Kuten aiemmin kerroin, karsin sunnuntaina olohuone-ruokailutilasta sisustustekstiilit ja -esineet pois, jotta voin luoda uuden, loppukesäisen ilmeen puhtaalta pöydältä. Siinä missä toisille tuon kaltainen karsittu sisustus on tavoitetila, kaipaan itse enemmän pehmeyttä ja tietynlaista kodikkuutta sisustukseen. Liian pelkistetty sisustus ei vain ole minun tyyliäni, vaikka sitä muilla ihailenkin. Nyt kurkistetaan millainen kokonaisuus olohuoneeseen muodostui karsimisen jälkeen.

Tiesin heti, että on muutamia sisustusjuttuja, jotka haluan edelleen pitää olohuoneessa esillä. Näitä olivat mm. Marimekolta kesällä saatu ”Tiiliskivi-torkkupeitto” ja minimaljakko. Vitran koristetyyny on yksi lempitekstiileistäni ja se on ollut osa olohuoneen sisustusta siitä saakka, kun sen Ruotsin reissulta ostin – sen halusin pitää myös esillä.

Päätin, että olohuoneen loppukesän väriteema saisi koostua lämpimistä, luonnonvalkoisista sävyistä sekä minulle edelleen hyvin mieluisesta oljenkeltaisen sävystä. Vitran Eames-tyynyn seuraksi sohvalle valikoitui viime kesänä Legerasta hankkimani oljenkeltainen Tine K Homen koristetyyny, joka on kylläkin hieman kärsinyt lasten slime-leikeistä (onneksi ei kummaltakin puolelta). Marimekon torkkupeiton taittelin niin, että vaaleampi puoli jää näkyviin – säästän orassia puolta syyskauteen. Toisella sohvalla toistuu sama sävymaailma, mutta aavistuksen verran vaaleampana.

Sohvapöydälle kasasin uuden sisustusasetelman. Aiemmin sivuhyllyllä majaillut näyttävä Kählerin maljakko* pääsi nyt olohuoneen katseenvangitsijaksi. Antimet maljakkoon löytyivät omasta kukkapenkistä. Laukka-kukat ovat lemppareitani ja istutan niitä kukkapenkkeihin joka syksy. Kun ne ovat koristaneet meidän pihaa, on niistä vielä iloa maljakossa. Kuivahtaneet kukkaset ovat kauniita. Seuraksi valitsin Marimekon lempparimaljakoitani.

Sisustusasetelmat vaihtuivat myös ruokailutilan puolella. Ruokapöydälle kokosin sekalaisen kombinaation pikkumaljakoita ja kynttilälyhtyjä. Maljakoihin on helppo sujauttaa loppukesän kukkanen tai oksa hetken mielijohteesta. Aiemmin ruokailutilaa koristaneet, nyttemmin jo kuivahtaneet, kaislat siirtyivät terassille. Tauluasetelmaa en lopulta vaihtanut ollenkaan, vaan laitoin samat taulut esille kuin aiemmin.

Sivuhyllyn asetelmat eivät suuresti muuttuneet. Fiikus viihtyy hyvin tuossa aurinkoisella paikalla ja on alkanut tehdä innokkaasti uusia lehtiä, kun olen muistanut kastella sitä useammin. Kirjakasan päälle asettelin Kärherin pienemmän Omaggio-maljakon* sekä Iittalan Nappula-kynttiläjalan*.

Loppukesään sopiva sisustus rakentuu lämpien oljenkeltaisten sävyjen sekä maljakkoon valittujen kukkien ympärille. Syksyn saapuessa olohuoneen sävyt luultavasti tummenevat ja lisään sisustusasetelmiin enemmän kynttilälyhtyjä. Mutta vielä nautitaan kesästä!

Lue myös:

Puhtaalta pöydältä uuteen sisustuskauteen (karsittu olohuone)

Lämpimiä sävyjä olohuoneeseen (olohuoneen ilme heinäkuussa)

*tähdellä merkityt tuotteet saatu aikoinaan osana kaupallista yhteistyötä


Translation: A new look in our living room and dining room. The look is based on soft yellow shades and dried flowers that I’ve picked from our own garden. Summer is not over yet!

Author

4 Comments

 1. Todella kaunis, harmooninen , lämmin ja kutsuva sisustus. Tykkään muutenkin tyylistäsi sisustaa.

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos kovasti! <3 Kiva kuulla, että tyylini miellyttää. 🙂

 2. Sinulla on kyllä todella silmää, jälleen kerran todella kaunis ja mielenkiintoinen sisustus! Pienillä jutuilla ihan uuden näköinen huone 🙂 Mukavaa viikonloppua!

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos kauniista sanoistasi! <3 Pienillä jutuilla sisustaminen on se juttu, mikä estää kyllästymisen. Oikein mukavaa sunnuntaita sinne! 🙂

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.