Me suuntasimme hetken päähänpistosta juhannukseksi Viron Pärnuun. Alunperin meidän oli tarkoitus telttailla juhannuksena mökkitontilla, mutta suunnitelmat muuttuivat kun katsoimme sääennusteita. Niinpä varasimme vajaata viikkoa ennen juhannusta laivamatkan ja pienen villahuoneiston Virosta. Tällaiset spontaanit matkat ovat niin hauskoja!

Emme olleet aikaisemmin käyneet Pärnussa ja mielikuvissani siinsi kauniit hiekkarannat ja viihtyisä pikkukaupunki. Juuri sellainen Pärnu olikin. Olimme matkalla kolme yötä ja pääosin saimme nauttia aurinkoisista päivistä. Sunnuntaina oli sateista, joten päätimme tehdä pienen roadtripin Latvian puolelle. Olimme siis matkalla omalla autolla.

Pitkä viikonloppu kului leppoisasti Pärnun pikkukatuja käppäillen ja rannalla istuskellen. Jos olisi ollut lämpimämpi, olisi rantaelämää voinut viettää oikein kunnolla, jolloin reissu olisi ollut antoisampi. Lapset kyllä kävivät kastautumassa meressä ja nauttivat rannan muista huvituksista, kuten minigolfista.

Meidän majapaikka

Iltaisin kävimme syömässä ravintoloissa, jotka näyttivät viihtyisiltä. Täytyy kyllä myöntää, että mitään erikoisen hyvää ruokaa emme missään paikassa saaneet. Muuten kokkailimme omassa pienessä huoneistossamme, joka sijaitsi rauhallisella paikalla sopivasti rannan ja vanhankaupungin läheisyydessä. Majoitus löytyi näppärästi booking.comin kautta.

Minä ihastelin Pärnun söpöjä pikkuvilloja ja upeita funkistaloja. Lapset kysyivätkin, että olimmeko tulleet matkalle vain ihailemaan taloja. Minusta on niin mielenkiintoista nähdä miten ihmiset asuvat eri maissa ja nautin siitä, kun saan bongailla viehättäviä pikkutaloja – vastasinkin, että sama mihin menemme, niin tulen aina kiinnittämään erityistä huomiota taloihin. Osa Pärnun taloista oli kylläkin melkoisen huonossa kunnossa, mikä on todella surku, sillä kunnostamalla niistä saisi todella upeita.

Olimme kaikki samaa mieltä siitä, että tälle reissulle olisi riittänyt kaksikin yötä. Meille kaikille ehti tulla jo kova koti-ikävä! Asiaan vaikutti varmasti se, että viimeisenä päivänä satoi ja tuntui siltä, että Pärnu oli jo nähty. Uskon, että fiilis olisi ollut eri jos olisi ollut lämmintä ja aurinkoista ja olisimme voineet viettää sen päivän rannalla.

Koukkasimme reissun Turun kautta ja piipahdimme siskoni luona. Sain samalla noudettua mukaan meidän uuden, ihanan nojatuolin. Siitä siis luvassa juttua ihan lähiaikoina…

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.