Voi kuinka rakastankaan tätä alkukesän aikaa! Luonto on puhkeamassa täyteen loistoonsa ja kesä on vielä edessä. Yksi tämän vuodenajan parhaista puolista on se, että kukat voi poimia maljakkoon omasta pihapiiristä. Toisaalta taas kukkakauppoihin on saapuneet kaikkien aikojen lempikukkaseni pionit. Tämän vuoden ensimmäinen pionikimppu vilahtikin jo aiemmin olohuonekuvissani, mutta kotoa löytyy tällä hetkellä myös luonnonkukkia.

Kosta Bodan Omaggio-maljakossa* komeilevat omenapuun ja syreeninoksat. Poimin nämä viime viikonloppuna, jolloin syreenit eivät olleet vielä puhjenneet täälläpäin täyteen loistoonsa. Laitoin oksat aluksi lasivaasiin, mutta kun huomasin kuinka vesi muuttui hiukan rusehtavaksi, siirsin oksat Omaggio-vaasiin. Siinä ne ovat sulostuttaneet meidän arkea koko viikon.

Runsas kukkatarjonta mahdollistaa sen, että kukkasia voi ripotella ympäri kotia. Laitoinkin yhden syreeninoksan somistamaan sängynpäätyä makuuhuoneessa.

Vaikka alkukesä onkin lempivuodenaikani, on tässä yksi huono puoli: siitepöly. Olen viime aikoina ollut todella väsynyt, sillä kärsin koivun siitepölyallergiasta. Onneksi tiedän, että tämä on kohta ohi. Nämä upeat ilmat pahentavat allergiaa entisestään ja täytyy myöntää, että toivoisin jo pientä sadetta. Siitepölyoireitani ei varmastikaan helpota se, että tuon sisälle luonnonkukkia, joissa saattaa olla siitepölyä…

Ensi viikolla meidän perheessä alkaakin kesälomat, kun Mankku ja lapset lomailevat. Minä paahdan töissä vielä juhannukseen saakka, mutta ehkäpä pidän muutaman pidennetyn viikonlopun kesäkuussa jos työt sen sallivat.

*Omaggio-maljakot saatu osana blogiyhteistyötä


Translation: This is my favourite season of the year (despite the pollen in the air). I love the flowers you can pick from your own garden. Right now I have lilacs and branches from an apple tree in vases.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.