Kaupallinen yhteistyö: Kannustalo

Tämä viikko onkin ollut erityisen jännittävä ja ikimuistoinen, sillä meidän mökkitoimitus oli keskiviikkona! Myrsky tuli väliin sotkimaan suunnitelmia, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt Villa Fregatti on pystyssä ja fiilis on mieletön!

Maanantaina sain jo ensikurkistuksen mökkielementteihin, kun pääsin Kannustalon tehtaalle vierailemaan ja katsomaan, kun meidän mökin taloelementteja koottiin. Kaikki näyttää sujuvan niin näppärästi tehtaan linjastolla ja prosessi on hienosti hiottu. Elemetit kootaan ikkunoiden ympärille vaihevaiheelta: höyrynsulku, villat (me valitsimme Ekovillan), koolaukset, sähkörasiat, kipsilevyt, tuulensuojalevyt ja lopuksi julkisivuverhoilu. Yhden talon elementtien valmistuksessa kestään noin yksi päivä, talomallista riippuen. Sitten taloelementit pakataan rekkoihin ja ne lähtevät kohti lopullista määränpäätä.

Korkea päätyikkuna-elementti

Talopaketin pystytyksessä sateelta suojaan kestää keskimäärin 1-2 päivää – ellei tule yllättäviä mutkia matkaan, kuten meille kävi. Pystytyspäivämme keskiviikkona alkoi suunnitelmien mukaan, eikä pieni sade haitannut menoa. Elementit on pakattu tehtaalla niin hyvin ettei sade ei ole esteenä asennukselle. Kolme seinää saatiin pystyyn hienosti ja kaikki meni suunnitelmien mukaan. Kunnes tuuli ja sade alkoi yltyä…

Ensimmäinen elementti: ulko-ovi ja eteisen ikkunat

Viimeiseksi asennusvuoroon tulivat haastavimmat elementit: suuren suuret ikkunaelementit, jotka ovat 6,5 m korkeat. Koska elementit ovat niin korkeat, ne täytyi kuljettaa sivuttain paikan päälle ja sitten kääntää pystyyn nosturilla. Suuren elementin nostaminen pystyyn vaatii tarkkoja laskelmia ja nostoliinojen oikeanlaista sijoittelua – ikkunat saattaisivat rikkoutua, mikäli paino kasaantuisi väärin elementtiä nostettaessa. Koska sää yltyi lopulta myrskyksi, päätimme keskeyttää elementtien pystytyksen ja jatkaa paremmalla säällä. Riskejä ei missään nimessä kannattaisi ottaa.

Pystytyksen keskeyttäminen oli aivan oikea päätös. Myrsky pauhasi vielä torstainakin ja jännitimme miten elementtimme kestävät taivasalla. Yksi puukin oli kaatunut mökkitielle. Suojaukset pitivät onneksi hienosti ja elementit säilyivät ehjinä. Mökin asennustöitä päästiin jatkamaan perjantaina aurinkoisessa säässä. Suurten päätyelementtien kääntäminen pystyasentoon onnistui oikein mainiosti ja ne sulahtivat paikalleen täydellisesti.

Pystytyksen jälkeen työt jatkuvat katon ja julkisivuverhouksen osalta. Mökin päätyjä ei verhoiltu tehtaalla valmiiksi saakka, koska Villa Fregattiin suunnittelemani rimalomalaudoituksen saa parhaiten kohdilleen näihin päätyelementteihin vasta elementtien asennuksen jälkeen. Pian mökki on kuitenkin ulkopäin niin valmis, että pääsemme sisähommiin. Tavoitteena on, että teemme mökin sisäpuolelta valmiiksi itse niin pitkälle kuin mahdollista.

Tuntuu kyllä todella upealta nähdä kaikki seinät pystyssä! Jo lapsesta saakka olen piirrellyt ahkeasti unelmatalojeni pohjapiirroksia ja nyt ideat konkretisoituivat silmieni edessä, kun talo nousi pystyyn. Oli siinä kyynelissä pitelemistä! Pystyimme toteuttamaan Villa Fregattiin monta sellaista yksityiskohtaa ja piirrettä, joista olen vuosikausia haaveillut. Samat lempipiirteet pyritään säilyttämään myös muissa Kannustalon Fregatti-malliston talomalleissa, jotka tulevat myyntiin vuodenvaihteen jälkeen.

Videokooste pystytyksestä:

Villa Fregatin valmistumista voi seurata reaaliaikaisesti Instagramissa: @villa.fregatti. Olen tallettanut profiilin ”Kohokohtiin” pystytyspäivien Stories-pätkät.

Lue myös: Tällainen on meidän mökki Villa Fregatti


Translation: Collaboration with Kannustalo. Our summer cottage has arrived! I have designed the house for our family. After the cottage is more finished on the outside, we will move on to work on the inside. Still a lot to do, but we are super happy!

 

 

Author

6 Comments

 1. Vau, upeelta näyttää! Jatkan mielenkiinnolla projektin etenemisen seuraamista!

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! <3 Ihana kuulla, että mökkiprojekti kiinnostaa. 🙂

 2. Hei Suvi,
  esittittelusitkö kohta sisämareriaalisuunnitelmia ja esim. keittiötä fregatin osalta 🙂

  Täällä on myös mökkipuuhat ja nyt maanantaina kaatuu vanha mökki. Tuntuu lievästi tuskaiselta aloittaa sisämatetiaalisuunnittelu kun ei ole yhtäkään selvää kiintopistettä ja materiaaliajatusta. Tasan yksi vanha Messinin musta rautasänky tulee, kaikki muu uutta. Kotona asutaan suht vaaleassa 13 vuotta vanhassa Rauhalassa. Mökistä toivoisin sisältä ainakin osin tummempaa mitä koti on. Keittiön sijoittelut on pääosin suunniteltu mutta mm. ovi – ja tasot ei mitään tietoa. No Contura tulee mökille, mustana tai valkoisena. Se ei vielä auta muissa valinnoissa.

  Hyvää raksaprojektia 🙂 Luen toki kaikki jutut ja olette onneksi sen verran edellä että luulenpa että hyviä vinkkejä tulee monesta asiasta 🙂 Sanna

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.