Terveisiä Porista ja asuntomessujen pressipäivästä, missä vietin eilisen päivän. Muistikortille tallentui aikamoinen määrä kuvia, mutta ajattelin ensiksi poimia parhaat päältä. Tässä minun mielestäni messujen inspiroivimmat kohteet ja näyttelytilat erityisesti sisustuksen ja visuualisen yleisvaikutelman perusteella.

Kohde 13 Talo Lintula

Deko-lehden messuluetteloa selatessa K-Raudan kohde 13 nousi selkeästi messujen ennakkosuosikikseni ja suosikkina se säilyi messuvierailun päätteeksikin. Kohteessa oli käytetty runsaasti puuta ja se oli toteutettu hyvin kauniilla tavalla. Erityissuosikkini oli saunaosasto, jossa oli kaunista puupanelia sekä ikisuosikkini: ovet pyöreillä ikkunoilla.

Keittiö ja olohuone olivat yhtenäistä avaraa tilaa. Keittiö oli yksi messujen parhaista ja se olikin mittatilaustyönä toteutettu. Ikkunoiden puusälekaihtimet olivat yksi lempijuttuni – sellaisista haaveilen myös meidän mökille. Olohuonenurkkauksesta jäin kieltämättä kaipaamaan sohvaryhmää ja lopputulos oli omaan makuuni liian retrohenkinen.

Vaikka tämä kohde ei sisustuksellisesti ollut täysin minun makuuni, nousi Talo Lintula kuitenkin suosikikseni yleisvaikutelman, pintamateriaalien, kiintokalusteiden sekä viihtyisän pihapiirin takia.

Kohde 16 Bunkkeri

Vanhaan teollisuuskiinteistöön remontoitu Bunkkeri erottui erinomaisesti edukseen muista messukohteista. Sisustuksellisesti tämä kohde tarjosi minulle eniten inspiraatiota; sisustuksen on suunnitellut Hakolan Anna-Leena Hämäläinen.

Hakolan ajattomiin huonekaluihin oli yhdistetty viehättävällä tavalla värikkäämpiä elementtejä kuten mattoja ja tauluja. Kuin pisteenä ii:n päällä tiloihin oli tuotu upeita design-valaisimia – jälleen kerran hyvä esimerkki siitä, miksi valaisimiin kannattaa satsata. Tässä kohteessa kannattaa kiinnittää erityishuomiota kauniin värisiin seiniin makuuhuoneissa.

Kohde 15 Kastelli Viva

Kastelli-talon rakennuttama Viva on Asun-lehden messukohde ja toinen ennakkosuosikkini. Tästä kohteesta löytyi minusta asuntomessujen kaunein kodinhoitohuone, eli siihen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota yläkerrasta. Myös Puustellin toteuttama keittiö on kaunis tässä kohteessa.

Sisustus olikin varmaa ajatonta tyyliä sopivin trendikkäin ripauksin. Ei mitään kovin yllättävää, mutta harmonisen kaunista ja tyylikästä. Terassille oli sisustettu erityisen kaunis istuskelualue – nyt kannattaa poimia maljakkoon kauniita heiniä ja kaisloja.

Kohde 26 Talo Haltijatar

Deko-lehden messukohde Talo Haltijatar on hyvä esimerkki siitä, mitä asuntomessuilta usein odotetaan: uusia ideoita ja erottuvaa arkkitehtuuria. Talo on toteutettu CLT-tekniikalla ja tässä kohteessa puu materiaalina oli vahviten esillä myös sisätiloissa.

Parasta kohteessa oli yläkerran suuri yhtenäinen keittiö-, ruokailutila- ja olohuone. Olohuone oli sisustettu trendikkäästi daybedein ja ajankohtaisin tekstiilein. Suuri taulu ei ole minun makuuni, mutta tuo kokonaisuuteen mielenkiintoa ja persoonallisuutta.

Keittiöstä kannattaa bongata upea yksityiskohta, joka messujen ajan jää suojien piiloon: tiilen värinen laattalattia. Myös piharakennukseen kannattaa kurkistaa; siellä taisi olla messujen suurin sauna.

Inspiroivat oheiskohteet/näyttelytilat

Asuntomessuilla kannattaa tutustua myös visuualisesti taidokkaasti toteutettuihin näytteilleasettajien tiloihin, sillä ne tarjoavat inspiraatiota vaikka kyseistä tuotetta ei juuri tällä hetkellä olisikaan hankkimassa. Tällaisia tiloja messuilla olivat Timberwisen sekä Woodion osastot.

Woodio on kotimainen yritys, joka on keksinyt innovaation puusta valmistettuihin pesualtaisiin. Puukomposiitti syntyy lähialueilla tuotetusta pohjoisen puusta ja hartsimaisista aineosista. Näyttelytila oli toteutettu erittäin kauniisti ja toi upeat tuotteet näyttävästi esille. Taustalla käytetty seinäpaneeli on aivan ihana!

Myös kotimaisen parkettivalmistajan Timbervisen pieni mökki oli hurmaava! Visuaalisesta ilmeestä vastaa sisustussuunnittelija Susanna Vento, joten jotain näin upeaa olikin odotettavissa. Mökissä on selkeästi esillä Timbervisen lattiamallit sekä uutuushuonekalut. Mutta kiinnitähän huomio myös upeaan kattorakenteeseen sekä kauniisiin valaisimiin.

Lisäksi kannattaa ehdottomasti tsekata Honka-rakenteen kontit, jotka ovat huippusuunnittelija Harri Koskisen käsialaa. Konttien sisustuksesta vastaa ihana Maru Hautala. Kontit olivat minusta ehdottomasti messujen parasta antia tilankäytön, pintamateriaalien sekä yleistunnelman kannalta. Todella viehättäviä pikkutaloja!

*

Mutta täytyy myöntää, että yleisvaikutelma asuntomessuista jäi tänä vuonna aika valjuksi. Jäin kaipaamaan suomalaisten sisustushuippujen, kuten Ulla Koskisen, Helena Karihtalan tai Susanna Vennon suunnittelemia koteja. Todella monessa talossa oli sisustuksellisesti hyvin samankaltainen tunnelma, eikä mitään erityistä jäänyt mieleen. Arkkitehtuurisestikin talot olivat melko tavanomaisia, muutamaa piristävää poikkeusta lukuunottamatta. Kaikki talot olivat moderneja omakotitaloja, joten valitettavasti messut eivät tarjoa inspiraatiota klassisemman tyylisistä taloista pitäville.

Sisustuksellisesti messut eivät tarjonneet tänäkään vuonna mitään kovin uutta ja mullistavaa. Eniten inspiraatiota sai, kun keskittyi etsimään mielenkiintoisia yksityiskohtia tai materiaaleja. Myös terassit ja pienet pihat olivat monessa kohteessa inspiroivia ja viihtyisiä – kirjoittelen niistä erikseen tarkemmin.

Meinaatko suunnata Poriin asuntomessuille?

P.S. Tallensin Instagram-profiilini kohokohtiin videopätkät messujen pressipäivästä, joten sieltä voi käydä katsomassa videokoosteen.


Translation: The best locations at the Finnish Housing Fair this year.


Author

6 Comments

  • Suvi M Reply

   Se oli tosi ihana! Luulenpa, että se on tehty ihan ”pitkästä tavarasta” messuja varten. On siis ihan kevytrakenteinen.

  • Kiitos ?? Osaston meille rakensi messujen ajaksi moduuleista Messupojat yritys, viimeisteli Timberwisen omat miehet ja Loimaan Pinta-asennus ja stailasi viimeisen päälle Susanna Vento. Terv. Laura/Timberwise Oy

   • Suvi M Reply

    Kiitos Laura tarkennuksesta! 🙂 Tosi ihana on tuo teidän pikkumökki.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.