Tänään haluan esitellä teille upean ja erittäin inspiroivan kohteen, josta me suomalaiset saamme olla ylpeitä. Sisustusarkkitehti Joanna Laajisto on luonut upean uuden ilmeen Suomen Ranskan Instituutille Pariisiin. Juhani Pallasmaan suunnitteleman instituutin peruskorjauksen arkkitehtinä on toiminut Pekka Littow.

Joanna Laajisto on yksi lempisuunnittelijoistani ja hänen luomat sisustukset ovat aina täydellisiä. Tästäkin kohteesta huokuu tyylikäs ajattomuus, mutta lopputulos ei kuitenkaan ole mitenkään hienosteleva. Huonekalut on valmistanut suomalainen Made by Choice.

Suomen Ranskan Instituutissa esitellään suomalaista osaamista muotoilun, ruokakulttuurin ja modernin taiteen avulla. Instituutti avattiin vuonna 1990 ja nyt oli aika remontoida ja uudistaa tilat. Sisustuksen lähtökohtana oli nimenoman ajattomuus – ajatus luoda tila, joka kestää aikaa. Tämä näkyy materiaalivalinnoissa, joissa on suosittu luonnonmateriaaleja kuten puuta, kiveä ja metallia. Luonnonmateriaalit patinoituvat arvokkaasti ja kauniisti. Ajattomuus näkyy myös neutraalissa värimaailmassa.

Kesähelteillä oman kodin sisustaminen on luonnollisesti jäänyt taka-alalle, mutta olen imenyt paljon inspiraatiota showroomien sivustoilta ja sisustuslehdistä. Tässä kohteessa minua inspiroivat erityisesti puiset huonekalut sekä hienostunut värimaailma. Voi kunpa pääsisi jo sisustelmaan kesämökkiä! Siellä tulemme käyttämään vaaleaa puuta melko runsaasti materiaalina.


Translation: Finnish interior architect Joanna Laajisto has created absolutely beautiful space for Institut finlandais in Paris. The institute showcases Finnish craft, gastronomy and contemporary art. 

Photos: Mikko Ryhänen via Make it Last and Studio Joanna Laajisto

 

 

 

 

Author

2 Comments

  1. Ihana, ajaton, saumaton kokonaisuus! Joanna on kyllä yks minunkin lempparisuunnittelijoita! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.