* Majoitus saatu blogin kautta

Piipahdimme pienellä Helsingin reissulla parisen viikkoa sitten ja samalla saimme tilaisuuden yöpyä tunnelmallisessa Hotel Rantapuistossa Vuosaaressa, Ramsinniemessä, 15 km:n päässä Helsingin keskustasta. Kaikki, joille ennen reissua mainitsimme yöpyvämme Rantapuistossa tokaisivat ”Voi se on upea paikka!”. Odotukset olivatkin korkealla kun matkasimme kohti yöpaikkaamme.

Hotel Rantapuisto sijaitsee aivan upeissa rantamaisemissa! Ihan ensimmäiseksi, heti kun olimme vieneet tavarat huoneeseen, siirryimme rantaan ihailemaan maisemia ja käppäilemään hotellialueen polkuja pitkin. Puut olivat juuri hiirenkorvilla ja käsillä olivat kevään ensimmäiset lämpimät päivät.

Rantapuisto on rakennettu 1960-luvulla alunperin Yhdyspankin koulutuskeskukseksi. Hotellin historiakatsauksessa kerrotaan, että arkkitehtipariskunta Ragnar ja Martta Ypyä saivat inspiraatiota koulutuskeskuksen suunnitteluun Alvar Aallon arkkitehtuurista (jonka arkkitehtitoimistossa Ragnar Ypyä työskenteli 1920-luvulla) sekä tanskalaisesta modernin taiteen Louisiana-museosta. Tyyli on säilytetty samanlaisena näihin päiviin saakka, joskin hotellia on jonkin verran myös uusittu.

Ihailin kovasti rakennuksen alvaraaltomaista muotoilua ja yksityiskohtia. Yövyimme hotellissa Mankun kanssa kahdestaan ja me molemmat kiinnitimme huomiota erilaisiin rakenneratkaisuihin ja kommentoimme niitä toisillemme illallispöydässä. Esimerkiksi sisäkaton panelointi on aivan huikea.

Hotellihuoneestammekin avautui upeat merinäkymät, joita ihasteli mielellään. Itse huone oli sisustukseltaan melko vaatimaton, mutta oikein siisti ja näkymän puolesta viihtyisäkin.

Rantapuisto hemmotteli visuaalisten aistien lisäksi myös makuaistejamme. Nautimme kolmen ruokalajin illallisen, joka oli aivan erinomainen! Minä otin alkupalaksi mustikkagraavattua siikaa, saaristolaisleipää ja tillimajoneesia, Mankku valitsi yrttimarinoitua naudan fileetä ja savuaiolia. Pääruuaksi valitsimme molemmat pippuripihvit. Jälkiruoaksi suklaakakkua ja jäätelöä.

Tuhdin illallisen jälkeen olikin hyvä vähän sulatella ruokaa käppäilemällä rantapolkuja pitkin. Respasta olisi voinut vuokrata myös Jopoja ja käydä pienellä pyörälenkillä, mutta me istuskelimme tällä kertaa mielummin rantakallioilla.

Rantapuistossa oli hyvin rauhallista ja mietimmekin, että se on varmasti eksottinen paikka ulkomaalaisille – niin rauhallinen tunnelma ja sijainti kuitenkin lähellä Helsingin vilinää. Hotelli on varmasti oikein sopiva yöpymispaikka myös lapsiperheille; kesällä lapset tykkäisivät käydä pulahtamassa rantavedessä. Rannassa on aiemmin ollut myös sauna, mutta valitettavasti se paloi viime tammikuussa – onneksi uutta saunatupaa ollaan jo suunnittelemassa ja jos hyvin käy, sellainen saadaan mahdollisimman pian.

Arvostan kovasti sitä, että Rantapuistossa on säilytetty hyvin paljon rakennuksen alkuperäisiä materiaaleja, pintoihin integroituja yksityiskohtia sekä yleistunnelmaa. Olisi todella sääli jos kaikki olisi uusittu välittämättä alkuperäisestä tyylistä. Upeaa miljöötä osataan onneksi arvostaa ja tietyt kulmaukset näyttivätkin tutuilta: muistan nähneeni tuon upean takan Artekin mainoksissa.

Jos siis mietit sopivaa, ja vähän erilaista yöpymispaikkaa Helsingin suunnalta, voin lämpimästi suositella Hotel Rantapuistoa.


Translation: Warm recommendation for Hotel Rantapuisto in Helsinki. We stayed there couple of weeks ago and loved the atmosphere, the architecture, surrounding nature and delicious food.

* hotelliyöpyminen saatu blogin kautta / hotel stay gifted

Author

4 Comments

  1. Oli aikoja jolloin pankeillakin oli varaa pitää kurssikeskuksia henkilökuntineen ja kouluttaa virkailijansa moniosaaviksi ja asiakkaista aidosti välittäviksi työntekijöiksi. Siitä olin osallisena yli 20 vuoden ajan. Lämpimiä muistoja kyseisestä paikasta.

    • Suvi M Reply

      Niinpä. Mietin juuri samaa, että eipä nykypäivänä tällaisia kurssikeskuksia enää rakennella. Onneksi tarina jatkuu kuitenkin hotellin muodossa. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.