Tänä vuonna olen ajatellut alkaa käyttää entistä enemmän luonnonkosmetiikkaa. Olen jotain tuotteita saanut testattavaksi blogin kautta ja tähän mennessä kokemukseni ovat olleet pääosin positiivisia. Täytän tänä vuonna pyöreitä vuosia, joten nyt jos koskaan on syytä alkaa pitää parempaa huolta ihosta (tai se olisi varmaan pitänyt aloittaa jo kolmenkympin korvilla). En suinkaan ole muuttamassa blogini linjaa, mutta silloin tällöin voisin kirjoitella kokemuksiani eri luonnonkosmetiikkatuotteista. Ihon hoitaminen on osa rentoutumista ja sopii hyvin leppoisiin kotihetkiin.

Tähän mennessä olen testaillut enimmäkseen Patykan* tuotteita ja niistä olen pitänyt todella paljon! Esimerkiksi tuon kuvissa näkyvän puhdistusmaidon avulla meikit lähtevät iholta hellävaraisesti ja sen koostumus tuntuu miellyttävän pehmeältä. Kuvissa näkyvää Islan* kasvonaamiota olen testannut vasta yhden kerran: tämän tuotteen tuoksu tuntui omaan makuuni vähän oudolta, mutta en nyt täysin tyrmää yhden käyttökerran jälkeen.

Luonnonkosmetiikassa minua viehättää etenkin ekologisuus ja korkealaatuiset raaka-aineet, mutta myös kauniit purkit ovat visuaaliselle ihmiselle tärkeä osa viehätystä.

Olen kokenut luonnonkosmetiikkaan siirtymisessä myös hankaluutta. Minua mietityttää luonnokosmetiikkatuotteiden sopivuus allergikolle; minulla on nimittäin jotain ruoka- ja siitepölyallergioita, joiden takia jo pelkästään tuotteen tuoksu saattaa saada minut epäileväksi. En tiedä onko tämä ihan hassua, mutta saatan pelkästä tuotteen tuoksusta saada sellaisen mielikuvan, että voisin olla sille allerginen – tunnistavatko muut allergikot tätä samaa? Tähän mennessä en onneksi kuitenkaan ole saanut allergisia reaktioita mistään.

Toinen hankala asia luonnonkosmetiikkaan siirryttäessä on se, että tuotteita ei ole saatavilla yhtä helposti kuin tavallista kosmetiikkaa. Olen tähän saakka esimerkiksi käyttänyt pääasiassa marketeista saatavia kosteusvoiteita ja sellainen on ollut kätevä napata mukaan kauppareissun yhteydessä. Jatkossa joudun entistä paremmin ennakoimaan milloin tuote on lopussa, jotta ehdin tilata sitä lisää netin kautta. Mutta mielelläni muutan tottumuksiani, jotta ihoni voi paremmin ja saan nauttia laadukkaamista tuotteista.

Seuraavaksi ajattelin hankkia iholleni sopivaa kosteuttavaa seerumia – en ole vielä kokeillut niitä ollenkaan. Mielellään saa siis jättää suosituksia kommenttiboxiin.

*Kuvissa näkyvät tuotteet saatu blogin kautta


Translation: This year I plan to start using more and more natural cosmetics. I have tried a couple of products already, but this subject is new to me and I’d love to learn more…

 

Author

20 Comments

 1. Patykan kosteuttava naamio on ihana talvi-iholla. Tunnistan tuon allergia-ajatuksen, en esimerkiksi pidä ruusuntuoksusta tuotteissa, jotenkin kuvittelen, että ne ärsyttäisivät ihoa, kun tuoksu ärsyttää nenää.
  Suosittelen Lumenen hyaluronihapposeerumia (vaikka ei luonnonkosmetiikkaa olekaan), ihan huippu tuote.

  • Suvi M Reply

   Huh, ajattelin jo, että onko tuo allergia-ajatukseni liittyen tuoksuun ihan hassu. 😀 Ja kiitokset vinkeistä – laitan korvan taakse. 🙂

 2. Itse olen myös siirtymässä luonnonkosmetiikan käyttäjäksi. Kasvoilleni sopii täydellisesti Arganöljy, vain tämä yksi tuote ja muuta en enää tarvitse. Ihoni on pintakuiva ja punaista länttiä sun muuta tulee aina talvisin. Öljyn myötä iho-ongelmia ei ole ollut. Suosittelen! Sillä on myös monta muuta käyttötarkoitusta, jos ei kasvoille sovi, kannattaa tutustua 🙂

  • Suvi M Reply

   Kiitos vinkistä! 🙂 Pitääpäs tutkia tuota arganöljyasiaa. Minulla on ennemminkin seka iho tai paikoin ehkä rasvainenkin…

 3. Mistä tietää että luonnonkosmetiikka on tehty korkealaatuisista raaka-aineista? Vain koska niin lukee purkin kyljessä??? Minkälainen tuotekehittely siellä taustalla on ja miksei allergia- ja astmaliitto anna hyväksyntää tuotteille jos ne sopivat mainostensa mukaan kaikille?

  • Suvi M Reply

   Niinpä, se onkin jännä juttu mikseivät tuotteet saa allergia- ja astmaliiton hyväksyntää. Usein laatukokemus perustuu vahvasti myös mielikuviin – voin myöntää, että näin se on omalla kohdallani osittain. Laadun kokemukseen vaikuttavat tuotteen koostumus, tuoksu ja pakkauskin. Ja tietysti sitten se millaisen lopputuloksen se tekee.

 4. Emotion ja Kicks myy luonnonkosmetiikkaa,muutamia merkkejä ainakin.ei kylläkään tuota Patykaa.
  Jotain löytyy myös luontaistuotekaupoista Kokkolasta:)

  • Suvi M Reply

   Kyllä, mutta harmi ettei peruskauppareissulta saa marketista mukaan. Pitää vaan jatkossa poiketa pidemmälle… 😉

 5. Ostin ennen joulua Mary Kayn seerumin, olen ollut tyytyväinen. Tuote kätevästi pumppupullossa.

 6. Oma luonnonkosmetiikkaan siirtyminen tapahtui Jolieboxin tilaamisen myötä. Boxi antoi mahdollisuuden kokeilla eri tuotteita ja useat niistä osottautuikin todella hyviksi. Absolutionilla on loistavia seerumeita ja myös Essen tuotteet on loistavia. Patykalla on myös tuotteita, joista tuli lemppareita boxin myötä. Huomaan, että luonnonkosmetiikassa maksan mielelläni laadusta ka tuntuu, että iho saa oikeasti nauttia hyvistä raaka-aineista valmistettuja tuotteita.

  • Suvi M Reply

   Minäkin sain Jolieboxin blogin kautta, joten osa tuotteista tulivat tutuksi sen kautta. 🙂 Mietinkin, että pitäisikö tilata boxi. Nyt tosin ostin laivareissulta Madaran paketin, jossa oli useampi tuote pienessä koossa, niin pääsen testailemaan. 🙂

 7. Joissakin apteekeissa myydään myös luonnonkosmetiikkaa, joten kannattaa tsekata lähiapteekkien valikoima. Testaus iholle ja neuvonta helpottavat uuden tuotteen valintaa, mikä ei tilatessa onnistu.

  • Suvi M Reply

   Jep, pitää tsekata tuokin. Toisen marketin yhteydessä olisi apteekkikin, joten purkkien täydennys onnistuisi kauppareissulla. 🙂

 8. Minulla on ollut käytössä suomalainen BTB13-seerumi, joka on viittä vaille lähes luonnonkosmetiikan tittelin saanut tuote. On kuitenkin aivan mieletön seerumi ja pois en vaihtaisi, enkä muutakaan sarjan tuotetta. Kosmetologi-kummitätini tähän merkkiin tutustutti ja nyt saakin minulta säännöllisesti tilauksia, kun purkit uhkaavat loppua. Myös Jurliquella ihanat tuotteet.

  • Suvi M Reply

   Kiitos vinkeistä! 🙂 Pitääpäs googlailla tuotakin….

 9. Suosittelen Lavera Hydro Effect Serumia. Tätä löytyy esim. Sokoksista.

  • Suvi M Reply

   Ok, kiitos vinkistä! 🙂 Pitääpäs tsekata sekin…

 10. Hei, oli pakko kommentoida vähän vanhempaa postausta kun olen itsekin pikkuhiljaa siirtymässä luonnonkosmetiikan käyttäjäksi. Monessa blogissa (mm. Valeäiti, Project Mama, Salamatkustaja & Asikaine) törmäsin Turkulaiseen luonnonkosmetiikkaa myyvään yritykseen nimeltään Biodelly. Em. blogeista löytyy hyviä kirjoituksia ja käyttökokemuksia aiheesta. Itse olen tilannut liikkeen nettikaupasta ja ollut oikein tyytyväinen! Kannattaa tutustua. Myös Ruohonjuuressa on hyvä valikoima mutta netin kautta heiltäkin joutuu tilaamaan.

  • Suvi M Reply

   Kiitoksia vinkistä! 🙂 Biodelly onkin minulle tuttu, mutta en ole sieltä vielä mitään ostanut. Minulle käy aina niin, että tuote loppuu ja heti pitäisi saada uusi tilalle, joten en jaksa odottaa nettikauppojen toimitusta. 😀

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.