Kaupallinen yhteistyö: Proviter & Suomen Blogimedia

 

Mökkiprojektin myötä pihatöitä on huomattavasti enemmän kuin tähän saakka, sillä nyt täytyy kotipihan lisäksi alkaa hoitaa myös mökkitonttia. Aiomme kuitenkin pitää mökkitontin mahdollisimman pitkälle luonnontilassa, mutta pusikoiden raivaamista ja puiden kaatamista riittää silti. Samalla pitäisi jaksaa hoitaa myös kodin pihapiiriä. Nyt onkin äärimmäisen tärkeää, että työvälineet ovat kunnossa, jotta homma sujuu sutjakkaasti.

Saimme testattavaksi Proviterin akkukäyttöisiä EGO Power+ -puutarhakoneita ja kylläpäs alkoi hommat sujua! Ensimmäiseksi lähdimme taltuttamaan mökkitontin rantapusikkoa ja harventamaan metsää, jotta näkymä merelle avautuisi entisestään.

Annoin suosiolla meistä innokkaamman osapuolen hoitaa homman ja katselin vierestä, kun pusikko alkoi harventua ja näkymä siistiytyä Mankun käsissä. No, minulle taitaa jäädä risunkeräyshommat, kun heinät ja pajukko on ensin saatu matalaksi. Rannan siistiminen helpottaa hahmottamaan missä rantaviiva kulkee ja mihin haluamme myöhemmin ruopata uimapaikan.

Käytössämme oli EGO Power+ Multitool-työkalu, jonka yksikköön voi liittää useita eri lisälaitteita, kuten vaikkapa pensassahan, oksaleikkurin tai siimaleikkurin. Mökkitontilla käytimme ruohoraivuri-päätä, jolla sai rantaheinikon ja kaislikon raivattua näppärästi. Sillä kaatui kätevästi myös ohut pajukko.

Kotona kiinnitimme Multitool-työkaluun siimaleikkurin, jolloin laite toimii trimmerinä. Varsinaisen ruohonleikkuun meillä hoitaa robottileikkuri, mutta viimeistelytyötä täytyy kuitenkin tehdä vielä sen jälkeen seinustoilta, puiden ympäriltä ja esteiden (esim. aurinkotuolien) alta. Piha-aidan edustakin siistiytyy EGO Power+ Multitool-työkalun avulla todella kätevästi.


EGO Power+ työkalujen juju on tehokkaassa 56 V litiumionakussa, joka antaa laitteille paljon voimaa ja tehokkuutta. Mikä parasta, sama akku käy kaikkiin EGO Power+ sarjan puutarhakoneisiin – kuten vaikkapa moottorisahaan, jota testasimme myös. EGO Power+ akku kestää mukavan pitkään: trimmaushommissa se kesti parisen tuntia. Laadukkaille EGO Power+ laitteille myönnetään viiden vuoden takuu, akulle ja laturille puolestaan kolmen vuoden takuu.

Mökkitontiltamme on kaadettu jo aikamoinen määrä puita, mutta hommaa riittää vielä. Mankku olikin aika innoissaan, kun pääsi testaamaan myös akkukäyttöistä moottorisahaa. Se ei kuulemma kalpene yhtään meillä ennestään käytössä olevaan polttomoottorisahaan. Testasimme EGO Power+ moottorisahaa ensin varovasti pienempiin runkoihin ja oksien siistimiseen, mutta kun sahaan oli saanut tuntumaa, päätimme kaataa myös isompia puita. Ja hienostihan ne kaatuivat. Moottorisahan terää pystyi muuten kiristää helposti ilman työkaluja – siitä iso plussa! 

Minua puiden kaataminen pelottaa monestakin syystä: pelkään, että puu kaatuu päälle tai että Mankku sahaa itseään vahingossa. Siksi on hyvä olla asianmukaiset turvavarusteet ja turvallinen moottorisaha. EGO Power+ moottorisahassa on terän takapotkusuoja sekä sähköinen jarru, jotka lisäävät turvallisuutta. Minä takaan oman turvallisuuteni siirtymällä mahdollisimman kauas silloin, kun puita kaadetaan – ja siltikin meinaa pelottaa.

Pidän siitä, että EGO Power+ laitteisiin käy sama akku kaikkiin, jolloin ei tarvitse hankkia monenlaisia akkuja tai lähteä välillä hakemaan bensaa jos koneesta loppuu virta. Yhteinen akku on kätevä myös siksi, ettei meidän tarvitsisi raahata erilaisia laitteita mökille ja kotiin. Akkukäyttöisyys ei todellakaan tarkoita sitä etteikö näissä laitteissa olisi potkua.

Kokemuksemme EGO Power+ työkaluista on erittäin positiivinen ja harkitsemmekin parhaillaan, että lunastaisimme testilaitteet omaksi. Tai minä harkitsen – Mankku on jo aivan varma, että hän haluaisi nämä koneet meille hankkia. Ja oikeassahan hän on siinä, että kyllä me tarvitsemme kunnon vehkeet, ettei homma käy liian raskaaksi.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.