Olen melkoisen surkea viherpeukalo. Kasvini nuupahtavat yleensä siksi, että en muista kastella niitä tarpeeksi usein. Viime viikon Helsingin reissulta ostin mukaani pari apulaista, jotka ratkaisevat tämän ongelman: kastelupallot.

Olin jo pitkään miettinyt, että kastelupallo voisi olla kätevä meidän huushollin kasveille. Ensimmäistä kertaa kuulin moisesta kapistuksesta, kun sellainen ilmestyi Samuji Home mallistoon (enää sitä ei taida mallistossa olla). Sittemmin olen bongannut kastelupalloja monilta eri brändeiltä. Omani bongasin Granitista.

Ensimmäisen kastelupallon sujautin fiikuksen ruukkuun. Kasvi on piristynyt huomattavasti kesän aikana, kun olen muistanut kastella sitä ahkerammin – se on tehnyt monta uutta lehteä. Ehkäpä se piristyy entistään tästä kastelupallosta. Minun täytyisi lisätä kasville uutta multaa, sillä se on aivan vinossa.

Kastelupallo on ns. kasteluvahti. Pallo sujautetaan muutaman senttimetrin syvyydelle multaan ja täytetään vedellä. Kastelupallo imee mullasta happea ja samalla antaa saman verran vettä takaisin. Kasvi säilyttää kosteuden noin 1–2 viikkoa pallon ansiosta. Niin kätevää! Minusta nämä pallot ovat kaikenlisäksi tosi kivan näköisiä ja sopivat hyvin pariksi viherkasville.

Lue myös: Ideoita vihersisustamiseen


Translation: How beautiful and handy is this watering ball!

Author

2 Comments

  1. Laitan kastelupallon suuaukon ympärille palan kahvisuodatinpussia. Se pitää multahippuset poissa pallosta.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.