Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila & Suomen Blogimedia

Tikkurila julkaisee vuosittain Color Now värikokoelman, joka sisältää ajankohtaisimmat värisävyt. Pitkään vallalla ollut neutraalien sävyjen trendi alkaa nyt vahvasti olla väistymässä ja vuoden 2019 Color Now väripaletti on erinomainen esimerkki tästä. Värikokoelma sisältää erittäin rohkeita sävyjä ja värien ilotulitusta. Mutta mitä sävyjä minä poiminkaan kotiimme Tikkurilan Color Now 2019 värikokoelmasta?

Täytyy myöntää, että olin aikamoisen yllättynyt, kun sain Color Now 2019 värikokoelman mallipalat kotiin muutama viikko sitten. Niin värikylläistä ja rohkeaa! Tikkurilan Color Now 2019 värikokoelma on suunniteltu erityisesti kahta päätrendiä, epätyypillisiä yhdistelmiä ja toisiinsa sulautuvia sävyjä, silmällä pitäen. Kokoelma innostaa miettimään yllättäviä väriyhdistelmiä (”clashing”) sekä sävy-sävyyn (”blending”) tyyliin toteutettuja kokonaisuuksia ja sisustuksia. Värikokoelmaan on valittu rohkeita punaisen, keltaisen, sinisen ja vihreän eri sävyjä. Eikös kuulostakin värikkäältä?

Oma vahva veikkaukseni Tikkurilan vuoden 2019 väriksi olisi ollut jokin keltaisen sävy. Niinpä olinkin aika yllättynyt, kun Tikkurilan väriraati valitsi vuoden väriksi persikkaisen punertavana hehkuvan sävyn K319 Flamingo. Valinnalla väriraati halusi toimia esimerkkinä positiivisuudesta ottamalla rohkean askeleen kohti kirkkaiden värien aikakautta:

”Tarkoituksemme on inspiroida tarjoamalla jotain odottamatonta ja näyttävää, juhlistaa yksilöllisyyttä ja kannustaa kaikkia kulkemaan omia polkujaan sisustuksen värivalinnoissa” toteaa Tikkurilan värimateriaaleista vastaava Irina Hanhisalo.

Nyt kun olen hieman makustellut vuoden 2019 värivalintaa ja nähnyt Tikkurilan sivuilla Flamingon sävyillä upeasti stailatut kuvat, niin täytyy myöntää, että tuo sävy alkaa näyttää erittäin hyvältä minun silmissäni. Mutta mitä sävyjä lopulta valitsinkaan meidän kotiin?

Sain valita Tikkurilan Color Now 2019 värikokoelman sävyistä omat lempparini, joilla lähteä toteuttamaan pientä muutosta meidän kodissa. Valinta oli lopulta melkoisen helppo, sillä olenhan jo pitkään ollut ihastunut mm. oljenkeltaisen sävyihin. Niinpä valitsin meidän kotiin sävyt L392 Dukaatti, L396 Mehiläisvaha ja L418 Nektari. Ihastelin kovasti myös sävyä N439 Syvänne, joka on tyylikäs mustanvihreä. Kaikki lempivärini ovat sävyiltään murrettuja ja pehmeitä.

Värit oikealta ylhäältä lähtien Dukaatti, Mehiläisvaha, Syvänne, Nektari

Olen jo pitkään miettinyt, että haluaisin maalata eteisen lipastomme jollain jännällä sävyllä. Nyt siihen tarjoutui loistava mahdollisuus! Valkoinen IKEA:n lipasto on toki ajaton, mutta samalla aika tylsä. Jokin erikoisempi sävy tekisi lipastosta trendikkäämmän ja persoonallisen. Lipaston sävyksi valitsin ihastuttavan sinappisen keltaisen sävyn L392 Dukaatti.

Lipasto on materiaaliltaan kalustelevyä, mutta se ei suinkaan ole esteenä maalaukselle. Tikkurilan Otex Akva -tartuntapohjamaali mahdollistaa monenlaisten pintojen maalaamisen. Niinpä tartuimme tuumasta toimeen! Ensiksi täytyi tietysti suojata ympäröivä tila maalinroiskeilta, tyhjentää lipasto ja puhdistaa lipaston pinnat. Pintojen puhdistukseen voi käyttää Tikkurilan Kalustepesua. Mikäli mahdollista, pinnat kannattaa hioa ennen pohjamaalausta, mutta meidän lipasto oli sellaista materiaalia ettei hiominen tullut kyseeseen.

Puhdistuksen jälkeen ryhdyin pohjamaalaushommiin Tikkurilan Otex Akva -tartuntapohjamaalilla. Se oli valmiiksi sävytetty lopulliseen värisävyyn sopivaksi. Maalaamiseen käytin sekä pensseliä että telaa. Pensselillä pääsee helpommin hankaliin kohtiin, mutta suurempien pintojen maalaamiseen kalustemaalitela on pensseliä kätevämpi. Pohjamaalaus kannattaa tehdä huolellisesti, jotta lopullinen maali tarttuu joka paikkaan. Pohjamaalauksen jälkeen maalasimme lipaston Tikkurilan himmeäpintaisella Helmi 10 -kalustemaalilla. Maalia kannattaa laittaa telaan reilusti. Lopputuloksena on kaunis, tasainen ja himmeä maalipinta. Tykkään kovasti!

Innostuin Otex Akva -tartuntapohjamaalista todenteolla, sillä sen avulla on mahdollista maalata vaikka mitä. Niinpä päätin uudistaa muutaman kaapin perälle unohtuneen maljakkoni ilmeen. Maalasin keraamiset maljakot ensin Otex Akvalla ja sen jälkeen uusilla Color Now 2019 värikokoelman sävyillä L396 Mehiläisvaha ja L418 Nektari. Naarmuiset maljakot saivat aivan uuden, trendikkään ilmeen!

Sitten pääsin testailemaan ”clashing” ja ”blending” tyylejä ihan käytännössä. Blending, eli sävy-sävyyn sisustaminen on minulle ennestään tuttua mm. meidän makuuhuoneesta, jossa olemme maalanneet seinät sekä sängynpäädyn sävy-sävyyn samalla värillä. Nyt testasin blending-trendiä yhdistelemällä sisustuksessa keltaisen eri sävyjä L392 Dukaatti ja L396 Mehiläisvaha (kuvat yllä). Blending-tyylissä kyse on nimenomaan saman värin eri sävyjen ja tummuusasteiden yhdistelmästä. Näin syntyy taatusti tyylikäs lopputulos.

Kuvissa sävyt Dukaatti (lipasto), Mehiläisvaha ja Nektariini

Clashing, eli yllättävien ja jopa ristiriitaisilta tuntuvien värien yhdistäminen toisiinsa on minulle vähän vieraampaa. Tätä testasin yhdistämällä lipaston maljakkoasetelmaan punaista sävyä L418 Nektari. Keltaista ja punaista yhdessä – ei ensimmäisenä tulisi mieleen, mutta lopputulos toimii. Epätyypillisten sävyjen yhdistäminen toisiinsa luo mielenkiintoa ja persoonallisuutta sisustukseen. Tätä täytyy ehdottomasti testata enemmänkin!

Eteisen ilme muuttui lipaston maalaamisella melkoisesti! Sinappisen keltainen L392 Dukaatti on minusta aivan ihastuttava ja tyylikäs sävy. Luulenpa, että tartumme maalitelaan taas pian, sillä inspiroiduin kovasti Tikkurilan uudesta värikokoelmasta.

Tikkurilan Color Now 2019 värikokoelmaan pääset tutustumaan tarkemmin Tikkurilan verkkosivuilla. Mikä olisi ollut sinun valintasi vuoden väriksi? Olisitko sinäkin päätynyt rohkeaan sävyyn K319 Flamingo?

Lue myös: Ohjeet erityistartuntaa vaativan kalusteen maalaamiseen


Translation: Our cabinet got a new colour in collaboration with Tikkurila. I also painted some old vases. I love the new Tikkurila Color Now 2019 collection!

Author

4 Comments

  • Suvi M Reply

   Kiva kuulla! 🙂 Valaisin on Nordal-merkkinen. Ostin sen SisustEllen myymälästä, kun tein joulustailaustani.

 1. On kyllä onnistunut väri tuo Dukaatti lipastossa ja muut väriyhdistelmät huippuja, pieninä annoksina. Ensimmäinen ajatus vuoden värien julkaisun jälkeen oli että johan on värit, tosin ajattelin niitä isommilla seinäpinnoilla. Miksei, mutta tuo sinun lipasto nappijuttu!
  Btw, oletko ajatellut vielä tehdä tulostettavia kalenterisivuja ensivuodelle, ne on niin kivat?

  • Suvi M Reply

   Voi kuinka kiva kuulla, että tykkäät! 🙂 Kyllä minäkin kummastelin värejä, kun näin ne ensi kertaa vain väripaloina, mutta kun näin upeat stailatut kuvat! Sitten tajusin kuinka hienoja värejä onkaan kyseessä.

   Kyllä kalenteri on työn alla ja luultavasti ensi viikolla saan sen julkaistua tänne blogiin. Hauskaa, kun sitä niin moni tuntuu odottavan. <3

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.