis ja ei talvinen.

 4. Miten teidän kissat suhtautuu mattoon? Luulisi että ”hapsuilla” olisi kiva leikkiä ja pureskellakin? Olen muutenkin miettinyt että miten antavat tavarat ja kukat olla rauhassa. Meille tuli reilun 10 vuoden tauon jälkeen kissa, nyt 10 kk, ja rehellisesti täytyy sanoa että välillä on kaduttanutkin. Juuri mikään ei saa olla rauhassa, roikkuu verhoissa, pyrkii raapimaan huonekaluja (vaikka on raapimispuu), himoitsee kaikenlaisia kukkia mutta erityisesti leikkokukkia. Pentuhan se vielä on ja toivottavasti rauhoittuu ajan myötä, en nimittäin muista että vanha kissa olisi enää viimeisinä vuosina missään määrin ollut kiinnostanut mun ”sisustusjutuista”.

  • suvi m Reply

   Ei kisut ole suhtautuneet mattoon mitenkään erikoisesti. Makoilevat sen päällä, kuten aiempienkin mattojen päällä. Kohta 17-vuotias Viivi ei enää paljon leiki ja Pehmis (joka täyttää jo viisi) leikkii ennemminkin tytön huoneesta hakemilla pikkutavaroilla. 🙂 Kyllä ne kisut rauhoittuu.

 5. coffeetablediary Reply

  Todella ihastuttavan yksilön valitsitte! Varmasti super mukava ja kodikas, näyttää hyvälle teillä. <3

 6. Aivan ihana tuo matto! Sopii teille todella hyvin. Minkä kokoinen tuo matto on? Teidän olohuoneella on kuitenkin kokoa, joten ei taida ihan mikään perinteinen 160 x 230 cm riittää.

  • suvi m Reply

   Kiitti, kiva kuulla! 🙂 Matto on 2×3 m. Olen todennut, että tuon kokoiset matot ovat juuri sopivia meidän olohuoneeseen. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.