Kaupallinen yhteistyö: K-Rauta / Cello & Suomen Blogimedia

Keittiö ja siihen liittyvät lukuisat yksityiskohdat ovat yksi rakennusprojektin tai remontoinnin mielenkiintoisimmista osuuksista. Omaa keittiötä suunnitellessa olen aina pitänyt punaisena lankana ajattomuutta, mutta millainen keittiö syntyisikään jos saisin vapaat kädet ja pääsisin suunnittelussa ilmaisemaan viimeisimpiä trendejä? Blogin myötä olen saanut mahdollisuuden osallistua jos jonkinlaisiin huikeisiin projekteihin ja kohta huipentuu niistä yksi sellainen. Pääsin nimittäin suunnittelemaan K-Raudan Cello-keittiön Habitareen, Suomen suurimpaan huonekalu-, design- ja sisustustapahtumaan!

Kun kuulin, että pääsen toteuttamaan tätä projektia, sain mieleeni selkeän vision siitä millainen haluaisin keittiön olevan. Olen aiemmin kirjoitellut tämän hetkisistä keittiötrendeistä ja halusin tuoda Habitareen rakennettavaan Cello-keittiöön niitä elementtejä: murrettuja värejä, ilmavuutta sekä sopivan ripauksen tyylikästä kotoisuutta. Keittiöstä ei tulisi ultramoderni, vaan ennemminkin sopivasti klassinen, joka sopii niin uuteen kotiin kuin remonttikohteeseenkin. Ajattomuutta en tokikaan haluaisi unohtaa, vaikka tarkoituksena onkin esitellä viimeisimpiä trendejä ja uutuusratkaisuita. Näistä 3D-kuvista saatte etukäteiskurkistuksen suunnittelemaani Cello-keittiöön.

Keskityin suunnittelussa keittiön visuaalisuuteen: materiaalivalintoihin, vetimiin, värimaailmaan ja yleisilmeeseen. Onneksi apunani oli K-Raudan keittiösuunnittelija Anne Mukkula, joka ammattilaisena osasi ottaa kantaa teknisempiin seikkoihin ja piirtää mallinnokset suunnitelmistani. Yhtä tärkeää kuin visuaalisuus on minusta tietysti myös keittiön toiminnallisuus.

Halusin luoda Habitareen rakennettavasta keittiöstä on toiminnoiltaan selkeän: kaikki toiminnalliset elementit (kuten uuni, liesi, kylmäkeskus, keittiöallas) on sijoitettu samalle linjalle, jolloin kaikki toiminnot ovat käden ulottuvilla ilman, että tarvitsee kääntyillä edes takaisin. Cello-keittiöiden kalusteiden mitoitus 5-10 cm välein mahdollistaa keittiön räätälöinnin melko vapaasti. Toiminnallisen osan edessä on saareke, joka tarjoaa paljon säilytystilaa ja toimii myös käytännöllisenä lasku- ja työskentelytasona. Saarekkeen päädyssä on tilaa jakkaroille, joten siinä voi nauttia vaikkapa aamiaista.

Yksi selkeimpiä päätöksiä keittiötä suunniteltaessa oli ovimateriaalin valinta. Olin jo aiemmin lukenut Cello-keittiön nanolaminaatista, joka on nimensä mukaisesti kehitetty nanoteknologian avulla. Cellon nanolaminaatissa on miellyttävän mattainen pinta, eikä siinä näy sormenjäljet. Pinta on naarmutuksen ja hankauksen kestävää, mutta mikäli siihen jokin jälki tulisi, voi sen paikata kuumentamalla pintaa silitysraudalla. Tietysti tämä upea materiaali täytyy esitellä Habitaressa! Kaiken lisäksi Cellon nanolaminaattia on saatavilla mitä ihastuttavimmassa trendikkään ruskeassa sävyssä ”Kasperi”, joten valita oli helppo. Vetimiksi valitsin Cellon laajasta valikoimasta nyt ajankohtaiset nuppivetimet.

Nanolaminaattia on käytetty myös keittiön yksityiskohdissa: kaapistojen välisiin pystylinjoihin on asennettu nanolaminaattilevyt tuomaan viimeisteltyä ilmettä. Lisäksi samasta materiaalista on tehty keittiöön avohylly yläkaappien sijaan. Nanolaminaatilla on myös koteloitu liesituuletin, jolloin se sulautuu osaksi keittiökalusteita.

Keittiötaso- ja välitilamateriaalivalinta pohditutti jonkin verran, sillä valittavissa on runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. K-Raudan keittiösuunnittelija Anne Mukkula esitteli minulle keväällä suunnittelupalaverissamme uusia marmorikuvioisia tasomateriaaleja, jotka olivat vasta tulossa Cellon mallistoon. Marmori on jo pidemmän aikaa ollut suosittu materiaali, mutta vähitellen sitä alkaa näkyä muissakin sävyissä kuin perinteisessä carrara-versiossa. Ajatuksissani oli, että keittiöön olisi valittu jokin tumma, ruskeaan vivahtava kivimateriaali. Tästä uudesta materiaalista parhaiten Kasperi-sävyisen nanolaminaatin kanssa sopi kuitenkin yhteen klassinen, vaaleasävyinen laminaatti ”vaalea mattamarmori”, joten se valikoitui lopulliseen keittiöön. Nykytrendejä mukaillen samaa materiaalia on käytetty niin tasoissa kuin välitilassa.

Lattiamateriaaliksi valitsin Stockholm-vinyylilankun. Vinyylilankku on kova komposiittirunkoinen materiaali, joka on myös vedenkestävä, joten se sopii erinomaisesti keittiöön. Lattiamateriaalin valintaan vaikutti K-Raudan messuosaston kokonaisuus, sillä lattiamateriaalin oli oltava saman paksuista messuosaston muiden osioiden kanssa. Vain 5 mm ohut vinyylilankku oli valikoitunut materiaaliksi osaston muille osuuksille, joten samaa materiaalia oli luonnollisesti käytettävä myös keittiössä. Cellon valikoimasta löytyy vinyylilankkua useassa eri kuosissa ja sävyssä. Valitsemani vaalea Stockholm sopii minusta väritykseltään kauniisti yhteen niin nanolaminaattiovien kuin marmorikuvioisten pintojen kanssa. Puukuviointi tuo kokonaisuuteen sopivasti lämpöä.

Keittiö on suunniteltu valmiiksi ja seuraavaksi on vuorossa sen somistaminen. Olen valinnut Cellon mallistosta ihania sisustustavaroita Habitareen rakentuvaan keittiöön. Valaisimetkin löytyivät luonnolisesti K-Raudan valikoimasta. On todella jännittävää päästä näkemään tämä keittiö vihdoin livenä ja tekemään se viimeinen silaus paikan päällä.

Tavoitteena Habitaren Cello-keittiön suunnittelussa on tuoda esiin uusimpia materiaalivaihtoehtoja kuin myös inspiroida kävijöitä visuaalisesti. K-Rauta on esillä Habitaressa 106 m2 kokoisella, monipuolisella osastolla, jossa esitellään minun suunnittelemani Cello-keittiön lisäksi laajasti K-Raudan sisustusmateriaaleja.

Habitare on avoinna Helsingin messukeskuksessa 12.-16.9.2018. Suunnittelemani keittiö löytyy osastolta 7a100 ja olen itse siellä paikalla 12-13.9.2018. Tulkaahan moikkaamaan ja kurkistamaan millainen keittiö onkaan livenä!

Lue myös: Laura Räihän keittiötrendikatsaus 2018


Translation: In collaboration with Cello I have designed this kitchen that will be showcased at the Habitare interior, design and furniture fair in Helsinki 12-16th of September.

Author

6 Comments

 1. Hei Suvi, todella kaunis kokonaisuus, ihanat rauhallisen ajattomat värivalinnat. Tosi hienoa, että olet saanut kokea tuon hienon projektin keittiösuunnittelun parissa. Wau! Tuo keittiö näyttää juuri sellaiselta, mikä olisi varma valinta myös meidän kotiin. Ihana. Toivon sinulle ihania hetkiä paljon lisää!

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos paljon Carita! <3 Todella ihana kuulla. Tällaiset isommat projektit jännittävät aina erityisesti. Olen niin kiitollinen, että saan blogin kautta toteuttaa intohimoani sisustamiseen, kun se ei päätyöni ole. Innolla odotan, että pääsen näkemään keittiön livenä ja tekemään sinne viimeistelyt somistuksineen.

 2. Huomenta!
  Tuntuu, että NYT se oikea löytyi! Asun rintamiestalossa ja keittiöremontti on piakkoin ajankohtainen. Olen etsinyt jotain muuta kuin valkoista, ehtona, että sopii vanhan talon henkeen mutta olisi kuitenkin modernilla twistillä. Tässä se on! Ja pisteenä I.n päälle löytyi ihana lattiamateriaali (sillä myös lattia menee remontissa uusiksi). Katselin kuvia ja mietin, että laitan sulle kysymyksen, mihin sijoittaisit ja millaisen avohyllyn? Mutta sehän löytyykin tästä, en vain heti tajunnut.
  Tänä vuonna yritän ehtiä Habitareen. Kiitos sinulle ihanasta blogistasi. Erityisesti tykkään Sisustusuutisista.
  Hyvää sunnuntaita, Tiina

 3. Kaunis, hillitty ja ajaton kokonaisuus. Värimaailma on osunut nappiin, onnittelut upeasti suunnitellusta keittiöstä !

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.