Olen huomannut, että blogilukijoista saattaa tuntua siltä, että vaihtelen kotimme sisustusta lähes viikottain. Toki pyrin ottamaan blogiin erilaisia kuvia ja miettimään uusia sisustuskokonaisuuksia, mutta – kuten olen monesti todennut – tarkoituksenani on suurten muutosten sijaan ennemminkin postailla siitä, miten kodin sisustusta voi päivittää pienin keinoin silloin tällöin. Pienetkin muutokset piristävät!

Sisustelu on minun tapani rentoutua ja saada vastapainoa kiireiselle arjelle. Usein saatan stailata jotain nurkkaa kotona ihan huvin vuoksi ja ottaa kuvia – testailla esimerkiksi jotain sisustustrendiä. Mutta aika pian koti palautuu ennalleen.

Meidän olohuone on tästä hyvä esimerkki. Minulla on ollut esillä lähes samat koristetyynyt loppukesästä saakka. Joulun aikaan ilme toki muuttui, mutta sitten palasin taas suosikkityynykombooni: Vitran pilkullinen tyyny, Elloksen pitkulainen samettityyny* sekä pari Linumin ja Muuton samettityynyä ruskeana ja valkoisena. Mukana on myös olohuoneen vakiovarusteeksi muodostunut HAY:n Crickle-viltti, joka on ollut esillä siitä saakka, kun sen pari vuotta sitten hankin. Talven kunniaksi joukossa on myös H&M Homen pörrötyyny ja lattialla Tiscan ”juustonaksumatto”*. Linumin samettiverhot täydentävät pehmeää kokonaisuutta. Nämä tekstiilit sekä Marimekon ihanat maljakot* ovat kyllä olohuoneen suosikkejani!

Pehmiksen suosikki puolestaan on tuo matto ja etenkin paikka sohvapöydän alla – siellä hän torkkuu joka päivä.

Yksi tämän hetken suosikeistani on tietysti myös iki-ihana magnolia. Magnolian oksia on jälleen saapunut kukkakauppoihin ja kyllähän minunkin piti käydä hakemassa omani. Magnoliakausi kestää harmittavan vähän aikaa, joten siitä pitää nyt nauttia. Magnolian kukat ovat valtavan kauniita, mutta minä pidän paljon myös tästä nuppuvaiheesta, joka sopii hyvin olohuoneen neutraaliin sävymaailmaan. Magnolian oksaan kannattaa muuten leikata uusi imupinta säännöllisesti ja laittaa se lämpöiseen veteen (kuten kuvista näkyy maljakko on ihan huurussa, sillä olen juuri laittanut magnolian maljakkoon).

Harmoninen väripaletti, vähän karut kasvit (kuten oksat ja heinät) sekä pehmoiset samettitekstiilit viehättävät kovasti juuri nyt. Ehkäpä kohta taas innostun testailemaan värikkäämpiä yhdistelmiä ja pyörittämään huonekaluja edes takaisin. Yksi ihana sävykombo minulla olisikin jo mielessä…

* Tähdellä merkityt tuotteet saatu blogin kautta aikoinaan.


Translation: This has been my favourite combination in our living room since last summer: velvet textiles, including my favourite cushion from Vitra and Marimekko vases. For winter I have added the Tisca rug and flurry cushion from H&M Home. The tones are very neutral – just the way I like it right now. Maybe soon I will be inspired by more colourful combinations and try them at our home. In fact, I have one great combination in my mind already…

 

Author

4 Comments

 1. Hei,

  minua kiinnostaisi tietää, mistä olet löytänyt nuo sinun verhosi? Väri olisi juuri sopiva meidän kotiimme ja näyttävät päästävän sopivasti valoa sisään.
  Ongelmanani on ollut löytää sopivia verhoja olohuoneeseemme.

 2. Ihana tuo magnolia! Ajatuksissa on ollut hankkia sellainen itsellenikin, joten iso kiitos hoitovinkeistä! 🙂

  • Suvi M Reply

   Ihanaa jos hoitovinkeistä on apua! 🙂 Meillä kävi tämän oksan kanssa nyt niin, että se oli liikkunut pois vedestä (kun kissat käyvät juomassa tuosta maljakosta vettä), joten se ehkä ehti kuivahtaa. Vielä ei nimittäin näy kukkasia…

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.