Kaupallinen yhteistyö: K-Rauta Cello & Suomen Blogimedia

Säät ovat hellineet meitä nyt alkukesästä toden teolla ja meidän perheessä oleskelu on siirtynyt pääosin omalle pihalle ja terassille. Lapset kirmaavat ympäri naapurustoa ja perinteiset pallokuopat ja hipat ovat osa loma-arkea. Meille aikuisille riittää puuhaa pihalla yllin kyllin, mutta välillä täytyy vain ottaa rennosti ja nauttia aurinkoisista päivistä. Tärkeät joutenolon hetket on ihana viettää terassilla – varsinkin nyt, kun sisustin terassille viihtyisän olohuoneen K-Raudan Cello-kalusteilla.

Ensimmäinen juttu, mitä terassille kaivattiin oli kunnon kokoinen sohva. Meidän itse-nikkaroima sohva on siirtynyt saunatuvan terassille, sillä se sopii mittasuhteiltaan sinne paremmin. Pääterassillemme halusimme löytää kulmasohvan, jossa olisi tarpeeksi monta istumapaikkaa ja joka soveltuisi myös kunnon löhöilyyn tarvittaessa. Visuaaliset kriteerit ovat tietysti todella tärkeitä myös. Olen ihastellut tätä Cellon Alicante-sohvaa aiemmin Kertun kotona ja tuumasin, että se sopisi varmasti hyvin myös meidän terassille. Ja voi että olen tyytyväinen!

Sohvassa on mukava istua, sillä istuinsyvyys on sopivan syvä ja tyynyt pehmoisia. Pienenä miinuksena mainittakoon, että sohvatyynyt meinaavat vähän liukua rungon päällä, mutta tämä korjautuu helposti, kun hankkii tyynyjen alle  liukuestemattoa.

Sohva koostuu kolmesta modulista, joita voisi halutessaan pitää myös irrallaan. Kulmassa olevaa kohtaa voi tarvittaessa käyttää myös pöytätasona. Senhän voisi irrottaa tuosta kokonaankin ja laittaa sohvien eteen sohvapöydäksi. Juuri tällaisista muunneltavista huonekaluista pidän!

Toinen juttu, josta olen ehtinyt haaveilla useamman kesän on aurinkotuoli. K-Raudasta löytyi aivan ihana, ajattoman klassinen Cello Marine -aurinkovuode, joka sopii täydellisesti meidän talon tyyliin. Aurinkovuode on tukeva, sillä se on täyttä puuta – tarkemmin sanottuna eucalyptysta. Aurinkotuoliin myydään myös pehmusteita, mutta minä en halunnut piilottaa kaunista aurinkotuolia pehmusteiden alle, joten jätimme ne vielä kauppaan. Toki joutenolonhetkiä olisi kivempi viettää pehmustetulla alustalla…

Koska saimme valita terassikalusteita kuvauslainaan, päätimme testata myös uutta ruokailuryhmää terassille. Ruokailuryhmäksi valitsin Cello Twilight -sarjan pöydän ja penkit. Täytyy myöntää, että onhan ero aiempaan verrattuna melkoinen, sillä nyt koko terassin ilme on siisti ja skarppi aiempaa vähän raffiin ilmeeseen verrattuna.

Keksin sijoittaa pöydän eri paikkaan kuin vanha pöytämme. 130 cm pitkä Twilight-pöytä on juuri sopivan kokoinen sijoitettavaksi näin päin, jolloin kulkutilaa oleskelunurkkaukseen jää riittävästi. Aamulla huomasimme, että tuohon kohtaan paistaa aurinko paljon aiemmin kuin vanhassa huonekalusijoittelussa, joten luulenpa ettei paluuta entiseen järjestykseen enää ole.

Tämä meidän suurempi terassi ei ole katettu, joten on tärkeää, että terassikalusteet kestävät niin auringonpaahdetta kuin sateitakin. Cello Twilight -sarjan pöytä ja penkit ovat polywood-puujäljitelmälankkua, joka kestää hyvin säänvaihteluita. Cello Alicante -sohvan runko on puolestaan alumiinia ja tyynyt säänkestävää kangasta. Cello Marine -aurinkotuoli on maalattu valkoiseksi PU-maalilla, joten silläkin on hyvä säänkestävyys. Talveksi pihakalusteet kannattaa toki pakata varastoon.

Viimeistelin terassin sisustuksen K-Raudasta löytyvillä sisustustekstiileillä ja pienesineillä. K-Raudan ja Cellon laajasta mallistosta voi tehdä hyviä löytöjä myös sisustustekstiileistä ja -tavaroista. Minä poimin mukaan lyhtyjä ja maljakoita, koristetyynyjä sekä söpön juomasetin, johon kuuluu neljä lasia ja pullo. Yrtit asettelin pieneen hyllykköön, joka sopii minusta tosi kivasti yhteen Cello Marine -aurinkotuolin kanssa. Sohvaryhmä somistui ihanilla pikkupuilla: toinen on syreeni ja toinen pallovaahtera.

Täytyy sanoa, että pidän terassin uudesta ilmeestä aivan valtavasti! On aivan ihanaa, että terassilla on monta erilaista paikkaa, missä viettää aikaa. Sohvanurkkauksessa istuu mielellään lukemassa sisustuslehtiä ja silmäilee, kun lapset leikkivät pihalla. Pöydän ääreen kokoonnutaan lämpiminä kesäpäivinä koko perheen kesken syömään. Vielä useammin istahdamme Mankun kanssa terassipöydän ääreen juomaan aamu- tai iltakahvia. Yhteiset hetket ja lämpimät kesäpäivät: se jos mikä on täydellistä.

 

Sohva: Cello Alicante / K-Rauta
Koristetyyny ja fleecepeite: K-Rauta
Kori: Cello / K-Rauta
Lyhty: K-Rauta
Maljakko: Cello / K-Rauta
Aurinkovuode: Cello Marine / K-Rauta
Kukkahylly: K-Rauta
Ruokailuryhmä: Cello Twilight / K-Rauta
Aurinkovarjo: Cello / K-Rauta

Juomalasisetti: Cello / K-Rauta
Peltikannu: K-Rauta
Keraaminen kaktus: Cello / K-Rauta
Ulkolyhdyt: K-Rauta
Kasvit: K-Rauta

Author

21 Comments

  • Suvi M Reply

   Se on noin 70 m2. Tarkkaa pinta-alaa en kyllä enää muista….

 1. Onpa kauniin selkeä ja skandinaavisen tyylikäs lopputulos. Tykkään! Sopii hyvin teidän taloon.

  • Suvi M Reply

   Kiitos Merja! 🙂 Minäkin tykkään kovasti ja hainkin juuri sitä, että terassin sisustus sopisi meidän moderniin julkisivuun.

 2. Onpa kaunis on terassi! Todella viihtyisä ja ihanan simppeli. Kaikkea muuta kuin kolkko! Tuo sohvs6on jumalaisen kaunis. Alkoi heti tehdä mieli yhtä tuollaista osaa meille.

  • Suvi M Reply

   Kiitos ihana Vilja! <3 Jonkun toisen mielestä simppeli sisustus on kolkko ja toisen mielestä taas viihtyisä. Makuja on monia. 🙂 Tykkään kyllä tuosta sohvasta paljon. Sopisi kauniisti teidänkin uuteen kotiin. 😉

 3. Kaunis terassi, mutta pikkasen häiritsee nämä kasvavat kaupalliset yhteistyöt. Blogiasi pitkään seuranneena tuskin päätyisit näihin valintoihin ilman, että saisit ne veloituksetta/edullisesti. Teillähän oli upea itse tehty pöytä, tuskin se tuohon vaihtuu. Mutta onhan nämä kauniimpia kuvia kuin K-raudan peruskatalogit. Näiden perässä joku voinee lähteäkin ostoksille. Kun nyt olet lähtenyt brändäämään itseäsi ja kotiasi/mökkiäsi näiden kaupallisten yhteistöiden myötä eri yritysten mannekiiniksi, valitse ne huolella. Sulla on siihen varaa.

  • Suvi M Reply

   Kiitos palautteesta! Terassikalusteet ovat vain lainassa, mutta mietimme parhaillaan niiden lunastamista omaksi (saisimme pienen alennuksen). Kaupalliset yhteistyöt ovat luonnollinen osa ammattibloggaajan työtä ja koen, että saan niistä valtavasti inspiraatiota ja pääsen toteuttamaan sellaisia juttuja, jotka eivät muuten olisi mahdollisia. Siksi niitä teen. Sivutuloverotus on niin rankka Suomessa, että taloudelliset syyt eivät todellakaan riitä motivaatioksi. 😉 Olen aivan fiiliksissäni siitä, että asiakkaat luottavat tyyliini ja pääsen yhteistöiden kautta toteuttamaan intohimoani: sisutamista ja stailausta, joka ei kuitenkaan ole päätyöni.

   Valkoinen Harmaja on alusta asti ollut kaupallinen blogi, mutta koen että kaupalliset sisällöt ovat vain mauste. Postaan melkoisen usein ja säännöllisesti (3-4 krt/viikossa), eikä pääosa postauksista suinkaan ole kaupallisia. Kaupallisia yhteistöitä on blogissani n. 1-2 kertaa kuukaudessa, joskus niitä sattuu useampi samaan saumaan ja toisina kuukausina ei ole yhtään yhteistyötä. Koen, että tämä on oikein sopiva määrä. Valitsen myös yhteistyökumppanini tarkasti, enkä tokikaan suostu kaikkiin yhteistöihin, joita minulle tarjotaan.

   Tuskinpa olisin näin monta vuotta jaksanut blogia kirjoittaa jos en olisi sen kautta saanut myös ammatillisia haasteita.

 4. Täytyy kyllä sanoa, että olet taitava! Terassin ilmen näyttää kutsuvalta, kesäiseltä ja kauniilta!

  • Suvi M Reply

   Voi onpas teillä kodikasta siellä! <3 Tuommoinen lasitettu terassi on varmasti ihana!

 5. Ihanan kokoinen terassi, joka mahdollistaa monenlaisen sisustamisen (vai onko ulkosisustus ulkoistamista? 😉 ) ja kalustamisen.

  Minusta nykyinen systeemi, jossa kaupalliset yhteistyöt ovat selkeästi merkattuja ja kerrottuja, on oikein hyvä. Jos jokainen esittelisi vain ostamiaan tai itse tekemiään kalusteita, tai sitten mainostelisi piilossa, olisi se paljon tylsempää ja epäselvempää.

  Musta olis mielenkiintoista ihan omankin bloggaamisen vuoksi saada lisää tietoa = lukea teidän kokeneiden bloggaajien kirjoituksia mitä kaikkea se kaupallisen blogin pitäminen edellyttää. Kaikki nuo verotukselliset asiat ym. ovat itselle uutta.

  Tuo sohva on ihana, samoin aurinkotuoli ja kukkatelineet. Meillä ei ole tällä hetkellä omalla terassilla kuin se ratkaisua odottava kaaos, mutta vaihtarina tuohon sohvakalustoon voisin vinkata Veken kalusteen tämän kokonaisuuden, joka näytti ainakin yhdessä blogissa pikavilaisulla tosi kivalta myöskin. Eri tyylinen, mutta mielestäni kaunis tämäkin https://www.veke.fi/outfit-nordic-sohvaryhma
  (ei ole maksettu mainos 🙂

  Mukavaa juhannuksen jatkoa 🙂

  • Suvi M Reply

   Iso terassi mahdollistaa kyllä monenlaisen kalustesijoittelun. Meillä on terassin toisessa päässä sitten grilli ja pieni katettu osuus, jossa roikkuu hämähäkkikiikku. Pitääpäs tsekata tuo linkki! 🙂

   On todella tärkeää, että yhteistyöt merkitään selkeästi. Niin kuin kirjoitit, olisi todella epäselvää jos kaupallisia sisältöjä ei voisi erottaa muusta sisällöstä. Yhteistöistä on tullut normaaliosa ammattibloggaajien sisältöjä. Bloggaaminen aktiivisesti ja pitkäjänteisesti vaatii todella paljon työtä ja on täysin kohtuullista, että tästä työstä ja näkyvyydestä maksetaan. Kuten aiemmin mainitsin, en usko että olisin välttämättä jaksanut blogata näin monta vuotta ja aktiivisesti, jos se ei tarjoaisi minulle mielenkiintoisia työtehtäviä ja sitä myötä mahdollisuutta kehittyä. Toki vuorovaikutus ja kiinnostuksen kohteiden jakaminen lukijoiden kanssa on yksi tärkeimmistä jutuista, mutta motivaatio bloggaamiseen kumpuaa monista eri asioista. Kaikista tärkeintä on kuitenkin intohimo siihen aiheeseen, johon keskittyy – ja yhteistöiden myötä pääsen toteuttamaan sisutamisen intohimoani paljon monipuolisemmin kuin muuten.

   Kaupallisen blogin pitäminen on monen vuoden pitkäjänteisen työn tulos. Minusta sitä ei voi tehdä laskelmoivasti, sillä se kuultaa läpi. Omalla kohdalla kaikki alkoi siitä, kun rakensimme taloa ja halusin dokumentoida sen. Samalla pidin lifestyle-aiheista blogia, jonka olin aloittanut pari vuotta aiemmin. Lukijat löysivät blogiini vuosien varrella ja sitoutuneiden lukijoiden kasvattaminen on tapahtunut pitkän ajan kuluessa ja huomaamatta. Blogityöstä ei oikeastaan koskaan pääse lomalle. Minulla on koko ajan ”jotain mitä pitäisi tehdä”. Kieltämättä se tuntuu joskus raskaalta, mutta samalla se on todella innostavaa – se tästä tekeekin välillä haastavaa. Minulla on kuitenkin myös vaativa päivätyö ja perhe, joten en voi käyttää aikaa blogiin samalla tavalla kuin bloggaamista pelkästään työksi tekevät. Minulla on toiminimi, jonka kautta laskutan yhteistyökumppaneita. Eli tämä on oma pieni yritys, johon liittyy kaikki tylsät paperityöt ja kirjanpito. Verotus ei todellakaan kannusta kahden työn tekemiseen tässä maassa.

   Toivottavasti tämä vastaus raotti edes vähän kaupallisen blogin taustoja.

   Mukavaa viikonloppua sinne!

  • Suvi M Reply

   Terassi on siperian lehtikuusta, jota ei tarvitse käsitellä mitenkään. Se harmaantuu itsestään ajan kanssa.

 6. Tiina Ahlgren Reply

  Todella hieno sohvaryhmä! Olen miettinyt saman hankkimista meille. Teilläkään ei ole sohvan päällä katosta, niin pidätkö pehmusteet sohvan päällä sateellakin vai otatko päivittäin sisään?

  • Suvi M Reply

   Olen hakenut yleensä sateelta suojaan, mutta ovat tyynyt usein jääneet ihan sateeseenkin. Eivät ole menneet siitä miksikään, kun kangas on säänkestävää. 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.