Aika moni on varmasti kanssani samaa mieltä siitä, että säiden suhteen on aivan mahtava kesä! Minun kesälomani loppui tänään ja vaikka loma onkin ”ihmisen parasta aikaa”, oli töihin oikein mukava palata. Tässäpä muutamia kesälomani kohokohtia.

Lämpimät vedet. Tänä kesänä olemme uineet todella paljon! Kerran kävimme lasten kanssa uimahallin ulkoaltaissa, mutta totesimme, että viihdymme kesällä mielummin rannalla. Polskiminen on keskittynyt lempirannoillemme sekä oman mökkitontin rantaan. Merivesi on ennätyslämmintä! Pitäisikin laittaa mittari omaan rantaan, että lämpötila selviäisi.

Ajatella, että Pohjoismaiden pisin hiekkaranta sijaitsee täällä Kokkolassa Vattajalla, eikä moni kokkolalainen varmaankaan ole tiennyt tätä faktaa. Eilen olimme siellä uimassa ja oli kyllä aivan mahtavaa! Hiekkarannat sijaitsevat ennen Ohtakaria, josta olenkin aiemmin kirjoitellut blogissa. Jatkossa tulemme viettämään tuolla varmasti entistä enemmän aikaa, sillä nuo upeat rannat sijaitsevat melko lähellä meidän mökkitonttia.

Kivat retket. Tämän kesän pisin reissu ulottui Viron Pärnuun, josta kirjoittelinkin aiemmin. Muuten olemme lomailleet pääosin kotosalla ja tehneet pieniä retkiä lähiympäristöön. Tankarin reissu oli yksi kesän upeimmista kokemuksista! Jo pelkkä veneretki edestakaisin moottoriveneellä oli veneilyyn totuttumattomalle aikamoinen elämys. Oli myös mukava pyörähtää Asuntomessuilla ja kiertää kohteita yhdessä siskoni ja Maijan kanssa.

Joutilaat hetket kotona. Odotin kesälomalta eniten joutilaita hetkiä kotona. Loman alussa tuntui siltä, että en pääse lomailun makuun ollenkaan, sillä niin monta blogityötä ja muuta projektia oli vielä työn alla. Onneksi tavoitin lomafiiliksen melko nopeasti, kunhan olin saanut em. hommat tehtyä.

Parasta ovat hitaat aamut, jolloin ei ole kiire mihinkään. Juon aamukahvin hitaasti ja notkun pyjamassa pitkälle päivään. Nautin suuresti myös myöhäisistä illoista, kun katsomme Mankun kanssa yhdessä HBO:ta tai Netflixiä. Tällä hetkellä kesken on Westworld. Handmaid’s Talen kaikki jaksot saimme katsottua jo läpi. Itse olen katsonut Girls-sarjan melkein kokonaan läpi – enää on viimeinen tuotantokausi jäljellä. Lisäksi katson The Affair -sarjan uusia jaksoja.

Mielekkäät projektit ja puuhastelut. Joutilaisuuden vastapainoksi kaipaan kyllä jonkin verran puuhastelua. Olen pessyt ikkunat ja pitänyt kodin siistinä paremmin kuin arkena. On ollut mahtavaa, kun energiaa ja ennen kaikkea intoa on riittänyt siivoamiseen aivan eri tavalla kuin arkena. Toki mökkiprojektikin on pitänyt meitä kiireisinä; paljon on tehty puuhommia ja kerätty materiaalia rakennuslupaa varten.

*

Parasta on se, että kesäloma teki todellakin tehtävänsä ja koen, että olen saanut kunnolla levähtää. Olin todellakin unohtanut kaikki salasanani ja jouduin ensitöikseni vaivaamaan IT-tukea niiden palauttamiseen. Nyt uudella innolla kohti uusia, mielenkiitoisia työjuttuja! Vaikka työt alkoivat taas, ei se tarkoita sitä että kesä olisi ohi. Lisää kohokohtia on varmasti vielä luvassa, kun kesä jatkuu…


Translation: My summer highlights: warm water & swimming, small trips to nearby locations, idle moments at home and interesting projects.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.