Seuraan mielenkiinnolla sisustustrendejä ja sovellan trendejä mieluusti kotonakin pienin ripauksin, kuten pidempään blogiani seuranneet taitavat tietääkin. Ehkä muistatte myös hullaannukseni laattaparatiisissa, kun olimme etsimässä sopivaa laattaa meidän keittiön välitilaan. Nyt pääsin yhdistämään kaksi intohimoani, trendit ja upeat laatat, kun ABL-Laatat pyysi minua osallistumaan heidän Sisustuspäivilleen 16.-18.3. ja valitsemaan sinne omat poimintani vuoden 2017 laattatrendeistä.

Voi kuinka ideat alkoivat heti surrata päässäni, kun sovimme yhteistyöstä! Innostuin valitsemaan viisi teemaa laattavalinnoilleni ja nimesin jokaisen teeman heijastaen ajatuksiani teeman takana. Valitsin ABL:n myymälän laajasta laattakokoelmasta sopivat laatat viiteen teemaani, joista rakennetaan inspiraatiotaulut ABL:n Sisustuspäiville. Taulujen taustaksi valitsin ihastuttavia sävyjä Farrow&Ballin maaleista.

Vuoden 2017 laattatrendit – 5 teemaa

ABL

Varmaa valkoista

Valkoiset laatat ovat ajaton ja varma valinta. Mutta kun värin suhteen pelaa ns. varman päälle, voi laatan muotojen avulla sekä erilaisilla ladonnoilla tuoda uudenlaista ilmettä sisustukseen. Nykyisin on saatavilla mitä viehättävimpiä muotoja (esim. pyöreitä mosaiikkeja, kuusikulmaisia laattoja sekä suunnikkaita). Ladontatyylistä trendikkäin lienee tällä hetkellä kalanruotoladonta.

supergres_lapremiere_miele_2

Klassisen kaunista

Klassisen kaunis teema syntyi pohtiessani materiaalivalintoja perinnetalon tyyliseen kotiin. Laattaväreissä korostuvat klassiset beigen ja harmaan sävyt sekä ajaton carrara-marmori. Ripaus puunsävyistä laattaa tuo lämpöä. Laattojen kiiltävä lasitus tai krakelointi tuo trendikästä ilmettä. Mausteeksi sopivat klassisesti kuvioidut laatat.

Roma_Imperiale

Luonnonläheistä lämpöä

Luonnonmateriaalit inspiroivat sisustusta nykyään vahvasti. Kivimateriaalit kuten muutkin luonnonmateriaalit tuntuvat erityisen ihanalta koskettaa. Rantamaisema inspiroi minua tämän teeman kokoamisessa: valinnoissa on viitteitä kallioista, luonnonkivistä, simpukoista ja ajopuusta.

4D_Bagno_Chevron_P2

Tunnelmallisen tummaa

Värit ovat palanneet sisustustrendien aallonharjalle, etenkin tummina sävyinä. Tähän teemaan poimin upeimpia tummanharmaan ja sinivihreän sävyjä kiinnostavina ladontoina. Taustaa maustaa Farrow&Ballin munakoisoon vivahtava ”Pelt” sävy.

Mutina Rombini_02

Trendikkään tyylitietoista

Mitkä olisivat trenditietoisimmat designfriikin valinnat? Tuo ajatus mielessäni koostin tämän teeman. Mukaan valitsin muotoilustaan kuuluisien Bouroullecin veljesten suunnitteleman, terracotan sävyisen Rombini-laatan, joka on muodoltaan kiehtovan kolmiulotteinen. Terracotan pariksi sointuu hyvin esimerkiksi vihreän sävyt. Mausteena on myös trendikästä tummaa marmoria, kauniisti kuvioitua laattaa sekä kalanruotomosaiikkia. Taustasävyksi valitsin trendikkään beigen ”Archiven” Farrow&Ballilta.

näyttis abl kevät-logo

ABL-Laattojen Sisustuspäivät 16-18.3.2017

Poiminnoistani kootut inspiraatiotaulut ovat esillä ABL-Laattojen myymälässä Sisustuspäivillä 16-18.3.2017 (os. Kirkonkyläntie 103, 00740 Helsinki).

Perjantaina 17.3. olen itse myös paikan päällä antamassa vinkkejä ja kertomassa tarkemmin valitsemistani trenditeemoista klo 15-19. Tulehan moikkaamaan ja katsomaan inspiraatiotaulujani!

Si­sus­tus­päi­vil­lä mukana ovat myös si­sus­tus­suun­nit­te­li­ja Milla Alftan ja Avo­ta­kan pää­toi­mit­ta­ja Kari-Otso Ne­va­luo­ma. Esillä ovat myös Krean­no Kvänum-keit­tiöt, La­pe­tek-va­lai­si­met ja At­most­fe­ra Farrow&Ball-maalit. Sisustuspäivillä järjestetään laattaluentoja, joihin voi ilmoittautua ABL:n nettisivujen kautta.

Tilaisuudessa on laajat mahdollisuudet saada tietoa ja inspiraatiota sisustusalan ammattilaisilta sekä -yrityksiltä ja mahdollisuus tutustua ABL-laattojen laajan malliston lisäksi muihin upeisiin yrityksiin ja heidän tuotteisiin.

Si­sus­tus­päi­vien ajan saat ABL:n normaalihintaisista ke­raa­mi­sista laatoista alennusta -20%.

Lisätietoa tapahtumasta: www.abl.fi / email: [email protected] / puh. 09-350 8700

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja sadalle ensimmäiselle jaetaan uusin Avotakka-lehti. Nähdään siellä!

Kaupallisessa yhteistyössä:

abl-logo

Postauksen kuvat: valmistajat / ABL-Laatat

Author

19 Comments

 1. Valkoinen tähdikki Reply

  Tuo kalanruotoladonta näyttää mun silmääni todella freesiltä. En ole seurannut laattatrendejä viime aikoina ollenkaan, joten en edes tiennyt sen olevan kuuminta hottia. Tunnelmasta tulee jotenkin ”kodikas” tuon ladonnan ansiosta (erityisesti ihailin tuota kuvaa, jonka alle olet lisännyt tekstin ”Luonnonläheistä lämpöä”… voin jo kuvitella tepastelevani tuolla lattialla paljain jaloin). Hillitynväriset laatat pitävät kokonaisuuden kuitenkin levollisena, joten jopa minä minimalismiin taipuvaisena innostuin tuosta ladonnasta.

  • suvi m Reply

   Kalanruotoladonta on minusta niin ihanaa! Haluaisin sitä meillekin, mutta ei tässä olla nyt laattoja uusimassa… 😉

   Kun valitsee laatan väriksi jonkin hillityn, voi hyvin leikitellä ladonnoilla.

 2. Aivan ihania laattoja! ABL:n valikoimissa on kyllä niin hienoja juttuja, pitäisikin tutustua niihin tarkemmin. Minä tykästyin erityisesti ekan kuvan valkoisten laattojen hillittyihin sävyvaihteluihin ja kauniin elävään pintaan. Ja onhan nuo Bouroullecien laatatkin aika päheät… 🙂

  • suvi m Reply

   Tuolla myymälässä oikeasti hullaantuu! Aikaisemman visiittini jälkeen oli laattamaailma laajentunut myös yläkertaan ja siellä oli niin upeita laattoja! Bouroullecin laatat olisi kyllä aika hitsin hienot!

 3. Laatta lovee <3.

  Kyllä olis haaveissa päästä joku kaunis päivä vierailemaan tuolla ABLn myymälässä.

  Harmittavasti just samaan aikaan nyt näiden sisustuspäivinen kanssa muuta

  kivaa valokuvaukseen liittyvää menoa.

  • suvi m Reply

   Kannattaa joskus käydä tuolla! Vaihtoehtoja on niin paljon! 🙂

   Toivottavasti saadaan joskus aikataulut natsaamaan, että päästään treffaamaan. 🙂

 4. Kuulostaa tosi kiinnostavalta tapahtumalta, harmi että on turhan pitkä matka tulla paikalle 🙁

 5. Oi että rakastan laattoja! Kunpa kuluttajat uskaltaisivat valita rohkeammin erikoisempia laattoja koteihinsa ja täten pääsisin itsekin näihin käsiksi. Tuntuu, että etenkin täällä Itä-Suomessa ollaan vielä arkoja valitsemaan jotain hieman spesiaalimpaa. Onneksi muutosten tuulet ovat jo ilmassa! 🙂

  Ihanat kokoelmat!

   • suvi m Reply

    Varmaan sitä helposti pelaa varman päälle, kun valitsee kotiin laattoja, mutta ehkä pienen ripauksen voisi valita jotain erilaista. Niin minä tekisin. 😉

    Onpa huippukivaa, että pääset tulemaan! 🙂 Nähdään!

 6. Laatat on minulla tosi lähellä sydäntä, ja niitä soisi käytettävän enemmänkin sisustuksessa, ja muuallakin kuin kylpytiloissa. Tuolla Abl:llä on upea valikoima, ja varsinkin kolmeulotteisia laattoja sekä valtavan suuria laattoja ihastelen siellä käydessä ♥

  • suvi m Reply

   Aivan. Nykyisin on niin paljon vaihtoehtoja – myös puumaisia laattoja – että varmasti löytyy sopiva vaihtoehto tilaan kuin tilaan.

   ABL:n valikoima on kyllä aivan huikea! <3

 7. Todella inspiroivat valinnat! Tässä alkoi jo katsella vähän sillä silmällä ympärilleen, että mihinkähän sopisi laatoilla toteutettu kalanruotokuvio. Saisikohan terassinpöytä uuden ilmeen ensi kesänä 😉

  • suvi m Reply

   Kiitos Maja! <3 Tosi hyvä idea tuo terassipöytä! Minä olen varovaisesti isännälle puhunut, että eikös meidän aikuisten kylppärin päätyseinää voitaisi päivittää kalanruotolaatoilla, mutta ei se vielä oikein lämmennyt idealle… ;D

 8. Voi miten upeita laattoja. Meillä on ollut ajatuksena laatoittaa keittiön välitila – tai ainakin minulla on ollut, mutta joudun pehmittelemään miestä vielä. Ideat ovat vain olleet ihan loppu, lähinnä olen ajatellut valkoista subway-ladontaa, jota ei olekaan juuri nähty viime aikoina 😀 😀 😀 Tässä oli vaikka mitä ihanuuksia. Harmi kuin en tosiaan pääse tuonne tapahtumaan, olisin pyytänyt sulta konsultaation!

  • suvi m Reply

   Sellainen subway-ladontahan on tosi ajaton. Nykyisin näkee paljon myös sellaisia kiitäväpintaisia laattoja – nekin ovat upeita minusta. Sellainen subway-ladonnalla on esimerkkinä yhdessä inspiraatiotaulussani. 😉 Harmi ettei meidän aikataulut nyt täsmää…

 9. Mä en laatoista tiedä sinällään mitään eikä vuokra-asunnossa oikein voi laattoja vaihtaakaan. Yksi laattaihastus kuitenkin mulla on ja jos joku päivä voitan lotossa niin sitä meinaan ostaa.

  • suvi m Reply

   Oi, kuulostaapa jännittävältä! Ei muuta kuin lottoamaan! 😉

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.