Vuosien varrella on tullut suunniteltua ja nikkaroitua kaikenlaisia tee-se-itse-ratkaisuja kotiin. Koska näistä aina silloin tällöin kysellään, päätin koota tähän postaukseen TOP 5 omaa suosikkiani meidän nikkaroinneista sekä muutaman sanasen niiden taustalta.

1. Sängynpääty

Luulenpa, että meidän sängynpäädystä on kyselty kaikista eniten koko blogihistoriani aikana. Nikkaroimme tämän sängynpäädyn jo ensimmäiseen rakentamaamme taloon vuonna 2007. Sama pääty on edelleen käytössä, mutta maalasimme sen makuuhuoneen seinien kanssa samalla sävyllä (St. Paul´s Blue) pienen pintaremontin yhteydessä. Sängynpääty on nikkaroitu mdf-levystä ja tästä ikivanhasta postauksesta löytyy tarkemmat ohjeet.

2. Terassin sohva + pöytä

Tuskastuimme aikoinaan siihen, että mistään ei tuntunut löytyvän tarpeeksi simppeliä ulkosohvaa terassille. Niinpä päätimme nikkaroida sellaisen itse. Samalla teimme sohvaan sopivan betonipöydän. Molemmat ovat nyt neljättä kesää käytössä ja pientä kulumista on havaittavissa; maali lohkeilee ja metallirunko on päässyt vähän ruostumaan.  Jälkeenpäin olemme huomanneet, että sohvasta olisi voinut tehdä pikkuisen syvemmän. Ehkä innostumme vielä joskus nikkaroimaan sohvasta paremman version – mutta toisaalta ulkokalustevalikoimat ovat viime vuosina parantuneet huomattavasti, joten valmiin sohvan hankkiminen houkuttelisi kovasti myös.

3. Lastenhuoneiden parvisängyt

 

Viime kesänä remontoimme molempien lasten huoneet ja nikkaroimme heille parvisängyt. Näin pääsimme eroon erillisistä vaatekaapeista, jolloin tilaa vapautui muille toiminnoille. Parvisängyt ovat toimineet loistavasti arjessa, eikä kumpikaan ole kertaakaan tipahtanut alas sängystä. Lasten tavarat mahtuvat hyvin sängyn alapuolisiin laatikoihin ja kaappeihin. Kuten aiemmin mainitsemani sängynpääty, myös nämä parvisängyt nikkaroitiin MDF-levystä ja maalattiin itse. MDF-levyistä voi kyllä nikkaroida vaikka mitä…

4. Piha-aita

Viime kesänä aikaa DIY-hommiin tuntui riittävän, sillä parvisänkyjen lisäksi nikkaroimme meidän takapihalle aidan. Suunnittelin aidan niin, että se olisi kevyen ja siron näköinen, mutta estäisi kuitenkin näkymää tehokkaasti. Rimat on kiinnitetty limittäin, jolloin aita näyttää samalta molemmin puolin ja antaa tehokkaasti näkösuojaa.

Olemme todella tyytyväisiä, että rakensimme aidan, sillä näin saimme kaivattua näkösuojaa paljon nopeammin kuin että olisimme odottaneet pensasaidan kasvua (eikä minun tarvitse kitkeä enää rikkaruohoja kitukasvuisesta aronia-aidasta). Jännitimme vähän, että elääkö aita kovasti talven aikana, mutta onneksi se ei ole vääntynyt yhtään. Vielä pitää hommata pystytolppiin ”huput” ja sitten alkaa aita olla viimeistelty. Tämä aita ei ollut nopein nikkaroida ja maalata, sillä rimoja tuli niin paljon, mutta lopputulos on sellainen kuin toivoimme.

5. Ruokapöytä

Loppuvuonna saimme vihdoin toteutettua myös yhden minun pitkäaikaisen haaveeni: ruokapöydän, jossa olisi käännettävä kansi. Olin suunnitellut pöytään metalliset jalat, mutta koska emme saaneet aikaiseksi etsiä sopivaa tekijää jaloille, päätimme toteuttaa pöydän nopeasti HAY:n pukkijalkojen avulla. Hommasimme siis vain vanerikannen, jonka käsittelimme toiselta puolelta valkoiseksi ja toiselta mustaksi. Juju on kannen kiinnityssysteemissä, joka mahdollistaa pöydän kannen kääntämisen näppärästi. Näin pöydän ilmeen voi muuttaa tosi helposti ja nopeasti. Haluaisin vielä hankkia puupintaisen pöydänkannen.

*

Tykkään tosi paljon itse tehdyistä sisustusratkaisuista ja suunnittelen innoissani kaikenlaista. Onneksi on tuo toinen puolisko, joka tykkää niitä myös toteuttaa. Olen koonnut kaikki DIY-jutut kätevästi saman otsikon alle blogin ylävalikkoon. Tänä vuonna taitaa tämän tyyppiset DIY-jutut jäädä vähemmälle, kun mökkiprojekti pääsee kunnolla käyntiin…


Translation: My top 5 DIY projects: a headboard, sofa + table for our terrace, beds for kids rooms, fence and a dining room table that has a reversable top.

Author

4 Comments

  1. Ihania diyjuttuja <3 Tuosta teidän betonipöydästä aiemmin sinulta vinkkejä kyselenkin, ja taisin betonipöydän kautta blogisikin löytää 😀
    Upea tuo lastenhuoneen sänky, aivan loistava toteutus 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.