Kaupallinen yhteistyö: Weber

 

Innostumme silloin tällöin tuunailemaan itse jotain kivaa kotiin. Terassille on tehty sohva ja pöytä, makuuhuoneeseen on tuunattu valaisin ja välillä on rakennettu kiinteämpiä juttuja, kuten saunatuvan kiinteä hylly. Rakennustuotteistaan tunnettu Weber haastoi meidät luomaan jotain sisustuksellista uudesta HobbyConcrete-askartelubetonista. HobbyConcrete on kuivabetonia, josta saadaan vettä lisäämällä helppokäyttöinen laasti pieniin askarteluvaluihin ja valutöihin. Tartuimme tietysti haasteeseen, sillä ideoiminen ja itsetekeminen on niin mukavaa. Sisustuksesta tulee paljon mielenkiintoisempi ja persoonallisempi, kun seassa on jotain itsetehtyä.

Tray-pöydän tuunaus betonilla

Ensimmäinen idea, jonka halusin toteuttaa Weberin HobbyConcrete-askartelubetonista oli HAY:n ”Tray”-pöydän tuunaus. Meidän pieni, musta Tray-pöytä on ollut vähäisellä käytöllä, sillä sen mustaan kansiosaan on jäänyt outoja jälkiä, joita en ole saanut millään pois. Nyt pieni pöytä pääsee jälleen käyttöön, kun kantta ei tarvitse enää peitellä.

Betoninen pöytälevy oli helppo valmistaa selkeiden ohjeiden mukaan. Muotin teimme jämälistoista vanerilevyn päälle ja vahvistimme rakenteen metalliverkolla. Toteutus onnistui kertaheitolla! Betonipinta on niin kaunis ja viehättävän raffi.

Tray-pöytiä taitaa löytyä aika monen sisustusintoilijan kotoa, sillä pöydästä on vuosien varrella muodostunut aikamoinen hittituote. Yhdistämällä jalkaosaan erilaisen kannen, saa helposti vaihtelua ja yksilöllisempää ilmettä pöytään. Aiemminhan olemme tuunanneet suuremmat, valkoiset Tray-pöytämme marmorikansilla.

Sisustusesineitä askartelubetonista

Keksimme yhdessä Mankun kanssa monta toteuttamiskelpoista ideaa askartelubetonista. Halusimme kokeilla myös perinteisen ruukun valamista, sillä tarkoituksena olisi valmistaa niitä useampia kappaleita meidän terassille. Ensimmäinen pienempi testikappale onnistui heti kerralla ja tämä sylinterinmallinen ruukku löysi luontevan paikkansa sivuhyllystäni. Muotit ruukkuun saimme tehtyä muovisista ilmastointiputkista, jotka ovat raksaylijäämää.

Keksimme lennokkaampiakin ideoita, joista yksi oli kokeilla betonin valamista kumihanskan sisälle. Eräs tällä hetkellä vahvasti vallalla oleva sisustustustrendi on erilaisten ruuminosia esittävien esineiden käyttö sisustuksessa (uusimmassa Ruotsin Elle Decorationissa on tästä juttua). No, kumihanska ei tietystikään näytä oikealta kädeltä, mutta lopputuloksesta tuli minusta ihan hauska! Muoto muistuttaa enemmänkin betonista kasvia ja on minusta oikein kiva ja persoonallinen lisäys sisustusasetelmiin.

*

Weberin askartelubetonilla sisustustuotteiden valmistaminen oli helppoa ja onnistui ohjeiden mukaan heti ensimmäisellä kerralla. Weberiltä löytyy muuten myös oma YouTube-kanava, jossa on selkeitä opasvideoita betonivalujen valmistukseen. Meille jäi vielä muutama säkki askartelubetonia ja niistä tuunaamme ruukkujen lisäksi jotain muutakin kivaa terasille ja pihapiiriin, sillä HobbyConcrete soveltuu myös ulkokäyttöön.

Kaupallisessa yhteistyössä:

Author

6 Comments

 1. Tätä on tullut testattua ja oli kyllä hyvää tavaraa. Me tuunasimme Ikean vanhan sarjapöydän betoniseksi ja se pääsee terdelle, kun sinne tarkenee joskus taas mennä.

  Hauska tuo käsi 😀 Vähän pelottava, mutta hauska!

  • suvi m Reply

   Niinpä, hyvä että on tällainen helppo tuote, jolla pienempiä betonihommeleita voi toteuttaa kätevästi. Betonivalut kuulostavat niin ”raskaalta”, mutta tämän kanssa lotraaminen oli helppoa. 🙂

   Käsijuttua oli pakko kokeilla, kun se idea lennähti ilmoille. 😀

  • suvi m Reply

   Kiitos paljon! 🙂 Pöytä onnistui minustakin kivasti ja siitä tuli juuri sellainen kuin pitikin.

 2. Niin mahtava tuo käsi! Täytyykin miettiä, mitä itse keksisi tuosta askartelubetonista.

  • suvi m Reply

   Kiva kuulla, että tykkäät! 🙂 Ajattelin, että se varmasti jakaa mielipiteitä, mutta ei sisustamista pidä ottaa vakavasti. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.