Muistan, kun näin ensimmäisen kerran jättineulepeiton muutama vuosi sitten ja ihastuin välittömästi! Bongasin peiton jostain ruotsalaisesta blogista ja selvittelin kuumeisesti mistä niitä saisi. Silloin jättineulepeittoja ei vielä ollut näkynyt paljon missään ja niiden hankkiminen ulkomaisista verkkokaupoista tuntui tosi hankalalta. Googletin epätoivossani myös ohjeita, miten peiton voisi tehdä itse, mutta surkeana käsityöihmisenä en uskaltanut ryhtyä itse kutomaan. Lopulta luovutin ja tyydyin ihailemaan kauniin muhkeita peittoja muiden kodeissa. Kunnes OMIAKO:n Minna otti minuun yhteyttä…

Minna on perustanut kodintekstiileitä myyvän OMIAKO-verkkokaupan hiljattain. Kotipaikkakunnaltani kotoisin oleva Minna suunnittelee ja valmistaa tuotteet itse nykyisin Oulussa. Kun Minna ehdotti pienimuotoista yhteistyötä, tiesin heti, että haluan olla avuksi pienyrittäjälle jos vain mahdollista. Bloginäkyvyyttä vastaan sain Minnalta vihdoinkin sen kauan haaveilemani jättineulepeiton!

OMIAKO:n tuotteista valitsin meidän kotiin luonnonvalkoisen jättineulepeiton suurimmassa, 150×200 cm koossa. Näin peitto sopii myös puolipeitteeksi parisänkyyn tai sitä voi käyttää olohuoneessa torkkupeittona. Peitto on valmistettu pehmoisesta ja lämpöisestä lampaanvillasta. Ajattelin, että tämä peite on aivan mahtava sitten meidän mökillekin, jonne haluan luoda erityisen hyggemäistä tunnelmaa.

Keväällä ja kesällä pidän makuuhuoneen sävymaailman mieluusti hyvin vaaleana ja raikkaana. Villainen peite sopii minusta hyvin myös tähän vuodenaikaan, sillä vaaleat sävyt pitävät kokonaisuuden kevyenä. Ja varmasti kesäiltoina tulee tarvetta paksummallekin peitolle. Syksyllä ja talvella sisustelen sitten tummemmilla sävyillä, jolloin kaunis neulekuvio erottuu nätisti esim. tummanharmaita lakanoita vasten.

OMIAKO:n mallistoon kuuluu jättivillasta valmistettujen peittojen ja tyynyjen lisäksi keittiötuotteita, sisustukseen sopivia tyynynpäällisiä, makramee töitä, tuolinpäällisiä sekä virkattuja ja kudottuja mattoja. Minusta on ihailtavaa kuinka Minna on rohkeasti seurannut omaa haavettaan ja perustanut verkkokaupan omien käsitöidensä myymiseen. Innolla seuraan millaisia tuotteita Minna vielä keksiikään. Lämmin kiitos aivan ihanasta jättineulepeitosta ja pienen haaveeni toteuttamisesta!

*Jättineulepeitto saatu näkyvyyttä vastaan


Translation: I have been dreaming of this kind of chunky knitted blanket for years! Now I finally have one from OMIAKO webshop. (blanket gifted)

 

Author

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.