Kaupallinen yhteistyö: Ekovilla

Olemme saaneet nauttia lämpöisestä ja aurinkoisesta syksystä, mikä on ollut erinomaista mökkiprojektin kannalta. Tällä viikolla, kun ensimmäiset kirpsakat pakkaspäivät saapuivat saapui myös mökkimme lämmöntuoja: Ekovillan puhallusvillat.

Oli ehkä syksyn kaunein aamu, kun köröttelin mökkitontille katsomaan kuinka puhallusvilla asennetaan. Huristelin läpi kuuran peittämien peltomaisemien ja vähällä oli etten pysähtynyt matkalla kuvaamaan auringossa kimaltelevia huurteisia pellonreunoja. Mikä onni, että saamme villat juuri sopivasti kun pakkaspäivät alkavat!

Olemme päättäneet rakentaa kesämökkimme, Villa Fregatin, ekologisia vaihtoehtoja hyödyntäen niin pitkälle kuin se tämän tyyppisessä rakennusprojektissa on mahdollista. Heti alusta asti oli selvää, että valitsemme talotoimituksen KannustaloEKO-rakenteella. Valitsimme Ekovilla-rakenteen nimenomaan sen ekologisuuden, hengittävyyden ja lämmöneristysominaisuuksien takia.

Ensimmäiset Ekovillan levyvillat saimme tontille jo talotoimituksen yhteydessä ja rakennusmiehemme ovat asentaneet niitä mm. kattorakenteisiin. Levyvillojen lisäksi jyrkkään kattoomme tulee puhallusvillaa. Ekovillan puhallusvillan voi tilata oman rakennusaikataulun mukaan. Kannattaa kuitenkin olla hyvissä ajoin yhteydessä Ekovillan suuntaan puhallusvillojen toimituksesta, jotta asennus voidaan ajoittaa työmaan ja oman aikataulun kannalta parhaaseen ajankohtaan. Tyypillinen toimitusaika Ekovillalla on n. 1-2 viikkoa, mutta syksyn sesonkiaikana toimitusaika voi luonnollisesti olla pidempi.

Kun saavuin mökkitontille, olivat Ekovillan miehet täydessä touhussa. Mökin sisälle luikerteli paksu letku, jonka sisässä puhallusvilla matkasi ylös kattorakenteisiin. Puhallusvilla asennettiin sitä varten rakennettuihin osioihin mökin kattorakenteisiin. Ilmansulkukankaaseen tehtiin pieni viilto, josta puhallusvilla pystyttiin puhaltamaan kattorakenteisiin. Reiät paikattiin tarkoituksenmukaisella teipillä.

Välillä letkusta tupsahti ilmaan pieni määrä puhallusvillaa, joka leijaili nätisti alakertaan. Olin ehkä niin lumoutunut kauniista pakkasaamusta, että minusta Ekovillan ilmassa leijailevat hippusetkin näyttivät tosi kauniilta, ihan kuin lunta.

Sisällä hommat sujuivat niin näppärästi, että päätin siirtyä pois jaloista ja mennä ihailemaan kaunista aamua mökkirantaan. Ekovillan puhallusvillan asennus oli todella sutjakasta: jo muutaman tunnin päästä oli valmista. Tunnelmia voit kurkistaa Villa Fregatin Instagram-tililtä, jonka ”Kohokohtiin” olen tallentanut Ekovilla-toimituksen InstaStory-pätkät.

Mökkirannassa meri oli alkanut jäätyä ja iso joukko joutsenia parveili rannan tuntumassa. Siellä ne pyllistelivät minulle. Aamun hiljaisuudessa kuului vain satunnaiset joutsenten kajahdukset sekä Ekovilla-koneen hurina. Mietin, kuinka onnekkaita olemme, että olemme löytäneet näin ihanan paikan ja että saamme rakentaa unelmiemme vapaa-ajan kotia. Miten enää maltamme olla täältä pois, kun mökki valmistuu? Varmasti vietämme mökillä paljon aikaa talvellakin, sillä hyvän eristeen ansiosta mökki pysyy lämpimänä silloinkin.

Lue myös: Ekologinen ja hengittävä kesämökki

Author

1 Comment

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.