Villa Fregatti rakennetaan kaupallisessa yhteistyössä Kannustalo Oy:n kanssa

Mökkiprojektissa tapahtui lokakuussa hurjan paljon! Talopaketti saapui syyskuun viimeisellä viikolla ja sen jälkeen timpuriporukkamme on huhkinut mökillä niin sisä- kuin ulkohommissa.

Kun taloelementit oltiin saatu pystyyn jatkuivat hommat katon osalta. Timpuritiimimme asensi aluskatteen ja pian sen jälkeen saapuivat peltikaton asentajat mökille. Peltikatto saatiin paikoilleen päivässä. Rakennusmiehet kiinnittivät puuttuvaa julkisivuverhousta paikoilleen ja ikkunoista saatiin suojamuovit pois ulkopuolelta, kun ikkunapellit asennettiin paikoilleen. Sähkömieskin kävi jo vetämässä piuhoja paikoilleen.

Näkymä parvelta

Pienen tauon jälkeen hommat jatkuivat mökin sisällä. Timpuritiimi asensi kattorakenteita, puhallusvillojen koteloita sekä levyvillaa mm. välipohjaan. Oli melkoisen jännittävää päästä ensimmäistä kertaa käymään parvella. Illat alkoivat pimentyä ja aina kun me pääsimme työpäivän jälkeen raksalle käymään, oli jo lähes pilkkopimeää.

Kaupungin rakennustarkastaja kävi tekemässä runkokatselmuksen, eikä siinä tullut mitään erityistä huomautettavaa. Yhtä kantavaa pilaria pitää vähän lyhentää alaosasta, sillä puuta ei luonnollisesti saa valaa betonilattiaan.

Minä odotan kovasti, että Villa Fregatin korkeat päädyt saisivat myös julkisivuverhoilun, mutta nyt on ollut järkevää keskittyä sisähommiin, jotta voimme tilata puhallusvillan Ekovillalta. Talo pitää saada lämpimäksi ennen kuin betonilattia voidaan valaa.

Mankku on ahkeroinut tontilla huussin parissa ja se saatiinkin jo valmiiksi. Mankku piirsi ja rakensi huussin minun suunnittelemani Piha by Valkoinen Harmaja -pihakaapin pohjalta. Testasimme huussiin sellaista todella tummanvihreää maalia, mutta huussi jäi silti liian vihertäväksi. Niinpä se maalattiin lopulta mustaksi.

Meillä ei vielä tässä vaiheessa ole ollut kovin paljon tehtävää raksalla: olemme keskittyneet siivoiluun ja työn edistymisen ihailuun. Kohta mökki alkaa olla sisältä jo niin valmis, että päästään pintahommiin. Ne meidän on tarkoitus tehdä itse.

Syyssää on hellinyt upealla auringonpaisteella monena päivänä ja olemme nauttineet rauhoittavista maisemista ja veden liplatuksesta. Tänä aamuna ranta oli jo jäässä…

 

Villa Fregatin valmistumista voi seurata reaaliaikaisesti Instagramissa: @villa.fregatti. Olen tallettanut profiilin ”Kohokohtiin” InstaStory-videoita projektin etenemisestä.

Lue myös:

Villa Fregatti on pystyssä

Villa Fregatin pohjaratkaisu ja kurkistus olohuoneeseen

Author

10 Comments

 1. Katsoessani uusia taloja, tulee mieleen vanhan timpurin arvio nykyajan taloista; liian pieni hattu talolla. Eli katto ei suojaa taloa, mikä kuitenkin olisi sen tehtävä.

  • Suvi M Reply

   Talotekniikka kehittyy ja sitä myötä voidaan tehdä uudenlaisia ratkaisuja. Räystäät suojaavat riittävästi elementin ja katon välistä kohtaa ja koko seinää mikään katto ei pystyisikään suojata.

 2. Merja on oikeassa. Teilläkin talo on meren rannalla, rankkojen elementtien äärellä. Ehkä olisi kannattanut katsoa malli vuosisatoja hyväksi koetuista kalastajataloista, kunnon räystäät jne. Kaunishan talo muutoin on, ehdottomasti. Eli siitä sitten tulee musta, eikä miettimäsi tummanvihreä? Miten päädyitte muotiväriin johon niin kovin moni muukin?

  • Suvi M Reply

   Merjalle (ja sinullekin) vastasin tuossa ylempänä. En kirjoittanut tekstissä, että mökistä tulee musta. Huussin maalasimme mustalla. Emme ole vielä löytäneet sopivaa tummanvihreää ja selkästi vihreää taloa emme missään nimessä halua. Musta ei minusta ole muotiväri, vaan erittäin ajaton valinta, vaikka nykyään mustia taloja niin paljon tehdäänkin. On vielä hyvin aikaa miettiä minkä värinen mökistä tulee. Ja sen päätöksen teemme oman maun mukaan – emme sen perusteella mitä muut tekevät.

 3. White house Reply

  Linkkaatko kotimaisesta historiasta mustan talon/taloja? Laajasti lukemastani alan kirjallisuudesta ei tule äkkiseltään mieleen yhtäkään???? Että kovin ajaton tai klassinen se ei Suomessa ole tainnut olla.

  • Suvi M Reply

   Lähinnä mieleeni tulikin tanskalaiset mustat saaristolaistalon valkoisine ikkunanpuitteineen… 🙂 Lähinnä tarkoitin kuitenkin sitä, että miellän mustan värinä ajattomaksi.

 4. White house Reply

  Ps. Tietenkin rakennusteollisuus mainostaa tekniikan kehitystä, mutta fysiikan lakeja ja olosuhteita se ei pysty muuttamaan. Ei tarvitse kuin vilkaista uutisia päivittäin nähdäkseen mitä alan uudet ”tekniikat” ja ”taidot” ovat saaneet aikaan…yhdistettynä ”kustannustehokkuuteen”. Onneksi sentään pienissä projekteissa pystytään hyödyntämään aitoja osaajia joilla maalaisjärki ja perinteinen osaaminen on kunniassa. Pyörää ei tarvitse keksiä kokonaan uudestaan, kunhan hieman päivitetään ja huolletaan, siitä kielinee Suomessakin parisataa vuotta säilyneet talot????
  Teillä varmaankin on juuri tällaisia osaajia. Kovasti kiinnostaa nähdä aikanaan lopputulos.

  • Suvi M Reply

   Kyllä, meillä on huippuammattilaiset timpureina. Luotan myös Kannustalon ammattitaitoon. 🙂

 5. Hei,

  Minkälainen kustannusarvio teillä on ? Onko talopaketin arvo kertaa kaksi vai kolme 🙂

  • Suvi M Reply

   Kesämökissä, tai ainakaan meidän projektissa, ei tuo kaava päde. Ei tule vessaa tai kylppäreitä jne… Tehdään myös paljon itse.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.