Meidän saunatuvan pieni terassi on harvoin näkynyt blogissa, vaikka se on yksi lempipaikkojamme. Istahdamme pikkuterassille aina saunomisen välissä vilvoittelemaan ja siellä istuskellaan usein myös kavereiden kanssa. Nyt saamme terassille entistä enemmän tunnelmaa, kun asensimme kattoon teräsverkon aurinkokennovalaisimineen.

Idean tähän ripustussysteemiin sain kesällä Porin asuntomessuilta Casa Terde-kohteesta. Muokkasin alkuperäistä ideaa hiukkasen ja maalasin raudoitusverkon mustalla ruosteenestomaalilla. Näin siitä ei valu ruostetta alas betonipöydälle. Kun maali oli kuivunut, kiinnitimme verkon terassin kattoon ohuella rautakettingillä.

Aurinkokennovalaisimet ostin jo keväällä IKEA:sta, kun tein kesäkattausta Raision myymälään. Ihanaa vihdoin saada nämä pallovalaisimet käyttöön! Ne tosiaan toimivat aurinkoenergialla ja valaisevat kivasti hämärässä kesäillassa. Valaisimet näyttävät riisipaperivalaisimilta, mutta materiaali on kangasta, joka kestää hyvin ulkoilmassa. Tänään oli todella tuulinen päivä, joten kuvistakin välittyy se kuinka valaisimet heiluvat tuulessa – ovat kuitenkin pysyneet paikoillaan aikamoisesta tuiverruksesta huolimatta.

 

Kirjoittelin kesällä ”pääterassimme” uudistuneesta ilmeestä ja kuten kuvista näkyy, olemme siirtäneet itse-nikkaroimamme sohvan ja betonipöydän tänne saunatuvan terassille. Ne sopivat mittasuhteiltaan tälle terassille paljon paremmin ja saavat enemmän suojaa, koska terassi on katettu. Metallirungot ovat vähän kärsineet vuosien varrella, kun olemme säilyttäneet kalusteita ulkona talvellakin. Katoksen alla on säilytyksessä myös meidän pallogrilli, jota käytämme silloin tällöin kaasugrillin sijaan.

Tykästyin tähän kattoon kiinnitettävään ripustusverkkoon kovasti, sillä siihen voi ripustaa vaikka mitä. Talvella ajattelin viritellä verkkoon jouluvalot ja ehkäpä ensi kesänä innostun laittamaan siihen roikkumaan kukkasia ja kasveja. Nyt kuitenkin nautitaan elokuun hämärtyvistä illoista ja tunnelmavalaisimista.


Translation: We attached this hanging net on the ceiling of our sauna house terrace. You can attach outdoor lighting, flowers or whatever comes to mind on the net.

Author

4 Comments

 1. Onpa kiva kun on aurinkokokennolla nuo valaisimet ja pimeällä varmasti hienon näköiset. Mie miteinki, että mihin oot laittanut vanhat kalusteet…ekana aattelin, että ovat varastossa ja odottelevat mökille pääsyä. Tuohonhan ne sopivat hyvin 🙂 täällä kans ollut ihan järkky tuuli ja piti nostaa paviljongin alta varastoon risulamppu, ettei vain tuuli riko sitä 🙁 Vielä ei kyllä haluttais alkaa purkaan kesää pois, vaikka syksysäkin omat viehätyksensä. Kivaa viikonloppua sinne, mie taidan mönkiä jo sänkyyn Zzzzz

  • Suvi M Reply

   Juu, pitäisikin ottaa hämärässä muutama kuva – vaikkapa edes InstaStoryn puolelle… 🙂
   Entinen terassin ruokapöytä (joka ollaan tehty raksan jämälaudasta) siirtyy sitten aikanaan mökille. Se oleilee nyt terassin kulmalla ”säilössä”.

   Me siivottiin tänään kesäkukat pois. Ne oli niin huonolla hapella. Pikkuhiljaa se syksy tekee tuloaan, mutta siinäkin on toki oma viehätyksensä kuten totesit. 🙂

   Kivaa sunnuntaita sinne! 🙂

 2. Hei!

  Alkuunsa kiitos inspiroivasta sisällöstä täällä blogissa ja instagramissa – liian harvoin tulee kiitettyä, vaikka täällä aina ollaan ????

  Ja hieman ohi aiheen: oletko tehnyt koskaan postausta ajatellen kissakoteja? Tuli mieleeni kun törmäsin instagramissa laittamaasi sohvavahinkoon ???? Lähinnä siis miten teillä säilyy huonekalut ja kukat rauhassa, onko vinkkejä materiaaleihin yms… Ideana tämä, jos et ole aikaisemmin toteuttanut!

  Ihanaa alkavaa syksyä!

  Terkuin,
  Emilia

  • Suvi M Reply

   Voi kiitos ihanasta palautteesta kovasti! <3

   Olen varmaan joskus postaillut ohimennen sisustusvalinnoista kissat huomioiden. Ehkäpä olisi syytä tarttua tuohon aiheeseen vahvemmin. Nyt olisi viime aikaisia kokemuksiakin. ;D Kiitokset siis postaustoiveesta. 🙂

   Ihanaa syksyä sinnekin!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.