Tänä vuonna meidän huushollin pihahommat ovat jääneet melko vähälle huomiolle. Mökkiprojekti on vienyt mennessään, eikä ole hirveästi tehnyt mieli panostaa kodin pihapiiriin. Toisaalta piha alkaa olla jo niin valmis, että nyt vain odotellaan puiden ja kasvien kasvamista. Sunnuntaina puuhastelin pihalla, joten tässäpä kurkistus miltä meidän pihalla näyttää tällä hetkellä.

Koristearonia-aita on kasvanut ihan kivasti ja on näin syksyllä todella kauniin sävyinen. Siltikin olemme edelleen sitä mieltä, että oli aivan oikea ratkaisu poistaa pensasaita pihan päätyrajalta ja nikkaroida siihen korkea puuaita. Puinen aita antaa kuitenkin näkösuojaa ympäri vuoden. Mutta – emme vielä(kään) ole viimeistelleet aitaa, joten pystytolpista puuttuvat edelleen metalliset “hatut”.

Aidan edessä olevat puut kasvavat melko suuriksi, joten myös ne antavat näkösuojaa ja tuovat kivaa tunnelmaa takapihalle. Puista kysytään silloin tällöin: kyseessä ovat terijoensalavat. Ne ovat minusta todella kauniita puita! Ihastuin terijoensalaviin jo pienenä, kun vanhempani hankkivat sellaiset lapsuudenkotini pihalle. Istutimme sellaiset myös ensimmäisen talomme pihalle Vaasaan ja toki halusin terijoensalavat myös tähän kotiin.

Syyshortensia

Perinteisiin syksyisiin pihapuuhiini kuuluu tietysti kukkasipuleiden istutus. Tänäkin vuonna valitsin tulppaaneja sekä erilaisia laukkalajikkeita. Toivottavasti sipulit lähtevät itämään ja saamme nauttia oman pihan kukkasista ensi keväänä. Täytyisi vain vielä käydä ostamassa vähän lisää multaa, jotta saisin loputkin sipulit istutettua.

Täällä meilläpäin on onneksi otettu käyttöön biojäteastiat jokaisessa omakotitalossa. Saimme oman bioastian jo hyvissä ajoin, mutta se jäi nököttämään roskiskatoksen viereen pitkäksi toviksi. Biojäteastiat otettiin virallisesti käyttöön 1.10. ja nyt astialla on oma paikkansa meidän roskiskatoksen sisällä. Nyt sieltä löytyy sitten omat astiat energiajätteelle, paperille sekä biojätteelle. Loput roskat (lasit, metallit jne.) kuskaamme läheiselle kierrätyspisteelle.

Illansuussa siivosimme vielä terassit ja pakkasimme pihakalusteet talviteloille meidän leikkimökkiin. Osan pihakalusteista voisi kyllä jo viedä mökkitontille, sillä siellä kaipaisi jo pientä istuinryhmää, jonka ääressä istua tulevalla terassilla…

Nyt saa talvi tulla, mutta taidetaanpas ensin saada pala kesää takaisin ainakin sääennusteiden perusteella.


Translation: A small tour in our garden.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.