Sisustuskorokkeet ja -pilarit ovat tällä hetkellä hyvin trendikkäitä. Tyypillisesti sisustuspilarin päälle asetetaan pieni veistos (nekin ovat hyvin trendikkäitä juuri nyt) tai maljakko.

Sisustuspilari, podium, on melko helppo nikkaroida itsekin. Sen voi rakentaa oikeastaan mistä levystä vain (vanerista, laminaatista tai lastu- tai kipsilevystä). Mankku nikkaroi minulle podiumin mdf-levystä. Tässäpä tarkemmat ohjeet.

Näin teet sisustuspilarin:

1. Hanki valmiiksi oikeaan mittaan sahatut levyt puutavaraliikkeestä. Meidän sisustuskorokkeen mitat ovat: korkeus 120 cm, leveys 20 cm ja syvyys 20 cm. MDF-levy on 15 mm paksua.

2. Liimaa osat kiinni toisiinsa puuliimalla ja varmista pysyvyys vielä naulaamalla.

3. Kittaa ja hio naulanreiät piiloon. Pyyhi pölyt pois.

4. Maalaa pilari haluamaasi sävyyn. Meidän pilari on maalattu Tikkurilan Merino-sävyllä* ja tarkemmat maalausohjeet löydät minun osiostani Tikkurilan sivuilta.

Nyt vain nikkaroimaan!

P.S. Tällä samalla tekniikalla nikkaroimme muuten aikoinaan myös sängynpäätymme, josta usein kysytään.

*Maalausprojekti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tikkurilan kanssa.


Translation: A trendy interior podium is easy to make. Just get precut mdf (or some other board) in the size you want (ours is 120x20x20 cm) and attach the pieces together with glue and nails. Then sand the podium and paint it with desired colour. That’s it.

 

Author

3 Comments

  1. Minä ostin jokin aika sitten netistä ulkomailla vanhalta mummolta marmorisen sisustuspilarin missä on messinkinen jalka (ja samaa sarjaa sain sohvapöydänkin..) eipä arvannut mummo minkä trendipaalun sain muutamalla kympillä … ?

    • Suvi M Reply

      Oi että, mikä löytö! <3 On varmasti upea. Ihastelen aina mitä mielettömiä löytöjä nettikirppiksiltä voikaan tehdä. Oma tuuri ei vaan ole kovin kummoinen. Pitäisi vain useammin selata noita aarreaittoja...

  2. Tilasin itse hifitalo.fi:stä mittaan sahatut mdf-levyt. Kustannukset 66 euroa toimituksineen. Hinnassa oli mukana 10 euron sahausmaksu, koska itse tilauksen hinta jäi alle 50 euron.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.