Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Olen vieraillut asuntomessuilla useana vuonna. Ensimmäinen visiittini taisi olla Pietarsaaren asuntomessuille vuonna 1994. Silloin teini-ikäisenä ihastelin kovasti rannan moderneja kivitaloja, mutta mieleeni jäi myös muista poikkeava Kannustalon Ainola. Ainola aloittikin tuolloin varsinaisen perinnetalobuumin Suomessa. Sittemmin Kannustalon asuntomessukohteet ovat aina nousseet suosikkikohteikseni – niissä on aivan omanlaatuinen tunnelmansa! Poimin tähän kaikkien aikojen lemppareitani, joista jaksan inspiroitua edelleen vuodesta toiseen niin arkkitehtuurisesti kuin sisustuksellisestikin. Ota hyvä asento, luvassa on paljon inspiroivia kuvia useammasta eri kohteesta. Lopussa luvassa myös kiva arvonta!

Kosketus

Moderni Kosketus esiteltiin Tuusulan Asuntomessuilla vuonna 2000. Talon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Heikkinen-Komonen ja sisustuksesta vastasi sisustussuunnittelija Kirsi Valanti. Kosketus on valittu New Yorkin Modernin taiteen museon maailman parhaita valmistaloja esittelevään näyttelyyn, Home Delivery: Fabricating the Modern Dwelling.

Siinä missä Ainola aloitti perinnetalobuumin, loi Kosketus pohjaa modernin puutaloarkkitehtuurin suosiolle Suomessa. Kosketus on ollut inspiraationa Kannustalon Harmaja-mallistolle.

Kosketus on aina ollut yksi lempitaloistani. Ihastuin erityisesti talon ikkunaseinään ja moderniin kattolinjaan. Kun rakensimme omaa Harmajaa, haaveilimme vastaavanlaisesta terassipurjeesta omaa pihapiiriin ja ihailimme Kosketuksen väljää rimoitusta, jota löytyy meidänkin julkisivusta yhdistettynä tihempään rimoitukseen.

Kosketuksen sisustus on hyvin ajaton. Olohuone voisi hyvin näkyä nykypäivän sisustuslehdissä – ajankohta paljastuu vain teknisistä laitteista. Makuuhuoneen luonnonläheinen, oljenkeltainen sävymaailma on puolestaan hyvinkin ajankohtainen juuri nyt. Olohuoneen ja makuuhuoneen lisäksi yksi lempitiloistani tässä talossa on aina ollut kylpyhuone: pidän erityisesti ikkunoiden sijoittelusta ja sopivasta ripauksesta puuta.

Vihervaara

Vihervaara oli Kannustalon messukohde Hämeenlinnassa vuonna 2007 ja valittiin messuvoittajaksi. Vihervaara on saanut vaikutteita Amerikan itärannikon taloista, mikä näkyy mm. ikkunoissa ja terassien pylväsrivistöissä. Pihapiiristä löytyy talon arkkitehtuuriin sulautuva leikkimökki, pergola ja tunnelmallinen kesähuone – klassista Kannustalon pihapiiriajattelua. Vihervaaran messutalon sisusti sisustussuunnittelija Helena Karihtala.

Vaikka koenkin modernin arkkitehtuurin enemmän omantyylisekseni, ihailen kovasti myös klassisempia puutaloja ja niiden luomaa kutsuvaa tunnelmaa. Vihervaarassa on viehättävää klassista ajattomuutta. Olohuoneen vinokatto, esillä olevine kattoparruineen on minusta talon parhaimpia ratkaisuja. Myös olohuoneen täysin aukeavat korkeat ikkunat ovat hieno oivallus.

Tämäkin sisustus inspiroi edelleen kovasti; etenkin makuuhuone on minusta aivan ihana! Puusälekaihtimet ovat aina olleet lemppareitani ja tässä kohteessa ne näyttävät erityisen hyvältä. Kiinnittäkää huomiota myös erittäin kauniisiin seinäsävyihin.

Messutalo-Vihervaara sisustettiin sittemmin uudestaan modernimmalla twistillä ja kirjoittelinkin siitä aikonaan postauksessa Vihervaaran uusi ilme.

Aarre ja Helmi

Kannustalo esitteli Kokkolan asuntomessuilla vuonna 2011 peräti kolme kohdetta: Aarteen, Helmen ja Venlan. Oma suosikkini näistä kolmesta oli Aarre-talon pihapiiriin rakennettu Helmi. Talo suunniteltiin isovanhempien taloksi perinteiseen pohjalaiseen pihapiiriin ja suunnittelussa painotettiin esteettömyyttä sekä toimivuutta – samat tilaratkaisut toimivat niin senioreiden kuin lapsiperheiden asumisessa. Nuo periaatteet eivät kuitenkaan mitenkään vähennä talon viehättävyyttä. Sisustuksesta vastasi sisustussuunnittelija Kirsi Valanti.

Helmen sisustuksessa on käytetty monia klassikoita (esim. Artekia). Pidän kovasti siitä miten perinteiseen puutaloon on tuotu ripaus graafisuutta juurikin modernien kalusteiden ja mustavalkoisten tekstiilien kautta. Ja nuo sisäikkunat – kuinka ihana idea!

Talon keittiö, mustine huuveineen ja harmaine kaapistoineen voisi tänä päivänä hyvin näkyä ruotsalaisten sisustuslehtien sivuilla, joissa suositaan ennemminkin klassisen pelkistettyä kuin täysin modernia sisustustyyliä. Samaa voi sanoa Aarre-talon ihasta keittiöstä, josta oli pakko poimia mukaan muutama kuva (alla). Aarre-talon keittiöstä löytyy jopa osittainen, marmorinen välitilalaatoitus, jollainen tuntuu juuri nyt hyvin ajankohtaiselta – ja näistä kuvista on kuitenkin jo seitsemän vuotta aikaa.

Aarre-talon suunnittelun inspiraationa käytettiin Kokkolan vanhankaupungin Neristanin tunnelmallisia pihoja. Talomalli on Kannustalon valikoimissa edelleen puurunkoisena versiona, johon voit valita joko rapatun tai puuverhotun julkisivun.

Lato

Lato esiteltiin Jyväskylän asuntomessuilla vuonna 2014. Tuo messupäivä onkin jäänyt erityisesti mieleeni, sillä vietimme silloin 10-vuotishääpäivämme asuntomessuilla. Ihastuimme molemmat todella kovasti Latoon ja palasimme kiertämään talon vielä uudestaan messukierroksen lopuksi. Reissun jälkeen kirjoittelin Ladosta postauksessa Asuntomessujen kolme suosikkiani: 1 Kannustalo Lato.

Ensiesittelynsä Lato sai jo vuoden 2009 Habitare-messuilla. Talon on suunnitellut muotoilija Ulla Koskinen ja Jyväskylän asuntomessuille sen sisusti Helena Karihtala. Kuten aikoinaan postauksessa mainitsinkin, ei liene siis yllättävää, että ihastuin tähän kohteeseen niin paljon, kun sen suunnittelusta vastaavat kaksi sisustusidoliani.

Olen aina rakastanut klassista, yksinkertaista talon muotoa ja siitä pidän Ladossakin. Oma lempparini ulkopuolelta on päädyssä oleva terassi, joka aukeaa ylös saakka. Sisällä pidän oikeastaan ihan kaikesta. Sisustus on toteutettu todella inspiroivasti ja tarjoilee ei-niin-nähtyjä upeita designhuonekaluja.

Jos jokin lempitila olisi pakko valita, se olisi makuuhuone. Makuuhuoneen sängynpääty, tummanharmaa seinä ja katosta roikkuva yövalaisin ovat aivan lempiyhdistelmäni! Pidän todella paljon myös siitä miten kohteeseen on tuotu paljon säilytystilaa ja käytännöllisiä ratkaisuja siten, että ne yhdistyvät sisustukseen saumattomasti ja kauniilla tavalla (esim. makuuhuoneen ikkunoiden alla oleva hyllykkörivi sekä viehättävä walk-in-closet).

Pohjanmaa

Moderni pohjalaistalo Kannustalo Pohjanmaa esiteltiin Seinäjoen Asuntomessuilla vuonna 2016. Talon suunnitteli Kannustalon arkkitehti Kati Rasku ja sisustuksesta vastasi jälleen kerran Helena Karihtala.

Pohjanmaa-talon rakentuminen olikin minulle aivan erityislaatuinen tapaus, sillä pääsin seuraamaan projektia blogissani ja raportoimaan siitä lukijoilleni kuukausittain. Lopuksi vein teidät kattavalle kotikierrokselle Kannustalo Pohjanmaahan.

Pohjanmaa-talon arkkitehtuurissa pidän erityisesti suurista ikkunoista ja modernin ohuista ristikoista. Yläkerran kylpyhuoneessa on ihastuttava ranskalainen parveke. Sisätiloissa lempiasioitani arkkitehtuurisesti ovat esille jätetyt kattoparrut sekä ylös saakka auki oleva olohuone.

Pintamateriaaleissa näkyy paljon mustaa: ovet, kattoparrut, portaat, ikkunanpuitteet, laatoitukset ja makuuhuoneen tapetti. Lopputulos ei kuitenkaan ole graafisen mustavalkoinen, vaan muu sisustus pehmentää kokonaisuutta. Tämä oli messuilla uutta ja inspiroivaa!

Omat lempitilani tässä kohteessa ovat olohuone ja vanhempien makuuhuone. Olohuone on sisustettu suhteellisen modernein huonekaluin (Adean Bon-sohva, betonipöytä ja Gubin sivuhyllykkö), mutta räsymatot ja Carl Hansen & Sonin puiset huonekalut tuovat siihen viehättävää perinteisempää tunnelmaa. Makuuhuoneessa pidän kutsuvasta yleistunnelmasta ja erityisesti siitä, että makuuhuoneesta on kulku yhdistettyyn kylpy- ja kodinhoitohuoneeseen.

Harmaja Saimaa

Viime vuonna oli vihdoin vuorossa Harmajan esittely Asuntomessuilla – Harmaja-talomallihan julkaistiin jo vuonna 2005. Mikkelin Asuntomessujen Harmaja Saimaa oli loft-henkinen muunnos perinteisestä Harmaja-talomallista. Pintamateriaalivalinnoista vastasi sisustussuunnittelija Kirsi Valanti kun taas talon sisustus oli Susanna Vennon käsialaa. Tämä oli ehdottomasti lempikohteeni viime kesän asuntomessuilla, kuten silloin kirjoittelin postauksessa Asuntomessujen upein koti: Harmaja Saimaa.

Harmaja Saimaa ihastutti minut erityisesti aitoudellaan: kohteessa oli käytetty paljon luonnonmateriaaleja ja luonto oli huomioitu sisustuksessa monin eri tavoin (niin värimaailman kuin tontin muotojen puitteissa). Myös pohjaratkaisu oli aidosti toimiva, kuten Kannustaloissa tapaa olla.

Harmaja Saimaa on ehkä trendikkäimmin sisustettu Kannustalojen messukohde, mutta trendit toistuvat sisustuksen yksityiskohdissa: sisustusasetelmissa ja joissakin huonekaluvalinnoissa. Pintamateriaalit sen sijaan ovat hyvin ajattomat ja monenlaiseen sisustukseen taipuvat.

Tässä kohteessa lempitilojani olivat alakerran makuuhuoneet, joissa pidin erityisesti lämpimästä ja luonnonläheisestä sävymaailmasta. Risto-Matti Ratian ja Siparilan yhteistyönä syntynyt Vire-sisustuspaneeli jäi varmasti monen mieleen tästä kohteesta ja se on ehdottomasti myös minun yksi lemppariyksityiskohdistani.

*

Kannustalo on jokaisella kerralla onnistunut tuomaan jotain uutta ja inspiroivaa messukohteeseensa. Asuntomessuilla pitää minusta tarjota kävijöille uusia ideoita ja inspiraatiota, ja se onnistuu parhaiten alan rautaisia ammattilaisia hyödyntämällä. Nämä messutalot inspiroivat minua rehellisesti sanottuna paljon enemmän kuin tämän vuoden Asuntomessuvierailu kokonaisuudessaan. Vielä edelleenkin löydän Kannustalon messutaloista uusia ideoita ja jaksan pysähtyä ihastelemaan kauniita kokonaisuuksia. Olen poiminut monesta Kannustalon messutalosta ideoita omaan kotiin tai meidän tulevaan mökkiin, Villa Fregattiin. Villa Fregatissa esille jätetyt kattoparrut, ylös asti avoin olohuone, ranskalainen parveke ja ikkunoiden tammiset sisäkarmit ovat muutama esimerkki siitä.

Kuten olen varmaan jokaisen messuvierailun jälkeen todennut, Kannustalon kohteissa vallitsee aivan oma, erityislaatuinen tunnelmansa. Se on yhdistelmä laadukasta työnjälkeä ja viimeistelyä sekä taidokasta sisustamista ja tunnelmanluontia. Kannustalon messutalot eivät jää lavastuksiksi, vaan ne ovat aidosti toimivia, viihtyisiä ja muista erottuvia kohteita.

ARVONTA

Mikä Kannustalon asuntomessukodeista on ollut sinun suosikkisi? Vastaa kommenttiboxissa ja osallistut arvontaan. Luethan ennen sitä arvonnan säännöt, joissa on huomioitava GDPR-asetus. Ne kommentit, joissa ei anneta suostumusta sähköpostiosoitteen käyttöön arvonnassa, joudun valitettavasti poistamaan.

Arvontaan osallistuvien kesken arvotaan 2 kpl Helena Karihtalan Sisustajan Käsikirja -sisustuskirjaa. Arvonta päättyy pe 27.7.2018 klo 00.00. Arvon voittajan lauantaina 28.7.2018.

EDIT: ARVONTA-AIKA ON UMPEUTUNUT JA VOITTAJILLE ON ILMOITETTU VOITOSTA HENKILÖKOHTAISESTI. Arpaonni suosi nimimerkkejä Kotikulma / M ja Minna. Arvontakommentit on poistettu GDPR-säännösten mukaisesti.

Huom: arvonnan tietosuoja-asetukset:

  • EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) takia minun on saatava arvontojen yhteydessä osallistujien suostumus sähköpostiosoitteen käyttöön. Arvontaan osallistuminen ja sähköpostiosoitteen antaminen on vapaaehtoista. Ilman sähköpostiosoitetta en kuitenkaan voi ottaa voittajaan yhteyttä.
  • Saadakseni yhteyden voittajaan, arvontaan osallistuvan henkilön on jätettävä osallistumiskommenttiinsa sähköpostiosoitteensa. Osoite jätetään sille varatulle riville, jolloin se näkyy vain minulle. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi tekstikenttään, se näkyy kaikille.
  • Annathan osallistumiskommentissasi suostumuksesi siihen, että saan käyttää sähköpostiosoitettasi yllä mainitussa tarkoituksessa. Voit kirjoittaa kommenttiin esimerkiksi: ”saat käyttää sähköpostiosoitettani arvontavoitosta tiedottamiseen”.
  • Käytän sähköpostiosoitetta ainoastaan viestiäkseni arvonnan voittaneelle voitosta.
  • Säilytän tämän blogipostauksen arvonnan yhteydessä jätettyjä sähköpostiosoitteita 8 vuorokautta (28.7.2018 saakka), minkä jälkeen poistan arvontaan jätetyt kommentit kokonaisuudessaan WordPress-blogipohjasta.
  • Mikäli haluat peruuttaa suostumuksesi sähköpostiosoitteesi käyttöön, teet sen laittamalla kommentin: ”Peruutan suostumukseni” tämän saman postauksen kommenttilaatikkoon. Tällöin poistan kommenttisi.

ARPAONNEA!

Lue myös: Kannustalo-maailma: Messumenestyjät

Kuvat / Photos: Kannustalo


Translation: This blog post is a collaboration with Kannustalo. This is a tour in some of my favourite Kannustalo houses featured at the Finnish Housing Fair over the years. The houses are so inspiring! The giveaway in this blog post is targeted only to Finnish readers.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.