Villa Fregatti rakennetaan kaupallisessa yhteistyössä Kannustalo Oy:n kanssa

Minusta tuntuu, että olen jo aika monesti kirjoittanut tänne, että mökkiprojektissa on odotteluvaihe meneillään. Mutta nyt urakka on liikahtanut monta askelta eteenpäin! Tänä aamuna saimme tietää, että meidän rakennuslupa on mennyt läpi ilman mitään muutoksia! Mökkitiekin alkaa olla valmis ja maatyöt ovat edenneet hurjaa vauhtia.

Rakennusprojektista harvoin selviää ilman kompromisseja. Mekin olemme jo tässä alkuvaiheessa joutuneet tekemään niitä lukuisia kertoja – niin rakennusluvankin osalta. Meidän tontti koostuu kahdesta osasta: ylempi osa on merkitty vapaa-ajan tontiksi ja alempi osa on viheraluetta. Aluksi kaavailimme, että hakisimme poikkeuslupaa rakentaa viheralueelle määritellylle paikalle, mutta saimme kuulla ettemme hyvin todennäköisesti tule saamaan poikkeuslupaa. Ja kaiken lisäksi poikkeuslupien käsittelyssä on usean kuukauden jono.

Minun luonteelleni on tyypillistä se, että en lannistu matkalle tulevista mutkista, vaan pyrin nopeasti etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja ja näkemään niiden hyvät puolet. Niin tässäkin tapauksessa. Hahmottelimme mökille ja saunalle molemmille uudet paikat ylempää tontilta; kauempana rannasta, mutta alueelta, mihin varmasti saisi rakentaa. Mökin ja saunan paikat ovat itse asiassa nyt paremmat, sillä vaikka ne eivät ole aivan rannan tuntumassa, ovat ne kivasti tontin korkeammalla osalla. Tuolla paikalla saamme myös enemmän yksityisyyttä naapuritontteihin nähden. Kaikki lopulta hyvin siis. Asemapiirros piirrettiin uusiksi ja niin meidän projekti sai vihreää valoa.

Mökin väri ja yksityiskohdatkin on nyt siis päätetty, kun ne piti määritellä rakennusluvassa. Mökin väritystähän pähkäilin aiemmin ”Ulkomaalin valinta kesämökkiin” postauksessa. Kiitos vielä kaikille runsaista mielipiteistä! Meidän mökistä tulee mustanvihreä. Aavistuksen verran siis tummempi kuin se vihreä, jonka esittelin aiemmin. Periaattessa mökki on musta, mutta vihreällä vivahteella. Tämä tuntuu oikealta valinnalta. Päätimme myös ottaa ikkunoihin ikkunaristikot, mutta luultavasti otamme ne kuitenkin irti. Ristikot on kuitenkin hyvä olla, niin saa halutessaan vaihtelua.

Mökkitie ensimmäisen päivän jälkeen

Kokonaisuudessaan mökkiprojekti on edennyt oikein sutjakkaasti heinäkuussa. Tietä alettiin rakentaa maanantaina ja jo päivässä tuli melkoisen valmista. Eilen hurautimme tontille ensimmäistä kertaa perille saakka omalla autolla. Jokainen askel eteenpäin tuntuu suurelta juhlalta, kun tätä projektia on odottanut niin kovasti! Iloitsimme suunnattomasti myös sähkötolpan ilmestymisestä tontin reunalle. Nyt tontilla jatkuvat maatyöt, joista edetään mökin perustuksiin.

Iso mänty kaatui tietenkin tuon pihlajan keskelle, jonka haluamme säilyttää

Saunatuvan rakentamisen olemme suosiolla siirtäneet ensi vuoteen, sillä emme ole vielä aivan varmoja millaisen saunatuvan haluamme rakentaa. Lisäksi päätimme hakea sille poikkeuslupaa tontin sen alueen reunalle, jolle saa rakentaa. Poikkeuslupaprosessi tulee viemään aikaa useita kuukausia, mutta se ei haittaa, kun saamme kuitenkin edetä itse mökin kanssa.

Tässä kaivetaan mökin pohjaa

Aiemmin kerroinkin teille jo, että Kannustalon elementtitoimitus saapuu viikolla 39, eli syyskuun lopussa. Tästä aikataulusta olemme nyt pystyneet pitämään kiinni, koska saimme rakennusluvan. Loppuen lopuksi rakennusluvan hakeminen ja käsittely sujui täällä Kokkolassa erittäin jouhevasti. Hakemusta täydennetään netissä, kunnes esikäsittelyssä ei ole huomautettavaa ja lopullinen hakemus on kaikilta osin melko täydellinen sitten, kun se pääsee käsittelyyn. Täydensimme hakemukseen korjatun asemapiirroksen viime viikon lopulla ja lupa käsiteltiin eilen.

Nyt alkaa vihdoin tapahtua!

Lue myös: Tällainen on meidän mökki Villa Fregatti

Seuraa mökkiprojektia reaaliaikaisesti Instagramissa @villa.fregatti


Translation: Our summer cottage project took many steps foward. We now have the approval from our home town to start building.

 

Author

4 Comments

  • Suvi M Reply

   Kiitos! <3 Onpa tosi kiva kuulla, että mökkiprojekti kiinnostaa. Kohta alan tuuttaamaan projektin etenemisestä entistä useammin. 😀

 1. Kaunis mökki tulossa teille 🙂 Me myös pähkäilemme parhaillaan talon tarkkaa värisävyä, musta ja todella tumma vihreä on enää ainoat vaihtoehdot. Saanko tarkemmin udella minkä mustan vihreän sävyn valitsitte mökkiinne?

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos! 🙂 Meidän rakennuslupaan kirjattiin sävyksi mustanvihreä, mutta tarkkaa värikoodia emme ole vielä päättäneet. Pitää tehdä sitten testimaalauksia, kun mökki on pystyssä. Maalaus taitaa kuitenkin mennä ensi kevääseen/kesään…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.