On vuoden viimeinen päivä ja perinteisen vuosikoosteen aika. Tällä kertaa ajattelin tehdä sen eri tavalla kuin aiemmin: poimin jokaiselta kuukaudelta kolme lempikuvaani sekä lukuvinkit parhaisiin blogipostauksiin. Mukana tietysti myös muisteloita kuluneesta vuodesta.

Tammikuu 2018

Tammikuu alkoi blogissa perinteisellä sisustustrendiennustuksella ja kirjoittelin ajatuksia blogikuvien takaa. Teimme reissun Tukholmaan ja poikkesimme Formex-messuilla. Tammikuun kohokohta oli kuitenkin tonttikaupat – mökkiprojekti alkaisi todella vuonna 2018!

Tammikuun lukuvinkit:

Helmikuu 2018

Helmikuussa kirjoittelin olohuoneen suosikeista ja löysin kukkakaupasta ihania unikoita, joista olin haaveillut jo pitkään. Vietimme hiihtolomaa ja hoivasimme Viivi-kisua, joka sairastui. Heinätrendi nosti suosiotaan ja minä poimin omat heinäni meidän mökkitontilta maljakkoon. Tein myös videokurkistuksen talvisiin mökkimaisemiin.

Helmikuun lukuvinkit:

Maaliskuu 2018

Maaliskuussa kirjoittelin blogikodin arjesta – kaikki ei ole aina niin harmonista kuin mitä somesta voisi päätellä. Piipahdin taas Tukholmassa; tällä kertaa kävin katsastamassa Elloksen puutarhamalliston*. Pihaa peittivät jättimäiset lumikinokset ja kuun lopussa vietimme pääsiäistä.

Maaliskuun lukuvinkit:

Huhtikuu 2018

Huhtikuussa siivosin kirjahyllyn ja kirjoittelin omista pienistä ylellisyyksistä: ”Ylellisyys ei nykypäivänä välttämättä tarkoita hulppeita lukaaleja ja ökyautoja, vaan se voi olla jotain aivan muuta”. Kevät teki jo kovasti tuloaan, mutta ennen kuin lumet alkoivat sulaa kokonaan ehdin vielä kuvata kaunista merisumua mökkitontin lumimaisemissa ja kuvasimme tonttia myös yläilmoista.

Huhtikuun lukuvinkit:

Toukokuu 2018

Toukokuussa ihastelin kevään saapumista ja vietin aamuhetkeä Svenskt Tennin tunnelmissa. Teimme reissun niin Helsinkiin kuin Turkuunkin ja käväisin tietysti uudistetussa Sisustuksen Koodissa. Pääsin luomaan kesäkattauksen IKEA:n kattauskilpailuun* – mikähän kattaus voitti?

Toukokuun lukuvinkit:

Kesäkuu 2018

Kesäkuussa ahkeroimme mökkitontilla raivaus- ja puuhommissa*. Paljastin vihdoin millainen mökki meille onkaan rakentumassa* yhteistyössä Kannustalon kanssa. En voi vieläkään käsittää, että pääsin suunnittelemaan oman talomalliston! Kotona sisustin terassia* ja uusi nojatuolimme saapui vihdoin. Juhannuksen vietimme ex tempore päätöksellä Viron Pärnussa – se olikin mukava reissu!

Kesäkuun lukuvinkit:

Heinäkuu 2018

Heinäkuussa lomailtiin – kuinka mahtavan lämmin kesä meillä olikaan! Kävimme monta kertaa uimassa niin mökkirannassa kuin Kokkolan ihanilla hiekkarannoilla. Näyttävät kaislat ihastuttivat maljakossa ja innostuin sisustelemaan myös saunatuvassa pitkästä aikaa. Kävin tietysti Asuntomessuilla, joiden anti jäi kieltämättä aika laihaksi. Tehtiin myös veneretki läheiselle Tankarin saarelle ja listasin kesäloman kohokohdat blogiin. Tie mökkitontin perille saakka valmistui.

Heinäkuun lukuvinkit:

Elokuu 2018

Elokuussa päästiin kunnolla vauhtiin mökkitontilla: saimme rakennusluvan ja maatyöt sekä perustukset valmistuivat. Blogissa kerroin jännittävästä projektista: pääsin suunnittelemaan Cello-keittiön* Habirare-messuille! Sisustelin olohuoneeseen loppukesän tunnelmaa ja keittiössä kokkailtiin kauniin ja käytännöllisin välinein*. Virittelimme saunatuvan terassille verkon, jota voi käyttää monenlaiseen somistukseen.

Elokuun lukuvinkit:

Syyskuu 2018

Syyskuussa sisustelin syksyisin sävyin kotona. Syyskuu jäi mieleen erittäin kiireisenä: oli Habitare-messut ja samaan syssyyn sain yhdistettyä työmatkankin. Kiireisen arjen lomaan kaipasin takkatulta ja rauhoittumista. Suunnittelemani Cello-keittiö* esiteltiin Habitaressa ja kiitos vielä kaikille, jotka tulitte minua sinne moikkailemaan! Kirjoittelin blogiin kyselytutkimuksesta, jonka avulla sain tarkempaa tietoa blogini lukijoista. Tunnistin itseni enemmistön vastauksista, mutta minusta on todella hienoa, että blogini lukijakunta kattaa eri taustaisia ihmisiä. Syyskuu huipentui mökkitontilla, kun talopakettimme saapui*!

Syyskuun lukuvinkit:

Lokakuu 2018

Lokakuussa innostuin hämyisestä tunnelmasta – miksei pimenevä vuodenaika voisi näkyä myös tunnelmana blogikuvissa? Kirjoitin boxijemmarin tunnustukset* ja vastailin sisustuskysymyksiin. Summasin blogissa mitä mökkiprojektissa tapahtuikaan talopaketin pystytyksen jälkeen ja esittelin Villa Fregatin olohuoneen 3D-kuvana*. Piha loisti kauniissa syksyisissä sävyissä.

Lokakuun lukuvinkit:

Marraskuu 2018

Marraskuu alkoi haikeissa tunnelmissa, sillä jouduimme luopumaan meidän rakkaasta, 18,5 vuotiaasta Viivi-kissastamme. Viivi oli sairastellut ja lopulta raskas päätös oli tehtävä, kun lääkkeet eivät enää tehonneet. Kotona sisustelin vanhalla tammisella sohvapöydällä ja mökkitontilla ihastelin marraskuun kauneutta – ei mikään tyypillinen kuvaus marraskuusta. Saimme mökin eristettyä, kun Ekovilla toimitti puhallusvillat* mökille. Herättelin jo pikkuhiljaa joulutunnelmaa, kun päätin toteuttaa Valkoisen Harmajan joulukampanjan, jossa annoin näkyvyyttä paikallisille kivijalkamyymälöille.

Marraskuun lukuvinkit:

Joulukuu 2018

Joulukuussa tunnelmoitiin vahvasti joulua. Innostuin todella paljon piparinruskeasta sävystä ja kauniista joulukukista. Mökkiprojekti edistyi raudoitusten ja eristeiden osalta ja eteenpäin ollaan päästy taas monta askelta – mutta kirjoittelen joulukuun raksaraportin myöhemmin. Joulun alla blogi hiljentyi hetkeksi, sillä halusin omistaa joulunaluspäivät sekä joulun vieton kokonaan kiireettömään yhdessäoloon perheen kanssa. Joulukuu huipentui välipäivinä, kun saimme uuden perheenjäsenen: pikkukissa-Pörrön. Pörrö on kyllä valloittanut meidän kaikkien sydämet! Nytkin hän nukkuu sylissäni, kun naputtelen tätä postausta.

Joulukuun lukuvinkit:

*

Vuosi 2018 sisälsi monia kohokohtia: mökkiprojektimme alkoi, sain huikeita suunnittelumahdollisuuksia ja teimme mukavia reissuja perheen kesken. Samalla vuosi sisälsi paljon haikeutta ja surua, kun Viivi-kissamme sairastui. Koen myös, että vuosi oli erittäin kiireinen, sillä meneillään on samaan aikaan niin monta juttua: töissä valmistelen sote- ja maakuntauudistusta, suoritan markkinointiviestinnän johtamisopintoja ja lisäksi mökkiprojekti + talomalliston suunnitteluun liittyvät työt sekä blogityöt nappaavat myös oman aikansa. Harrastuksille ei tässä palapelissä jää tilaa, mutta olen yrittänyt varata aikaa myös palautumiseen ja rentoutumiseen aina silloin, kun mahdollista.

Vuonna 2019 aion kuitenkin hidastaa tahtia. Luulen, että kirjoittelen blogiin aiempaa harvemmin, mutta tietysti aina oman innostuksen mukaan. Odotan innolla, kun mökkiprojekti etenee ja pääsen sisustamaan tuota pientä taloa! Kodin sisustamisen punainen lanka voisi ensi vuonna olla karsiminen: kaipaan selkeyttä ja avaruutta. Uusi vuosi tuntuu minusta aina kutkuttavan innostavalta, sillä minulle se merkitsee uuden alkua ja uusia mahdollisuuksia.

Oikein lämmin kiitos teille kaikille blogini lukijoille kuluneesta vuodesta! Kiitos kivoista viesteistä ja kommenteista, joita olette laittaneet minulle eri kanavia pitkin!

❤

Suuri kiitos myös tämän vuoden yhteistyökumppaneilleni luottamuksesta ja inspiroivista yhteistyömahdollisuuksista sekä pr-lahjoista!

Kiitos / Thank you:

Arabia – Cello (K-Rauta) – Daniel Wellington – Ellos – Ekovilla – Familon – Fiskars – IKEA – Kannustalo – Kauniisti kotimainen – Kukkakauppa Mari Havia – Kähler –  Lundia – Marimekko – Nougat – Omiako – Proviter – Sisustuksen Koodi – Stockmann – Suomen Blogimedia – Tikkurila

 

*tähdellä merkityt linkit johtavat kaupallisessa yhteistyössä toteutettuihin postauksiin

Author

2 Comments

  1. Hei, rupesi kiinnostamaan, kun jätätte betonilattian, onko lattiassa lämmitys? Tai millä mökki yleensä lämpiää?
    Mökin räystäät näyttävät kuvissa pieniltä, vai onko ollenkaan? Millä tai miten sadevesi poistuu katolta, ettei valu seiniä pitkin. Omassa mökissämme on leveät/syvät räystäät, joten seinät pysyvät mökissä kuivina. Varmaan tyhmiä kysymyksiä, mutta nykyrakentamisessa kosteusongelmat on ratkaistu ilmeisesti jotenkin muuten, koska katoissa ei ole mitään laitoja, jotka suojaavat taloja.

    • Suvi M Reply

      Kyllä, tulee lattialämmitys. Mökki lämpenee sen lisäksi ilmalämpöpumpun ja tarvittaessa takan avulla. Toki mökissä on räystäät, jotka suojaavat seinän ja katon saumaa. Koko seinäähän räystäät eivät koskaan voi suojata. 😉 Ja sadevesi poistuu luonnollisesti rännejä pitkin. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.