Villa Fregatti rakennetaan kaupallisessa yhteistyössä Kannustalo Oy:n kanssa

Mökkiprojekti eteni marraskuussa ihan mukavasti. Timpuriporukkamme sai oman osuutensa valmiiksi ja me olemme itse päässeet hommiin. Eristeiden osalta mökki alkaa olla valmis.

Marraskuun suurin urakka oli lattiarakenteissa. Mankku ahersi iltaisin töiden jälkeen raksalla ensin tasottaen sisätäytön ja sitten asentaen styroksit paikoilleen. Sen jälkeen oli vuorossa lattian raudoitus ja kiinnikkeiden asentaminen verkkoihin. Tämän jälkeen jatkuivat sähkömiehen työt, sillä lattiaan asennettiin lattialämmityskaapelit. Meille tulee betonilattia, joten se olisi erittäin kylmä ilman lämmitystä. Lattialämmityksellä pidämme mökin peruslämmön yllä talvella, mutta sen lisäksi aiomme hankkia ilmalämpöpumpun.

Lämmityskaapeleiden asennus

Iso askel eteenpäin oli myös Ekovillan puhallusvillan asennus, josta kirjoittelin jo aiemmin ”Ekovilla saapui juuri sopivasti pakkaspäivänä” postauksessa. Nyt mökki on eristetty ja lämpö pysyy sisällä. Meidän täytyisi vain vielä käydä laittamassa lämpöpuhallin paikoilleen. Mökki täytyy saada sopivan lämpimäksi ennen kuin lattiavalu voidaan tehdä; se onkin seuraava suurempi etappi eteenpäin.

Saimme Schneider Electriciltä blogiyhteistyönä Renova-sarjan valokatkaisimet ja pistorasiat, mutta vielä menee tovi ennen kuin niitä päästään asentamaan paikoilleen. Lisäksi tilauksessa on liukuovi alakerran makuuhuoneeseen – siitäkin tulossa myöhemmin tarkempaa juttua blogiin.

Väliaikainen ulko-ovi

Ulkopuolellakin on tapahtunut edistystä: rännit, kattoturvatuotteet ja tikkaat on asennettu paikoilleen. Viime viikonloppuna kiinnitimme väliaikaisen välioven paikoilleen. Oikea ovi odottaa vielä tovin paikalleen laittoa, sillä emme halua sen kolhiintuvan raksahommissa.

Olemme hakeneet poikkeuslupaa saunatuvalle, jotta saisimme rakentaa sen rakennusalueen reunaan. Poikkeuslupa on edennyt ihan mukavasti, mutta jotta pääsisimme seuraavan askeleen eteenpäin, meidän täytyisi tietää tarkemmin millainen saunatupa meille on tulossa. Tarvittaisiin julkisivu- ja pohjakuvat. Suunnitelmat sen osalta ovat vielä aivan auki.

Pintamateriaalit ja viimeistelyt pyörivät vahvasti mielessä. Olemme pohtineet mistä löytyisi sopivan moderni mäntyinen kattopaneeli ilman urituksia tai pyöristyksiä. Huussissa käytetty raakaponttipaneeli olisi juuri oikeanlaista ulkonäöllisesti, mutta teknisiltä ominaisuuksiltaan se ei ole paras vaihtoehto, sillä paneeli saattaa elää, eikä se ole tasalaatuista. Toivottavasti löydämme pian hyvän ratkaisun tähän, sillä kohta pitäisi päästä jo paneloimaan sisäkattoa.

Seuraavaksi keskitymme kuitenkin mökin lämpimäksi saattamiseen ja lattiavaluun.

 

Villa Fregatin valmistumista voi seurata reaaliaikaisesti Instagramissa: @villa.fregatti. Olen tallettanut profiilin ”Kohokohtiin” InstaStory-videoita projektin etenemisestä.

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.