Minun piti tulla heti kertomaan teille, että löysin tänään unikoita kukkakauppiaaltani! Juurihan niistä ehdin haaveilla ja nyt ne somistavat meidän kotia. Tällä hetkellä on tarjolla mitä mahtavin valikoima kauniita kukkasia: näiden lisäksi saatavilla on mm. magnoliaa, leinikeitä ja erilaisia tulppaaneja. Nyt on valinnanvaraa!

Kauniiden unikoiden lisäksi nautin tänään valtavan paljon auringonpaisteesta, joka vihdoin valaisee meidän kodin iltapäivälläkin. Minua ei haittaa, vaikka kaikki sormenjäljet ja pölykerrokset näkyvätkin nyt entistä selkeämmin – näkee ainakin mistä siivota.

Vaikka valokuvaaminen kirkkaassa auringonvalossa ei ole optimaalista, niin minä nautin tuosta valon ja varjon leikistä, joka kuviin on nyt mahdollista vangita. Seuraavissa kuvissa, jotka olen ottanut kun verhot ovat kiinni ja joissa on siksi tasaisempi valo, ei ole yhtään sama tunnelma. Unikon tulevat toki selkeämmin esille tasaisessa valossa.

Unikoissa pidän erityisesti niiden ehkä vähän rumankauniista olemuksesta: nuput ovat ruttuisia ja varsia peittää ruskea karvoitus. Pidän myös siitä miten oksat kaartuvat luonnostaan loiviin mutkiin. Myös kukkasten sävyt ihastuttavat. Nyt valitsin pieneen kimppuuni valkoisen, pari persikan väristä ja pari oranssia unikkoa.

Ei aikaakaan, kun nupuista kaksi avautui täyteen loistoonsa. Se tapahtui silmieni edessä, sillä kun aloitin kuvaamisen olivat kaikki kukat vielä nupussa ja kun lopetin, oli valkoinen unikko auennut jo lähes kokonaan. Nyt tässä tätä postausta naputellessani on valkoinen ja yksi persikan värinen unikko auennut täyteen loistoonsa. Toivottavasti nämä kuitenkin kestävät maljakossa vielä pitkään!

Täällä hiihtolomapäivät ovat kuluneet pääosin leppoisissa tunnelmissa. Tai no – olemme kyllä vähän rehkineetkin, sillä olemme tyhjentäneet työhuoneen ja aloittaneet pienen pintaremontin siellä. Nyt on sitten koko työhuone tyhjennetty olohuoneen reunaan. Tähän kaaoksen keskelle kaipasin todellakin kauniita unikon kukkasia!


Translation: Finally I found some poppies! They are so lovely! I just could not resist taking a lot of photos. I enjoyed the sun in our dining room today, although it made shooting a little difficult. However, I think the shadows look beautiful. The last pictures in this post do not have the same feeling as the ones I took with the curtains open.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.